İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Virüssüz İtalyan Köyü' 1 Euroya Ev Satıyor

İtalya’nın Calabria bölgesinin bulunan ve bugüne kadar sakinleri arasında hiç yeni tip corona virüs (Covid-19) vakası bildirilmeyen Cinquefrondi kasabası, kendini “virüssüz köy” ilan ederek, evlerini teminatsız olarak "1 euro"dan satışa çıkardı.

  1. Yeni tip corona virüs (Covid-19) krizinden Avrupa en kötü etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da turizm gelirleri büyük ölçüde kaybedildi. Ancak seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi ve ülkede atılan normalleşme adımlarıyla turistlerin çekilmesi hususunda yeni politikalar izleniyor.

    Yeni tip corona virüs (Covid-19) krizinden Avrupa en kötü etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da turizm gelirleri büyük ölçüde kaybedildi. Ancak seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi ve ülkede atılan normalleşme adımlarıyla turistlerin çekilmesi hususunda yeni politikalar izleniyor.

  2. Bu kapsamda, pandemiden önce uygulanan İtalya’nın kırsalında bulunan metruk evlerin restoran karşılığında 1 euroya satışı İtalya’nın güneyindeki Cinquefrondi kasabasında yeniden başlatıldı. Bu sembolik satışla iş arayışına giren genç nüfusun şehirlerde yarattığı kaosun önüne geçilmesi ve kırsal alanların cazibe merkezi haline gelmesi hedefliyor.

    Bu kapsamda, pandemiden önce uygulanan İtalya’nın kırsalında bulunan metruk evlerin restoran karşılığında 1 euroya satışı İtalya’nın güneyindeki Cinquefrondi kasabasında yeniden başlatıldı. Bu sembolik satışla iş arayışına giren genç nüfusun şehirlerde yarattığı kaosun önüne geçilmesi ve kırsal alanların cazibe merkezi haline gelmesi hedefliyor.

  3. BUGÜNE KADAR HİÇ VAKA GÖRÜLMEDİ    <br>Bununla birlikte, Cinquefrondi kasabası sakinleri arasında bugüne kadar hiç Covid-19 vakası bildirilmedi ve Calabria, İtalya'nın en düşük virüs bulaşma seviyesine sahip bölgeleri arasında yer alıyor.

    BUGÜNE KADAR HİÇ VAKA GÖRÜLMEDİ
    Bununla birlikte, Cinquefrondi kasabası sakinleri arasında bugüne kadar hiç Covid-19 vakası bildirilmedi ve Calabria, İtalya'nın en düşük virüs bulaşma seviyesine sahip bölgeleri arasında yer alıyor.

  4. Cinquefrondi Belediye Başkanı Michele Conia, CNN&#8217;e yaptığı konuyla ilgili açıklamasında, "Sahip olduğumuz terk edilmiş birçok ev için yeni sahipler bulmak, şehrin güzelliğini yitirmiş ve  kayıp kısımlarını kurtarmak için başlattığım Güzellik Operasyonu&#8217;nun önemli bir parçası. Ebeveynlerimin göç ettiği Almanya'da büyüdüm, sonra ülkemi kurtarmak için geri döndüm. Çok fazla insan on yıllar boyunca burada boş evleri ardında bırakarak kaçtı. Buna teslim olamayız&#8221; ifadelerini kullandı.

    Cinquefrondi Belediye Başkanı Michele Conia, CNN’e yaptığı konuyla ilgili açıklamasında, "Sahip olduğumuz terk edilmiş birçok ev için yeni sahipler bulmak, şehrin güzelliğini yitirmiş ve kayıp kısımlarını kurtarmak için başlattığım Güzellik Operasyonu’nun önemli bir parçası. Ebeveynlerimin göç ettiği Almanya'da büyüdüm, sonra ülkemi kurtarmak için geri döndüm. Çok fazla insan on yıllar boyunca burada boş evleri ardında bırakarak kaçtı. Buna teslim olamayız” ifadelerini kullandı.

  5. PLAJA 15 DAKİKA UZAKLIKTA  <br>  Belediye Başkanı, "Ferahlatıcı tepeler ve iki ılık deniz arasında yükseliyoruz, kasabanın yanında  tertemiz bir nehir var ve plajlar arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta&#8221; açıklamasını yaparak Cinquefrondi&#8217;nin doğal güzelliklerine dikkat çekti.

    PLAJA 15 DAKİKA UZAKLIKTA
    Belediye Başkanı, "Ferahlatıcı tepeler ve iki ılık deniz arasında yükseliyoruz, kasabanın yanında tertemiz bir nehir var ve plajlar arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta” açıklamasını yaparak Cinquefrondi’nin doğal güzelliklerine dikkat çekti.

  6. Öte yandan, virüssüz köyde konut anlaşması İtalya'nın diğer bölgelerinde satılan 1 euroluk evlerden farklı şartlar öne sürüyor.

    Öte yandan, virüssüz köyde konut anlaşması İtalya'nın diğer bölgelerinde satılan 1 euroluk evlerden farklı şartlar öne sürüyor.

  7. TEMİNAT YOK, 1 EUROYA EVE GİRİLEBİLİR  <br>İtalya genelinde bir euro karşılığında satılan tüm evler, alıcının 3 yılda evi yenilememesi durumunda kaybedeceği 5 bin euroluk bir teminat istiyor.

    TEMİNAT YOK, 1 EUROYA EVE GİRİLEBİLİR
    İtalya genelinde bir euro karşılığında satılan tüm evler, alıcının 3 yılda evi yenilememesi durumunda kaybedeceği 5 bin euroluk bir teminat istiyor.

  8. Ancak, Cinquefrondi sadece işler tamamlanana kadar yıllık 250 euroluk bir sigorta poliçesi talep ediyor.

    Ancak, Cinquefrondi sadece işler tamamlanana kadar yıllık 250 euroluk bir sigorta poliçesi talep ediyor.