Öksürüğe Kortizondan Daha İyi Geliyor

Ballı kahve öksürüğe kortizondan daha iyi geliyor

  1. Solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve üç haftadan uzun süren öksürük tedavisinde ballı kahvenin kortizondan daha etkili olduğu belirtildi.

    Solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve üç haftadan uzun süren öksürük tedavisinde ballı kahvenin kortizondan daha etkili olduğu belirtildi.

  2. Balın asit olması, yüksek osmolaritesi ve hidrojen peroksit üretiminin önemli olabileceği bildirilmiştir. Balın etkisini, prostaglandin sentezini azaltması, NO seviyesini artırması, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri ile açıklayanlar da vardır.

    Balın asit olması, yüksek osmolaritesi ve hidrojen peroksit üretiminin önemli olabileceği bildirilmiştir. Balın etkisini, prostaglandin sentezini azaltması, NO seviyesini artırması, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri ile açıklayanlar da vardır.

  3. Balın osmolaritesinin yüksek olması, tatlı besinlerin tabii olarak tükürük refleksini uyarması ve böylece havayollarında fazla mukus salgılanması muko-siliyer klirensi düzelterek de öksürüğü teskin edebilir.

    Balın osmolaritesinin yüksek olması, tatlı besinlerin tabii olarak tükürük refleksini uyarması ve böylece havayollarında fazla mukus salgılanması muko-siliyer klirensi düzelterek de öksürüğü teskin edebilir.

  4. Kahve de alternatif tıpta öksürük tedavisi için tavsiye edilen ilaçlardan biridir ve balla birlikte verilerek her ikisinin beraber (sinerjik etki) daha etkili olabilecekleri düşünülmüştür

    Kahve de alternatif tıpta öksürük tedavisi için tavsiye edilen ilaçlardan biridir ve balla birlikte verilerek her ikisinin beraber (sinerjik etki) daha etkili olabilecekleri düşünülmüştür