86 Yıl Sonra İlk Namaz...

AYASOFYA'da ilk Cuma namazı kılınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve davetliler caminin içinde saf tuttu... Onbinlerce kişi de Ayasofya'nın etrafında Cuma namazı için hazır... Tarihi görüntüler geliyor...

  1. AYASOFYA'da 86 yıl sonra ilk Cuma Namazı kılınıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da Cuma namazından bir saat önce geldi ve ilk saftaki yerini aldı. Davetiye alanlar da caminin içindeki yerlerini almaya devam ediyorlar.

    AYASOFYA'da 86 yıl sonra ilk Cuma Namazı kılınıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da Cuma namazından bir saat önce geldi ve ilk saftaki yerini aldı. Davetiye alanlar da caminin içindeki yerlerini almaya devam ediyorlar.

  2. Kısıklı'daki konutundan ayrılan ve saat 12.00 sularında Ayasofya Meydanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların alkışları ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Namaz kılmak için meydanları dolduranlar, Erdoğan'ın gelişiyle çeşitli sloganlar da attı.

    Kısıklı'daki konutundan ayrılan ve saat 12.00 sularında Ayasofya Meydanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların alkışları ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Namaz kılmak için meydanları dolduranlar, Erdoğan'ın gelişiyle çeşitli sloganlar da attı.

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ayasofya'ya gelişinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne giriş yaptı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ayasofya'ya gelişinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne giriş yaptı.

  4. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca camide düzenlenen dua programında, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinledi.

    Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca camide düzenlenen dua programında, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinledi.

  5. Diyanet'in Cuma namazı için davetiye gönderdiği isimler de camideki yerlerini aldı.

    Diyanet'in Cuma namazı için davetiye gönderdiği isimler de camideki yerlerini aldı.

  6. Emine Erdoğan kadınlara ayrılan bölüme yerini aldı<br>    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da kadınlara ayrılan bölümde en ön safta yerini aldı.

    Emine Erdoğan kadınlara ayrılan bölüme yerini aldı
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da kadınlara ayrılan bölümde en ön safta yerini aldı.

  7. Cuma için saf tutuldu... Öğle ezanının okunmasının ardından tarihi Cuma namazı kılınmaya başlanacak...

    Cuma için saf tutuldu... Öğle ezanının okunmasının ardından tarihi Cuma namazı kılınmaya başlanacak...

  8. Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki dua programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Tansu Çiller, kabine üyeleri, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve partilerin temsilcileri de katıldı.

    Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki dua programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Tansu Çiller, kabine üyeleri, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve partilerin temsilcileri de katıldı.