İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geliştirdiğimiz Aşıdan Oldukça Eminiz

Rusya'da aşı projesini finanse eden devlet fonu başkanı Kirill Dmitriev, Reuters'e verdiği özel röportajda, Rusya'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısından çok emin olduğunu ve herhangi bir terslik olması durumunda alıcılardan koruma istemediklerini ve yasal sorumluluğu paylaşacaklarını açıkladı.

  1. 200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle dünya genelinde vaka sayısı 32 milyona yaklaştı, ölü sayısı ise 970 bini aştı.

    200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle dünya genelinde vaka sayısı 32 milyona yaklaştı, ölü sayısı ise 970 bini aştı.

  2. Küresel salgını durmak için düzinelerce aday insanlar üzerinde test edilirken; pazar payını ele geçirmeyi amaçlayan şirketler, yan etkilere karşı olan sorumluluğu önemli bir savaş alanı olarak görüyor.

    Küresel salgını durmak için düzinelerce aday insanlar üzerinde test edilirken; pazar payını ele geçirmeyi amaçlayan şirketler, yan etkilere karşı olan sorumluluğu önemli bir savaş alanı olarak görüyor.

  3. Dünyanın dört bir yanındaki aşı geliştiricileri, potansiyel bir aşı geliştirme sürecini yıllardan aylara sıkıştırıldığı için söz konusu aşıların olası yan etkileri artıyor ve bu durum beklenmedik sonuçların riskini yükseltiyor.

    Dünyanın dört bir yanındaki aşı geliştiricileri, potansiyel bir aşı geliştirme sürecini yıllardan aylara sıkıştırıldığı için söz konusu aşıların olası yan etkileri artıyor ve bu durum beklenmedik sonuçların riskini yükseltiyor.

  4. Bu yüzden hükümetler ve ilaç şirketleri arasındaki tazminat talepleri, tedarik anlaşması müzakerelerinde kilit nokta haline geliyor.

    Bu yüzden hükümetler ve ilaç şirketleri arasındaki tazminat talepleri, tedarik anlaşması müzakerelerinde kilit nokta haline geliyor.

  5. Örneğin; Oxford Üniversitesi ile bir aşı geliştiren İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca’ya tedarik anlaşmaları imzaladığı birçok ülke tarafından gelecekteki sorumluluk taleplerine karşı tam koruma verildiği açıklandı.

    Örneğin; Oxford Üniversitesi ile bir aşı geliştiren İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca’ya tedarik anlaşmaları imzaladığı birçok ülke tarafından gelecekteki sorumluluk taleplerine karşı tam koruma verildiği açıklandı.

  6. "Teminata ihtiyacımız yok"  <br>  Ancak Sputnik-V aşı fonunu finanse eden devlete ait Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriev, Reuters&#8217;a verdiği demeçte, aşıyı üreten ilaç firmalarıyla birlikte tedarik sözleşmelerindeki bazı yasal riskleri üstleneceğini ifade etti.

    "Teminata ihtiyacımız yok"
    Ancak Sputnik-V aşı fonunu finanse eden devlete ait Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriev, Reuters’a verdiği demeçte, aşıyı üreten ilaç firmalarıyla birlikte tedarik sözleşmelerindeki bazı yasal riskleri üstleneceğini ifade etti.

  7. Dmitriev, "Uzun vadeli sonuçlara güveniyoruz. Rusya, aşı konusunda o kadar emin ki, alıcılardan riskler için tam koruma ya da güvence talep etmiyor. Bu batıdaki herhangi bir aşıya karşı önemli bir ayırt edici faktör. Hepsi yasal riskler için tam teminat istiyor" ifadelerini kullandı.

    Dmitriev, "Uzun vadeli sonuçlara güveniyoruz. Rusya, aşı konusunda o kadar emin ki, alıcılardan riskler için tam koruma ya da güvence talep etmiyor. Bu batıdaki herhangi bir aşıya karşı önemli bir ayırt edici faktör. Hepsi yasal riskler için tam teminat istiyor" ifadelerini kullandı.

  8. Dmitriev, RDIF aleyhine tazminat talepleri konusunda endişeli olmadığını, "Bunun olmayacağını biliyoruz. Çünkü Rusya&#8217;nın aşı konusunda yılların birikimine sahip. Bu konuda kendini kanıtlamış platformlara sahibiz. Bu kadar basit" sözleriyle vurguladı.

    Dmitriev, RDIF aleyhine tazminat talepleri konusunda endişeli olmadığını, "Bunun olmayacağını biliyoruz. Çünkü Rusya’nın aşı konusunda yılların birikimine sahip. Bu konuda kendini kanıtlamış platformlara sahibiz. Bu kadar basit" sözleriyle vurguladı.

  9. Bununla birlikte; Rusya&#8217;dan  50 milyon doz aşısı almayı planlayan Brezilya&#8217;nın Bahia eyaletinin Sağlık Bakanı, aşının yasal risklerin Rus kuruluşları tarafından taşınacağını söyledi.

    Bununla birlikte; Rusya’dan 50 milyon doz aşısı almayı planlayan Brezilya’nın Bahia eyaletinin Sağlık Bakanı, aşının yasal risklerin Rus kuruluşları tarafından taşınacağını söyledi.

  10. Dmitriev'in yorumları, bazı bilim adamlarının Rus hükümetinin büyük ölçekli insan denemelerini tamamlamadan önce kullanımını onayladığı Sputnik-V'nin güvenliği ve etkinliği hakkındaki endişelerini dile getirmesinden sonra geldi.

    Dmitriev'in yorumları, bazı bilim adamlarının Rus hükümetinin büyük ölçekli insan denemelerini tamamlamadan önce kullanımını onayladığı Sputnik-V'nin güvenliği ve etkinliği hakkındaki endişelerini dile getirmesinden sonra geldi.

  11. Şu anda üçüncü aşama klinik deneylerine 40 bin gönüllü üzerinde devam eden Sputnik-V aşısı, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirildi.

    Şu anda üçüncü aşama klinik deneylerine 40 bin gönüllü üzerinde devam eden Sputnik-V aşısı, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirildi.

  12. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı onaylamış ve böylelikle 'Sputnik-V' dünyada Kovid-19 karşı tescillenen ilk aşı olmuştu.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı onaylamış ve böylelikle 'Sputnik-V' dünyada Kovid-19 karşı tescillenen ilk aşı olmuştu.