'Işıklar Yanıyor' Twitine Tepki Yağdı

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım attığı 'ışıklar yanıyor' twitiyle ortalığı ayağa kaldırdı. 'Derin mesaj' taşıyor denen twite tepki yağdı. En flaş yanıt da İçişleri Bakanlığı resmi hesabından geldi. İşte olay twit ve tepkiler:

  1. TÜRKİYE, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun kararını tartışıyor. AYM'nin hak ihlali kararı sonrası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararını reddederek, kararında direndi. Yerel mahkemenin bu kararı sonrası Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, twitter hesabından attığı mesajla ortalığı ayağa kaldırdı. 'Darbe iması yapıyor' şeklinde algılanan mesaja tepki yağdı. Twitterda Engin Yıldırım istifa etsin etiketi TT listesine girerken bakanlardan ve vekillerden de sert karşılık geldi.

    TÜRKİYE, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun kararını tartışıyor. AYM'nin hak ihlali kararı sonrası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararını reddederek, kararında direndi. Yerel mahkemenin bu kararı sonrası Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, twitter hesabından attığı mesajla ortalığı ayağa kaldırdı. 'Darbe iması yapıyor' şeklinde algılanan mesaja tepki yağdı. Twitterda Engin Yıldırım istifa etsin etiketi TT listesine girerken bakanlardan ve vekillerden de sert karşılık geldi.

  2. Engin Yıldım Anayasa Mahkemesi'nin fotoğrafını paylaşarak 'Işıklar yanıyor' yazdı. 'Darbe mesajı' veriyor denilen twite ilk cevap İçişleri Bakanlığı resmi twitter hesabından geldi. Bakanlık hesabından yapılan paylaşımda "Işıklarımız hiç sönmüyor' denildi.

    Engin Yıldım Anayasa Mahkemesi'nin fotoğrafını paylaşarak 'Işıklar yanıyor' yazdı. 'Darbe mesajı' veriyor denilen twite ilk cevap İçişleri Bakanlığı resmi twitter hesabından geldi. Bakanlık hesabından yapılan paylaşımda "Işıklarımız hiç sönmüyor' denildi.

  3. AYM üyesi Engin Yıldırım, ortalık ayağa kalkınca yeni bir mesaj daha attı. Engin Yıldırım bu mesajında 'Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" dedi. Yıldırım bu açıklaması ile ortalığı yatıştıramayınca çareyi hesabını koruma altına almakta buldu ve tüm mesajlarını gizledi. Ancak Engin Yıldırım'a tepkiler dinmedi. Hükümet kanadından arka arkaya tepkiler geldi.

    AYM üyesi Engin Yıldırım, ortalık ayağa kalkınca yeni bir mesaj daha attı. Engin Yıldırım bu mesajında 'Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" dedi. Yıldırım bu açıklaması ile ortalığı yatıştıramayınca çareyi hesabını koruma altına almakta buldu ve tüm mesajlarını gizledi. Ancak Engin Yıldırım'a tepkiler dinmedi. Hükümet kanadından arka arkaya tepkiler geldi.

  4. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından AYM paylaşımına sert tepki gösterdi. Gül şunları yazdı:

    Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından AYM paylaşımına sert tepki gösterdi. Gül şunları yazdı:

  5. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank twitter hesabından "AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir' diye yazdı.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank twitter hesabından "AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir' diye yazdı.

  6. AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da AYM üyesine şu twiti attı:  -Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren "AYM'nin ışıkları yanıyor" sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!

    AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da AYM üyesine şu twiti attı: -Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren "AYM'nin ışıkları yanıyor" sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!

  7. MHP kanadından tepki de Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönder'den geldi. MHP'li vekil 'akıllı ol' diyerek şunları yazdı:  -AYM’nin ışıklar yanıyor mesajı veren üyesine diyorum ki: Yaka yaka ışık mı yaktın? Işığı açık bırakma, israf olur, itiraf olur, laf olur, altından kalkamazsın...Şayet analoji yapıp darbe çağrışımını bu yolla ihsas ve ima ediyorsan millet bunu yemez, hukuk bunu yutmaz. Akıllı ol!

    MHP kanadından tepki de Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönder'den geldi. MHP'li vekil 'akıllı ol' diyerek şunları yazdı: -AYM’nin ışıklar yanıyor mesajı veren üyesine diyorum ki: Yaka yaka ışık mı yaktın? Işığı açık bırakma, israf olur, itiraf olur, laf olur, altından kalkamazsın...Şayet analoji yapıp darbe çağrışımını bu yolla ihsas ve ima ediyorsan millet bunu yemez, hukuk bunu yutmaz. Akıllı ol!