İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Joe Biden'in Eşi Ve İki Çocuğu Neden Öldü?

ABD'deki tarihi seçimde Joe Biden, mevcut başkan Donald Trump'ın önünde ipi göğüslemek üzere... 36 yıldır kesintisiz senatörlük yapan Joe Biden'in hayatı trajedilerle dolu.

  1. ABD Başkanlık koltuğunu zorlayan Joe Biden kimdir? Rakibi Donald Trump'ın akseni hayatı trajedilerle dolu olan Biden, Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yaptı. 50 yıllık siyaset hayatına bir çok politik kimlik sığdırdı. Şimdi, oturabileceği en son koltuğu zorluyor. Şimdi seçimi kazanırsa 78 yaşında tarihin en yaşlı Amerika başkanı olacak olan Biden'in hayatındaki trajediler neler?

    ABD Başkanlık koltuğunu zorlayan Joe Biden kimdir? Rakibi Donald Trump'ın akseni hayatı trajedilerle dolu olan Biden, Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yaptı. 50 yıllık siyaset hayatına bir çok politik kimlik sığdırdı. Şimdi, oturabileceği en son koltuğu zorluyor. Şimdi seçimi kazanırsa 78 yaşında tarihin en yaşlı Amerika başkanı olacak olan Biden'in hayatındaki trajediler neler?

  2. 20 Kasım 1942'de Pensilvanya'da doğan Biden, İrlanda kökenli Katolik bir aileden geliyor. 20'li yaşlarının ortalarına kadar kekeme olan Biden'ın durumu onu politikacı olma hayalinden vazgeçirmedi. Siyaset bilimi ve hukuk eğitimi alarak mezun olunca Demokrat Parti'ye katıldı.

    20 Kasım 1942'de Pensilvanya'da doğan Biden, İrlanda kökenli Katolik bir aileden geliyor. 20'li yaşlarının ortalarına kadar kekeme olan Biden'ın durumu onu politikacı olma hayalinden vazgeçirmedi. Siyaset bilimi ve hukuk eğitimi alarak mezun olunca Demokrat Parti'ye katıldı.

  3. Joe Biden, 1966'te Neilia Hunter ile evlendi. Eşine söz vermişti, 30 yaşında senatör olacaktı. 35 yaşında ise Amerika'nın en genç başkanı olacağını iddia ediyordu. Şimdi seçimi kazanırsa 78 yaşında tarihin en yaşlı Amerika başkanı olacak.

    Joe Biden, 1966'te Neilia Hunter ile evlendi. Eşine söz vermişti, 30 yaşında senatör olacaktı. 35 yaşında ise Amerika'nın en genç başkanı olacağını iddia ediyordu. Şimdi seçimi kazanırsa 78 yaşında tarihin en yaşlı Amerika başkanı olacak.

  4. Senatör seçildiği yıl eşi ve kızını kaybetti  <br>  Joe Biden'ın siyaset hayatı 1972'de başladı. Eşine sözünü tutup tam 30 yaşında senatör seçildi ama bu zafer yanında trajediyi de getirdi. Aynı yıl karısı ve kızını trafik kazasında kaybetti.

    Senatör seçildiği yıl eşi ve kızını kaybetti
    Joe Biden'ın siyaset hayatı 1972'de başladı. Eşine sözünü tutup tam 30 yaşında senatör seçildi ama bu zafer yanında trajediyi de getirdi. Aynı yıl karısı ve kızını trafik kazasında kaybetti.

  5. 18 Aralık tarihlerinde çalışmıyor    <br>İki oğlu yaralı kurtuldu. Yemin törenini hastanede çocuklarının yanında yaptı. Yası ise hiç geçmedi. Kazanın yıldönümü olan 18 Aralık tarihlerinde asla çalışmadı.

    18 Aralık tarihlerinde çalışmıyor
    İki oğlu yaralı kurtuldu. Yemin törenini hastanede çocuklarının yanında yaptı. Yası ise hiç geçmedi. Kazanın yıldönümü olan 18 Aralık tarihlerinde asla çalışmadı.

  6. Biden senatörlüğü boyunca 6 seçimi de yüzde 60'ın üzerinde oyla kazandı. 36 yıl boyunca kesintisiz senatörlük yaptı. 16 yıl senatonun dış ilişkiler komitesi üyeliğini ve başkanlığını yürüttü. Bu sayede uluslararası ilişkileri alanında büyük deneyim kazandı.

    Biden senatörlüğü boyunca 6 seçimi de yüzde 60'ın üzerinde oyla kazandı. 36 yıl boyunca kesintisiz senatörlük yaptı. 16 yıl senatonun dış ilişkiler komitesi üyeliğini ve başkanlığını yürüttü. Bu sayede uluslararası ilişkileri alanında büyük deneyim kazandı.

  7. 1977'te hala evli olduğu Jill Biden ile evlendi. Eşi Jill Biden'e olan aşkını sosyal medyadan sık sık dile getirmesiyle biliniyor.

    1977'te hala evli olduğu Jill Biden ile evlendi. Eşi Jill Biden'e olan aşkını sosyal medyadan sık sık dile getirmesiyle biliniyor.

  8. Biden, ilk kez  1987'de Demokrat Parti'den başkan adayı olmaya karar verdi aama konuşmasında intihal yaptığı belirlenince ön seçimden çekildi. 20 yıl sonra şansını yeniden denedi. Bu kez seçim kampanyası Hillary Clinton ve Barack Obama karşısında etkili olamadı. Başkanlık koltuğunu yine kaçırdı.

    Biden, ilk kez 1987'de Demokrat Parti'den başkan adayı olmaya karar verdi aama konuşmasında intihal yaptığı belirlenince ön seçimden çekildi. 20 yıl sonra şansını yeniden denedi. Bu kez seçim kampanyası Hillary Clinton ve Barack Obama karşısında etkili olamadı. Başkanlık koltuğunu yine kaçırdı.

  9. 2008'de Demokrat Parti'den başkan seçilen Barack Obama, yardımcılığa Biden'ı getirdi. Joe Biden, Obama'yla birlikte iki dönem başkan yardımcılığı yaptı. Obama'nın politikalarında büyük tesiri vardı. Amerikan tarihinin en etkin başkan yardımcılarından biri olarak anıldı.

    2008'de Demokrat Parti'den başkan seçilen Barack Obama, yardımcılığa Biden'ı getirdi. Joe Biden, Obama'yla birlikte iki dönem başkan yardımcılığı yaptı. Obama'nın politikalarında büyük tesiri vardı. Amerikan tarihinin en etkin başkan yardımcılarından biri olarak anıldı.

  10. Aile trajedileri Biden'ın peşini bırakmadı. 2015'te oğlu Beau Biden beyin kanserinden hayatını kaybetti. Ertesi yıl düzenlenen başkanlık seçimlerine acısı taze olduğu için katılmadı.

    Aile trajedileri Biden'ın peşini bırakmadı. 2015'te oğlu Beau Biden beyin kanserinden hayatını kaybetti. Ertesi yıl düzenlenen başkanlık seçimlerine acısı taze olduğu için katılmadı.

  11. 2020 seçimlerinde yıldızı parladı. Rakipleri arasından sıyrılıp Demokrat partinin başkan adayı olmayı başardı. Mevcut başkan Donald Trump'la yarışan Biden, eyaletlerin birçoğunda delegeleri kazanarak şu an ABD başkanlık koltuğunu zorluyor.

    2020 seçimlerinde yıldızı parladı. Rakipleri arasından sıyrılıp Demokrat partinin başkan adayı olmayı başardı. Mevcut başkan Donald Trump'la yarışan Biden, eyaletlerin birçoğunda delegeleri kazanarak şu an ABD başkanlık koltuğunu zorluyor.