İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Son Ankete Göre Sadece 3 Parti Barajı Geçebiliyor

Kasım ayı anketleri peş peşe açıklanıyor. MAK Danışmanlık'ın kasım ayı araştırmasına göre, kararsızların dağıtılması sonunda barajı sadece AK Parti, CHP ve İYİ Parti geçebiliyor. Reform beklentisi yükseliyor...

  1. Erken seçim tartışmaları yeniden hız kazanırken, anketler de peş peşe açıklanıyor. MAK Danışmanlık, 'Kasım 2020 Türkiye Gündem Araştırması' raporunu yayınladı. Buna göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra oy kullanacağını söyleyen seçmenlerin yüzde 38,7'si AK Parti'ye, yüzde 24'ü CHP'ye, yüzde 11,6'sı ise İYİ Parti'ye oy verecek. Araştırmaya göre HDP ve MHP ise baraj altında kalıyor.

    Erken seçim tartışmaları yeniden hız kazanırken, anketler de peş peşe açıklanıyor. MAK Danışmanlık, 'Kasım 2020 Türkiye Gündem Araştırması' raporunu yayınladı. Buna göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra oy kullanacağını söyleyen seçmenlerin yüzde 38,7'si AK Parti'ye, yüzde 24'ü CHP'ye, yüzde 11,6'sı ise İYİ Parti'ye oy verecek. Araştırmaya göre HDP ve MHP ise baraj altında kalıyor.

  2. Sandığa giden seçmen arasında yüzde 12'si kararsız olduğunu belirtiyor. Kararsızların matematiksel olarak dağıtılması sonrası ise AK Parti yüzde 38,7 oy oranına sahip oldu.

    Sandığa giden seçmen arasında yüzde 12'si kararsız olduğunu belirtiyor. Kararsızların matematiksel olarak dağıtılması sonrası ise AK Parti yüzde 38,7 oy oranına sahip oldu.

  3. Onu yüzde 24 ile CHP, yüzde 11,6 ile İYİ Parti, yüzde 9,2 ile HDP, yüzde 9,1 ile MHP izledi. Bu sonuçlarla HDP ve MHP baraj altında kalıyor.

    Onu yüzde 24 ile CHP, yüzde 11,6 ile İYİ Parti, yüzde 9,2 ile HDP, yüzde 9,1 ile MHP izledi. Bu sonuçlarla HDP ve MHP baraj altında kalıyor.

  4. Oyunu AK Parti'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "AK Parti'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir?" diye soruldu. En yüksek oranı yüzde 20 ile Gelecek Partisi aldı. AK Parti ile Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ise yüzde 18 ile ikinci sırada bulundu.

    Oyunu AK Parti'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "AK Parti'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir?" diye soruldu. En yüksek oranı yüzde 20 ile Gelecek Partisi aldı. AK Parti ile Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ise yüzde 18 ile ikinci sırada bulundu.

  5. Oyunu CHP'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "CHP'den sonra oy vereceğiniz partisi hangisi olur" diye soruldu. En yüksek oran yüzde 42 ile 'sandığa gitmem'ciler çıktı. İkinci sırayı ise İYİ Parti aldı. CHP'lilerin üçüncü tercihi ise DEVA Partisi...

    Oyunu CHP'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "CHP'den sonra oy vereceğiniz partisi hangisi olur" diye soruldu. En yüksek oran yüzde 42 ile 'sandığa gitmem'ciler çıktı. İkinci sırayı ise İYİ Parti aldı. CHP'lilerin üçüncü tercihi ise DEVA Partisi...

  6. Oyunu MHP'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "MHP'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir?" diye soruldu. En yüksek oranı yüzde 51 ile AK Parti oldu. İkinci sırada ise yüzde 18 ile İYİ Parti cevabı geldi. MHP'lilerin üçüncü tercihi ise Ali Babacan'ın DEVA Partisi oldu.

    Oyunu MHP'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "MHP'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir?" diye soruldu. En yüksek oranı yüzde 51 ile AK Parti oldu. İkinci sırada ise yüzde 18 ile İYİ Parti cevabı geldi. MHP'lilerin üçüncü tercihi ise Ali Babacan'ın DEVA Partisi oldu.

  7. Oyunu İYİ Parti'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "İYİ Parti'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir?" diye soruldu. En yüksek oran yüzde 19 ile 'sandığa gitmem'ciler çıktı. İkinci sırayı ise CHP aldı.

    Oyunu İYİ Parti'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "İYİ Parti'den sonra en beğendiğiniz parti hangisidir?" diye soruldu. En yüksek oran yüzde 19 ile 'sandığa gitmem'ciler çıktı. İkinci sırayı ise CHP aldı.

  8. Oyunu HDP'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "HDP'den sonra tercihiniz hangi parti olur?" diye soruldu. En yüksek oran yüzde 40 ile 'diğerleri çıktı. AK Parti, CHP, Gelecek ve DEVA Partileri ile İYİ Parti onu takip etti.

    Oyunu HDP'ye vereceğini söyleyen seçmenlere "HDP'den sonra tercihiniz hangi parti olur?" diye soruldu. En yüksek oran yüzde 40 ile 'diğerleri çıktı. AK Parti, CHP, Gelecek ve DEVA Partileri ile İYİ Parti onu takip etti.

  9. Katılımcılar "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile güçlendirilmiş parlamenter sistem arasında tercih şansınız olsa hangisini seçerdiniz?" sorusuna yüzde 46 ile "güçlendirilmiş parlamenter sistem" yanıtını verdi. Mevcut sistemi tercih edenler ise yüzde 35'te kaldı.

    Katılımcılar "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile güçlendirilmiş parlamenter sistem arasında tercih şansınız olsa hangisini seçerdiniz?" sorusuna yüzde 46 ile "güçlendirilmiş parlamenter sistem" yanıtını verdi. Mevcut sistemi tercih edenler ise yüzde 35'te kaldı.

  10. İşte MAK anketinden diğer çarpıcı sonuçlar...

    İşte MAK anketinden diğer çarpıcı sonuçlar...