İphone Kullananlar Dikkat! Güncelleme Sonrası Ortaya Çıktı

Apple, iOS 14'ü 16 Eylül'de yayınladı. Yeni yazılım paketleriyle iOS 14'e yeni özellikler ekledi, tespit edilen problemleri düzeltti. Ancak yeni yaşanan bir gelişme kullanıcıların canını sıkıyor.

  1. iPhone'larda yaşanan şarjın hızlı azalması, pil sorunu gibi şikayetler daha önceki iOS güncellemelerinde de gündeme getirilmişti. Bazı kullanıcılar güncellemeden sonra pilde sıkıntılar yaşadığını belirtmişti. Pil sorunu yeniden gündemde.

    iPhone'larda yaşanan şarjın hızlı azalması, pil sorunu gibi şikayetler daha önceki iOS güncellemelerinde de gündeme getirilmişti. Bazı kullanıcılar güncellemeden sonra pilde sıkıntılar yaşadığını belirtmişti. Pil sorunu yeniden gündemde.

  2. Sosyal medyada ve çeşitli internet toplulullarında, iOS 14.2 güncellemesinden sonra şarjlarının hızlı azaldığını şikayet eden kullanıcılar var.

    Sosyal medyada ve çeşitli internet toplulullarında, iOS 14.2 güncellemesinden sonra şarjlarının hızlı azaldığını şikayet eden kullanıcılar var.

  3. Kısa süre önce iOS 14.2.1 yayımlanmış ve daha çok iPhone 12 serisinde yaşanan bazı sorunlar çözülmüştü. Biliyorsunuz iPhone 12 tarafında bazı kullanıcılar ekran, batarya ve bazı özellikleri kullanmada sorun yaşıyordu.

    Kısa süre önce iOS 14.2.1 yayımlanmış ve daha çok iPhone 12 serisinde yaşanan bazı sorunlar çözülmüştü. Biliyorsunuz iPhone 12 tarafında bazı kullanıcılar ekran, batarya ve bazı özellikleri kullanmada sorun yaşıyordu.

  4. Daha önce Apple'ın başına bela olan "pil sorunu" şimdi tekrar baş gösterdi. iOS 14.2 güncellemesinin yüklemesini yapan kullanıcılar; pillerinin kısa sürede tükendiğini, örneğin 5 dakika gibi bir sürede şarj seviyesinin normalde inmeyecek seviyeye indiğini belirtiyor.

    Daha önce Apple'ın başına bela olan "pil sorunu" şimdi tekrar baş gösterdi. iOS 14.2 güncellemesinin yüklemesini yapan kullanıcılar; pillerinin kısa sürede tükendiğini, örneğin 5 dakika gibi bir sürede şarj seviyesinin normalde inmeyecek seviyeye indiğini belirtiyor.

  5. Kullanıcılar Apple'ın geliştirici forumları ve Reddit gibi platformlar ile kısa sürede tükenen pil sorununu bildiriyor. Bildirilen sorunların arasında pilin hızlıca tükenmesi ve normalden daha uzun şarj süreleri bulunuyor.

    Kullanıcılar Apple'ın geliştirici forumları ve Reddit gibi platformlar ile kısa sürede tükenen pil sorununu bildiriyor. Bildirilen sorunların arasında pilin hızlıca tükenmesi ve normalden daha uzun şarj süreleri bulunuyor.

  6. Bazı kullanıcılar, cihazlarının 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 50'nin üzerinde şarjının düştüğünü ve normal kullanımlarda bile birkaç dakika içinde yüzde 5 civarında pil değerinde düşüş gördüğünü bildiriyor.

    Bazı kullanıcılar, cihazlarının 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 50'nin üzerinde şarjının düştüğünü ve normal kullanımlarda bile birkaç dakika içinde yüzde 5 civarında pil değerinde düşüş gördüğünü bildiriyor.

  7. Söz konusu sorun açıkça yazılımla ilgili gibi görünüyor. Birden fazla kullanıcı, pil ömrünün düşmeden önce yüksek bir oranda takılıp kalması sorunun bildiriyor. Bunu çözmek için cihazlarını yeniden başlattıktan sonra pillerinin düşmüş olmasıyla karşı karşıya kalıyor.

    Söz konusu sorun açıkça yazılımla ilgili gibi görünüyor. Birden fazla kullanıcı, pil ömrünün düşmeden önce yüksek bir oranda takılıp kalması sorunun bildiriyor. Bunu çözmek için cihazlarını yeniden başlattıktan sonra pillerinin düşmüş olmasıyla karşı karşıya kalıyor.

  8. Sorunu bildiren iPhone kullanıcıları ise şu şekilde: iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S ve birinci nesil iPhone SE. Yani daha eski modeller. Bunun yanı sıra iPadOS 14.2 güncellemesine sahip 2018 model iPad Pro da benzer sorundan etkilendiği bildiriliyor.

    Sorunu bildiren iPhone kullanıcıları ise şu şekilde: iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S ve birinci nesil iPhone SE. Yani daha eski modeller. Bunun yanı sıra iPadOS 14.2 güncellemesine sahip 2018 model iPad Pro da benzer sorundan etkilendiği bildiriliyor.