İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Altın Tahtından Mı Olacak? Bitcoin'de Bir İlk Yaşandı

Kripto paralara ilgi öyle arttı ki Bitcoin'in piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doları aştı. Bitcoin, bu hızla tarihin en eski yatırım aracı altının 10 trilyon dolarlık piyasa değerini zorlayacağa benziyor. Türkiye'nin ise Avrupa'da kripto parada birinci, dünyada da dördüncü durumda olduğu ifade edildi.

  1. Son dönemde hemen hemen herkes birer yatırım aracı haline gelen kripto paralarla ilgileniyor. İlgi o kadar arttı ki artık trilyon doları aşan değerlerden bahsediyoruz. Türkiye, Avrupa'da kripto parada birinci, dünyada da dördüncü durumda.

    Son dönemde hemen hemen herkes birer yatırım aracı haline gelen kripto paralarla ilgileniyor. İlgi o kadar arttı ki artık trilyon doları aşan değerlerden bahsediyoruz. Türkiye, Avrupa'da kripto parada birinci, dünyada da dördüncü durumda.

  2. Kripto para piyasasına yönelik ilgi Bitcoin'in piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı.

    Kripto para piyasasına yönelik ilgi Bitcoin'in piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı.

  3. Bazı çok uluslu firmaların ve bankaların kripto para birimini destekleyici açıklamaları ve alımlarının da etkisiyle Bitcoin'in fiyatı son haftalarda rekor üstüne rekor kırıyor.

    Bazı çok uluslu firmaların ve bankaların kripto para birimini destekleyici açıklamaları ve alımlarının da etkisiyle Bitcoin'in fiyatı son haftalarda rekor üstüne rekor kırıyor.

  4. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 1.5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını duyurması ve Mastercard ile Bank of New York Mellon'un ise kripto para birimlerinin kullanımını kolaylaştıracak adımlar atmasının ardından dijital para biriminin değeri de hızla yükseldi.

    ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 1.5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını duyurması ve Mastercard ile Bank of New York Mellon'un ise kripto para birimlerinin kullanımını kolaylaştıracak adımlar atmasının ardından dijital para biriminin değeri de hızla yükseldi.

  5. İlk kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı 2011'de 0.30 dolarken, şu anda 55 bin doların üzerine çıktı.

    İlk kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı 2011'de 0.30 dolarken, şu anda 55 bin doların üzerine çıktı.

  6. Bitcoin'in fiyatı, sadece bu hafta yüzde 17 civarında değer kazandı; 2020'nin başından bu yana artış ise yüzde 681 oldu.

    Bitcoin'in fiyatı, sadece bu hafta yüzde 17 civarında değer kazandı; 2020'nin başından bu yana artış ise yüzde 681 oldu.

  7. Kripto para biriminin piyasa değerinin 1 trilyon dolara ulaşması önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

    Kripto para biriminin piyasa değerinin 1 trilyon dolara ulaşması önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

  8. Bu yıl Bitcoin'in piyasa değeri 450 milyar dolardan fazla yükseliş gösterdi.

    Bu yıl Bitcoin'in piyasa değeri 450 milyar dolardan fazla yükseliş gösterdi.

  9. Altının küresel çapta 10 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip olduğu tahmin ediliyor.

    Altının küresel çapta 10 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip olduğu tahmin ediliyor.

  10. Bitcoin; bu rakama ulaşabilir mi, ya da ne kadar zamanda ulaşır bilinmez ama çıkışında altına benzetilen Bitcoin'in bu değerlere ulaşması imkansız da değil.

    Bitcoin; bu rakama ulaşabilir mi, ya da ne kadar zamanda ulaşır bilinmez ama çıkışında altına benzetilen Bitcoin'in bu değerlere ulaşması imkansız da değil.

  11. Altının bu kadar değerli olmasının nedeni arzın öngörülebilir olmasıyken; Bitcoin, 50 bin doların üzerinde gezinerek altını büyük ölçüde geride bırakmış durumda.

    Altının bu kadar değerli olmasının nedeni arzın öngörülebilir olmasıyken; Bitcoin, 50 bin doların üzerinde gezinerek altını büyük ölçüde geride bırakmış durumda.

  12. Altcoinlerde de durum pek farklı değil. Ethereum, rekorlar kırıyor ve 2 bin doları da aştı. Piyasa değeri ise 233 milyar dolar düzeyinde. Yılbaşından bu yana da yüzde 172 değer kazandı.

    Altcoinlerde de durum pek farklı değil. Ethereum, rekorlar kırıyor ve 2 bin doları da aştı. Piyasa değeri ise 233 milyar dolar düzeyinde. Yılbaşından bu yana da yüzde 172 değer kazandı.

  13. Tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri ise iki katından fazla artarak 800 milyar dolardan yaklaşık 2 trilyon dolara yükseldi. (Sabah)

    Tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri ise iki katından fazla artarak 800 milyar dolardan yaklaşık 2 trilyon dolara yükseldi. (Sabah)