Mart'ta Kar Geliyor İstanbul Dahil Birçok İlde Etkili Olacak

TÜRKİYE baharı beklerken yeniden kar yağışı ve soğuklarla yüzleşecek. Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre mart ayının ilk haftası kar yağışı bekleniyor.

  1. TÜRKİYE bu hafta sonu itibari ile yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Mart ayı itibari ile Karadeniz ve Doğu Karadeniz'de soğuk hava etkisini artıracak karla karışık yağmur görülecek. İstanbul'da da hava sıcaklıklarının düşmesi beklenirken yer yer karla karışık yağmurlar görülecek. 2 Mart Salı itibari ile soğuk hava yurt genelinde etkili olacak.

    TÜRKİYE bu hafta sonu itibari ile yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Mart ayı itibari ile Karadeniz ve Doğu Karadeniz'de soğuk hava etkisini artıracak karla karışık yağmur görülecek. İstanbul'da da hava sıcaklıklarının düşmesi beklenirken yer yer karla karışık yağmurlar görülecek. 2 Mart Salı itibari ile soğuk hava yurt genelinde etkili olacak.

  2. Yağmur alacak yerler : Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Kastamonu'nun kuzey ilçeleri ile Sinop çevrelerinin yağmurlu, sabah ilk saatlerde İstanbul'un hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

    Yağmur alacak yerler : Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Kastamonu'nun kuzey ilçeleri ile Sinop çevrelerinin yağmurlu, sabah ilk saatlerde İstanbul'un hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

  3. Kar ve karla karışık yağmur : Ardahan çevreleri ile Artvin'in yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor.

    Kar ve karla karışık yağmur : Ardahan çevreleri ile Artvin'in yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor.

  4. Hava sıcaklığı ve rüzgarın durumu  <br>  Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

    Hava sıcaklığı ve rüzgarın durumu
    Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

  5. Uyarılar  <br>  Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz?in iç kesimleri ile Doğu Anadolu?nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

    Uyarılar
    Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz?in iç kesimleri ile Doğu Anadolu?nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

  6. İşte 4 günlük haritalı hava durumu...

    İşte 4 günlük haritalı hava durumu...