104 Amiral Kim? İşte Haklarındaki Çarpıcı Bilgiler

104 amiral tarafından imzalanan skandal Montrö bildirisiyle ilgili sert tartışmalar devam ederken kamuoyu bu amirallerin kim olduğunu merak etmeye başladı. 104 amiralin içinde birbirinden dikkat çekici isimler var. İşte detaylar...

  1. Ramazan Cem Gürdeniz  <br>  Emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, son zamanlarda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de verdiği Mavi Vatan mücadelesine ilişkin videolarıyla gündeme gelmişti. Buna rağmen 'Mavi Vatan' mücadelesinin öncülüğünü yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik skandal bildiriye imza atması dikkat çekti.

    Ramazan Cem Gürdeniz
    Emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, son zamanlarda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de verdiği Mavi Vatan mücadelesine ilişkin videolarıyla gündeme gelmişti. Buna rağmen 'Mavi Vatan' mücadelesinin öncülüğünü yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik skandal bildiriye imza atması dikkat çekti.

  2. Bülent Bostanoğlu  <br>  Emekli Oramiral Bülent Bostanoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanı'ydı. 15 Temmuz akşamı Yeşilköy'deki Çınar Otel'de ailesiyle düğüne katılmıştı. Bostanoğlu, o gece darbecilerin gözaltına almadığı tek kuvvet komutanı.

    Bülent Bostanoğlu
    Emekli Oramiral Bülent Bostanoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanı'ydı. 15 Temmuz akşamı Yeşilköy'deki Çınar Otel'de ailesiyle düğüne katılmıştı. Bostanoğlu, o gece darbecilerin gözaltına almadığı tek kuvvet komutanı.

  3. Türker Ertürk  <br>  Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, 2019'da TV'de Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada "O bölgede federatif yapı içinde Kürtler (PKK/PYD) olsun daha iyi" demişti.

    Türker Ertürk
    Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, 2019'da TV'de Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada "O bölgede federatif yapı içinde Kürtler (PKK/PYD) olsun daha iyi" demişti.

  4. Mesut Özel<br>    Emekli Tuğamiral Mesut Özel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Deniz Harp Okulu Komutanı'ydı. O gece darbeciler tarafından Maltepe Askeri Cezaevi'ne kapatıldığı öne sürüldü.

    Mesut Özel
    Emekli Tuğamiral Mesut Özel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Deniz Harp Okulu Komutanı'ydı. O gece darbeciler tarafından Maltepe Askeri Cezaevi'ne kapatıldığı öne sürüldü.

  5. Deniz Cora  <br>  Emekli Koramiral Deniz Cora, Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında yargılanmıştı. O dönemde "Hükümete yönelik darbe girişimi"nde bulunduğu iddiasıyla suçlandı ancak bu davalarda beraat etmişti.

    Deniz Cora
    Emekli Koramiral Deniz Cora, Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında yargılanmıştı. O dönemde "Hükümete yönelik darbe girişimi"nde bulunduğu iddiasıyla suçlandı ancak bu davalarda beraat etmişti.

  6. <br>  Emekli koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Kuzey Saha Deniz Komutanı iken Balyoz ve İnternet Andıcı davaları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmış ve uzun süre tutuklu kalmıştı.


    Emekli koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Kuzey Saha Deniz Komutanı iken Balyoz ve İnternet Andıcı davaları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmış ve uzun süre tutuklu kalmıştı.

  7. Abdullah Gavremoğlu  <br>  Emekli Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, uzun süre Balyoz davası kapsamında tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu ve göreve döndü. Terfi alamayınca da emekli oldu.

    Abdullah Gavremoğlu
    Emekli Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, uzun süre Balyoz davası kapsamında tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu ve göreve döndü. Terfi alamayınca da emekli oldu.

  8. Can Erenoğlu<br>    Emekli Koramiral Can Erenoğlu, Balyoz davası kapsamında "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılandı...

    Can Erenoğlu
    Emekli Koramiral Can Erenoğlu, Balyoz davası kapsamında "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılandı...

  9. Kadir Sağdıç  <br>  Balyoz davası ve Kafes Eylem planı davaları sanığı. Balyoz Davası nedeniyle 3 yıl 4 ay 8 gün hapis yatan emekli Tuğamiral Kadir Sağdıç, yeniden yardılama sonucu beraat etmişti.

    Kadir Sağdıç
    Balyoz davası ve Kafes Eylem planı davaları sanığı. Balyoz Davası nedeniyle 3 yıl 4 ay 8 gün hapis yatan emekli Tuğamiral Kadir Sağdıç, yeniden yardılama sonucu beraat etmişti.

  10. Atilla Kıyat  <br>  'Emekli amiraller' bildirisindeki imzacılardan emekli Koramiral ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Atilla Kıyat gelen tepkilere ilişkin, "Suçlayanlar utanç duyacak" açıklaması yaptı. Kıyat, Twiter hesabından yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır." ifadelerini kullandı.

    Atilla Kıyat
    'Emekli amiraller' bildirisindeki imzacılardan emekli Koramiral ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Atilla Kıyat gelen tepkilere ilişkin, "Suçlayanlar utanç duyacak" açıklaması yaptı. Kıyat, Twiter hesabından yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır." ifadelerini kullandı.

  11. 'Montrö bildirisi' içeriği ne?<br>    103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" ifadeleri kullanıldı.

    'Montrö bildirisi' içeriği ne?
    103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" ifadeleri kullanıldı.

  12. Bildiriye imza atan isimler...

    Bildiriye imza atan isimler...

  13. Bildiriye imza atan isimler...

    Bildiriye imza atan isimler...

  14. Bildiriye imza atan isimler...

    Bildiriye imza atan isimler...

  15. Bildiriye imza atan isimler...

    Bildiriye imza atan isimler...

  16. Bildiriye imza atan isimler...

    Bildiriye imza atan isimler...