Vakalar Fırladı 10 İlde Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi!

Vakaların artması, mutasyonların çocukları da etkilediği ile ilgili açıklamalar sonrası bazı iller vaka ve hasta sayısını azaltmak için yüz yüze eğitime ara verdi. Peki hangi illerde uzaktan eğitime geçildi, İstanbul'un akıbeti ne oldu?

  1. Kademeli normalleşme ile rehavetin artması, kurallara riayet edilmemesi nedeniyle vaka sayısı 55 bini aştı. Türkiye genelinde çok riskli iller kategorisine geçmeyen il neredeyse kalmadı. İller Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yüz yüze eğitime ara verilmeye başlandı.

    Kademeli normalleşme ile rehavetin artması, kurallara riayet edilmemesi nedeniyle vaka sayısı 55 bini aştı. Türkiye genelinde çok riskli iller kategorisine geçmeyen il neredeyse kalmadı. İller Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yüz yüze eğitime ara verilmeye başlandı.

  2. Birçok ilde yüz yüze eğitime ara verildi. İstanbul için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İşte yüz yüze eğitime ara verilen iller:

    Birçok ilde yüz yüze eğitime ara verildi. İstanbul için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İşte yüz yüze eğitime ara verilen iller:

  3. Samsun'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle 8'inci ve 12?nci sınıflar dışındaki öğrenciler için uzaktan eğitim kararı alındı.

    Samsun'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle 8'inci ve 12?nci sınıflar dışındaki öğrenciler için uzaktan eğitim kararı alındı.

  4. Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında eğitim kurumlarının 8 ve 12. sınıfları haricinde uzaktan eğitime geçilmesi kararını aldı.

    Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında eğitim kurumlarının 8 ve 12. sınıfları haricinde uzaktan eğitime geçilmesi kararını aldı.

  5. Ankara'da, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 5, 6, 7 ile lise hazırlık 9, 10, 11'nci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi.

    Ankara'da, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 5, 6, 7 ile lise hazırlık 9, 10, 11'nci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi.

  6. Kastamonu'nun Küre ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 okulda eğitim öğretimin uzaktan yapılması kararı alındı.     Vaka sayılarındaki artış nedeniyle Küre Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Yatılı Bölge Ortaokulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çaybükü Yayla İlkokulu'nda eğitim öğretimin 14 Nisan'a kadar uzaktan devam etmesi kararlaştırıldı.

    Kastamonu'nun Küre ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 okulda eğitim öğretimin uzaktan yapılması kararı alındı. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle Küre Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Yatılı Bölge Ortaokulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çaybükü Yayla İlkokulu'nda eğitim öğretimin 14 Nisan'a kadar uzaktan devam etmesi kararlaştırıldı.

  7. Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki bir ortaokulda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesi üzerine uzaktan eğitime geçildi.

    Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki bir ortaokulda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesi üzerine uzaktan eğitime geçildi.

  8. Sakarya'nın Ferizli ilçesinde de Tekstil İşverenler Sendikası Halit Narin İlkokulu'nda 10 öğretmenin Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine uzaktan eğitime geçildi.

    Sakarya'nın Ferizli ilçesinde de Tekstil İşverenler Sendikası Halit Narin İlkokulu'nda 10 öğretmenin Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine uzaktan eğitime geçildi.

  9. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kentte ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildiğini söyledi.

    Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kentte ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildiğini söyledi.

  10. Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında resmi ve özel okulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu.

    Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında resmi ve özel okulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu.

  11. Erzurum İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı.

    Erzurum İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı.

  12. Manisa'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüs salgınının önüne geçilmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ortaokullarda 5, 6, 7. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine, lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi.

    Manisa'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüs salgınının önüne geçilmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ortaokullarda 5, 6, 7. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine, lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi.