İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Büyük Ve Tehlikeli Bir Hata Tespit Edildi!

Apple, ?Saldırganlar cihazlarda kötü amaçlı kod çalıştırabilir ve depolanan diğer bilgileri potansiyel olarak tehdit edebilir? olarak açıklarken mümkün olan en kısa sürede yeni yazılım güncellemelerini yüklemeleri gerektiğini söyledi.

  1. BÜYÜK VE TEHLİKELİ BİR HATA    ABD?li teknoloji devi Apple, Mac ve iPhone kullanıcılarına tehlikeye karşı uyarıda bulundu. Apple, iPhone ve Mac cihazlarında büyük ve tehlikeli bir hata tespit edildiğini belirtti.

    BÜYÜK VE TEHLİKELİ BİR HATA ABD?li teknoloji devi Apple, Mac ve iPhone kullanıcılarına tehlikeye karşı uyarıda bulundu. Apple, iPhone ve Mac cihazlarında büyük ve tehlikeli bir hata tespit edildiğini belirtti.

  2. SADECE TEORİK DEĞİL    Şirket, hatanın "aktif olarak istismar edilmiş olabileceği" konusunda uyarıda bulunurken tehdidin sadece teorik olmadığını belirtti.

    SADECE TEORİK DEĞİL Şirket, hatanın "aktif olarak istismar edilmiş olabileceği" konusunda uyarıda bulunurken tehdidin sadece teorik olmadığını belirtti.

  3. VERİLERİNİZİ TEHDİT EDEBİLİR    Apple tehlikeyi, ?Saldırganlar cihazlarda kötü amaçlı kod çalıştırabilir ve depolanan diğer bilgileri potansiyel olarak tehdit edebilir? olarak açıkladı.

    VERİLERİNİZİ TEHDİT EDEBİLİR Apple tehlikeyi, ?Saldırganlar cihazlarda kötü amaçlı kod çalıştırabilir ve depolanan diğer bilgileri potansiyel olarak tehdit edebilir? olarak açıkladı.

  4. KİM TARAFINDAN KLULLANILDIĞI AÇIKLANMADI    Kullanıcılarına mutlaka yazılımlarını güncellemeleri gerektiğini belirten Apple, istismarları kimin kullandığı veya kimin tarafından saldırıya uğradığı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

    KİM TARAFINDAN KLULLANILDIĞI AÇIKLANMADI Kullanıcılarına mutlaka yazılımlarını güncellemeleri gerektiğini belirten Apple, istismarları kimin kullandığı veya kimin tarafından saldırıya uğradığı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

  5. ÖZELLİKLE SAFARİ'DE    Sorunun başta iPhone ve Mac cihazlarında kullanılan web tarayıcısı Safari olmak üzere WebKit bölümünde kaynandığını belirten Apple, yayınladığı güvenlik güncelleştirmesi bilgilerinde "Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, rastgele kod yürütülmesine neden olabilir" diye yazdı.

    ÖZELLİKLE SAFARİ'DE Sorunun başta iPhone ve Mac cihazlarında kullanılan web tarayıcısı Safari olmak üzere WebKit bölümünde kaynandığını belirten Apple, yayınladığı güvenlik güncelleştirmesi bilgilerinde "Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, rastgele kod yürütülmesine neden olabilir" diye yazdı.

  6. 'İOS 14.5'İ MUTLAKA YÜKLEYİN'    Şirketten yapılan açıklamada, "Apple, bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğine dair bir rapordan haberdardır" ifadeleri yer alırken iOS 14.5 güncellemesinin mutlaka yüklenmesi gerektiğini bildirdi.

    'İOS 14.5'İ MUTLAKA YÜKLEYİN' Şirketten yapılan açıklamada, "Apple, bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğine dair bir rapordan haberdardır" ifadeleri yer alırken iOS 14.5 güncellemesinin mutlaka yüklenmesi gerektiğini bildirdi.

  7. KISA BİR SÜRE SONRA GÜNCELLEME YAYINLANDI    Güvenlik uzmanları, kullanıcıları, saldırıya karşı korunmaları için cihazlarını güncellemeye çağırırken yeni güncellemenin ana sürümden çok kısa bir süre sonra yayınlanmasının, hatanın özellikle tehlikeli olduğunu gösterebileceği konusunda uyardı.

    KISA BİR SÜRE SONRA GÜNCELLEME YAYINLANDI Güvenlik uzmanları, kullanıcıları, saldırıya karşı korunmaları için cihazlarını güncellemeye çağırırken yeni güncellemenin ana sürümden çok kısa bir süre sonra yayınlanmasının, hatanın özellikle tehlikeli olduğunu gösterebileceği konusunda uyardı.

  8. CİDDİYETİ VURGULAMIŞTI    Güvenlik uzmanları, ?Apple arka arkaya hızlı bir şekilde birden fazla güncelleme yayınladığında, sürümün ciddiyetini vurgular? ifadelerini kullandı.

    CİDDİYETİ VURGULAMIŞTI Güvenlik uzmanları, ?Apple arka arkaya hızlı bir şekilde birden fazla güncelleme yayınladığında, sürümün ciddiyetini vurgular? ifadelerini kullandı.

  9. ESET'te siber güvenlik uzmanı olan Jake Moore, ?Apple sürekli hedef altında ve kullanıcılarını korumakla görevli? ifadelerini kullandı.

    ESET'te siber güvenlik uzmanı olan Jake Moore, ?Apple sürekli hedef altında ve kullanıcılarını korumakla görevli? ifadelerini kullandı.

  10. Moore, "Bu tür istismarlar son derece etkili olabilir ve insanların mümkün olan en kısa zamanda sorumluluk alabilecekleri ve güncellemeleri en kısa sürede yüklemeleri hayati önem taşımaktadır? dedi.

    Moore, "Bu tür istismarlar son derece etkili olabilir ve insanların mümkün olan en kısa zamanda sorumluluk alabilecekleri ve güncellemeleri en kısa sürede yüklemeleri hayati önem taşımaktadır? dedi.

  11. ESET'te siber güvenlik uzmanı, "Birçok kişi hala yanlış bir şekilde güncellemenin çok uzun süreceğini ve hatta cihazlarına ve verilerine zarar vereceğini düşünüyor? derken, ?Ancak, bu cihazlar en son işletim sistemiyle güncel değilse, bunu ertelemek verileri çok daha fazla tehlikeye atacaktır" şeklinde konuştu.

    ESET'te siber güvenlik uzmanı, "Birçok kişi hala yanlış bir şekilde güncellemenin çok uzun süreceğini ve hatta cihazlarına ve verilerine zarar vereceğini düşünüyor? derken, ?Ancak, bu cihazlar en son işletim sistemiyle güncel değilse, bunu ertelemek verileri çok daha fazla tehlikeye atacaktır" şeklinde konuştu.