Yüzlerce Kişi Yaralandı Filistinli Kızın Gülüşü Tarihe Geçti

İSRAİL, Mescid-i Aksa'yı işgale hazırlanan fanatik Yahudilere karşı nöbete başlayan Filistinli Müslümanlara saldırdı. Son bilgilere göre 305 kişi yaralandı, 7'sinin durumu ağır. Ambulanslar bile gaz yağmuruna tutulurken, gözaltına alınan Filistinli bir genç kızın gülüşü dünyada olay oldu...

  1. İsrail polisi, fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te bekleyen Filistinlilere müdahale etti. İsrail polisinin Mescid-i Aksa?daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, 300'ün üzerinde kişi yaralandı. Bölgeden korkunç görüntüler gelirken binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşe geçtiği görüldü. Sosyal medyada yer alan görüntülerde bir İsraillinin aracını Filistinli sivillerin üzerine sürdüğü ve bir kişiyi ezdiği görüldü. İşte Kudüs'ten son gelişmeler...

    İsrail polisi, fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te bekleyen Filistinlilere müdahale etti. İsrail polisinin Mescid-i Aksa?daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, 300'ün üzerinde kişi yaralandı. Bölgeden korkunç görüntüler gelirken binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşe geçtiği görüldü. Sosyal medyada yer alan görüntülerde bir İsraillinin aracını Filistinli sivillerin üzerine sürdüğü ve bir kişiyi ezdiği görüldü. İşte Kudüs'ten son gelişmeler...

  2. Binlerce Filistinli sabah namazını, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kıldı. Namazın ardından Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Gösterinin ardından çok sayıda Filistinli, fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da kalarak nöbet tutmaya başladı.

    Binlerce Filistinli sabah namazını, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kıldı. Namazın ardından Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Gösterinin ardından çok sayıda Filistinli, fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da kalarak nöbet tutmaya başladı.

  3. Filistinliler, buldukları tahta ve benzeri şeylerle Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kurdu. Harem-i Şerif'ten ayrılmayacaklarını dile getiren Filistinliler, sık sık "Canımız kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

    Filistinliler, buldukları tahta ve benzeri şeylerle Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kurdu. Harem-i Şerif'ten ayrılmayacaklarını dile getiren Filistinliler, sık sık "Canımız kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

  4. İsrail polisi, fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te bekleyen Filistinlilere müdahale etti.

    İsrail polisi, fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te bekleyen Filistinlilere müdahale etti.

  5. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bölgede yaşanan kan donduran anlar yer aldı. Twitter'da paylaşılan bir videoda İsrailli bir yerleşimcinin aracını Filistinlilerin üzerine sürdüğü ve bir kişiyi ezdiği görüldü. Aynı görüntülerde İsrail polisinin saldırgan sürücüyü koruma altına aldığı anlara ait görüntüler de yer aldı.

    Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bölgede yaşanan kan donduran anlar yer aldı. Twitter'da paylaşılan bir videoda İsrailli bir yerleşimcinin aracını Filistinlilerin üzerine sürdüğü ve bir kişiyi ezdiği görüldü. Aynı görüntülerde İsrail polisinin saldırgan sürücüyü koruma altına aldığı anlara ait görüntüler de yer aldı.

  6. Bölgedeki gelişmeler ile ilgili Kızıl Haç'tan bir açıklama geldi. Buna göre, İsrail polisinin Mescid-i Aksa?daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, 300'ün üzerinde kişi yaralandı.

    Bölgedeki gelişmeler ile ilgili Kızıl Haç'tan bir açıklama geldi. Buna göre, İsrail polisinin Mescid-i Aksa?daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, 300'ün üzerinde kişi yaralandı.

  7. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 7'sinin durumu ağır, 228 yaralı hastanelerde tedavi altına alındı.

    Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 7'sinin durumu ağır, 228 yaralı hastanelerde tedavi altına alındı.

  8. Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale eden İsrail polisinin 4 saatin ardından Mescid-i Aksa'dan çekildiği belirtildi.

    Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale eden İsrail polisinin 4 saatin ardından Mescid-i Aksa'dan çekildiği belirtildi.

  9. Bölgedeki İsrail güçleri, yaralılara müdahale etmek için ambulans ekiplerinin Mescid-i Aksa'ya gitmesini engelledi.

    Bölgedeki İsrail güçleri, yaralılara müdahale etmek için ambulans ekiplerinin Mescid-i Aksa'ya gitmesini engelledi.

  10. İsrail askerleri, yaralıları alan ambulanslara da gaz bombası atmaktan geri durmadı.

    İsrail askerleri, yaralıları alan ambulanslara da gaz bombası atmaktan geri durmadı.

  11. İsrail ordusuna ait radyodan yapılan yayında ise olaylar nedeniyle 21 İsrail askerinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

    İsrail ordusuna ait radyodan yapılan yayında ise olaylar nedeniyle 21 İsrail askerinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

  12. Bunun ardından bir grup Filistinli bölgeden ayrılmayarak meydanı temizlemeye başladı.

    Bunun ardından bir grup Filistinli bölgeden ayrılmayarak meydanı temizlemeye başladı.

  13. İsrail polisinin sert müdahalesi ile yeniden alevlenen olaylar sırasında bu sabah yine utanç verici sahneler yaşandı. Gözaltına alınırken gülümseyen Meryem'in görüntüsü ise, sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

    İsrail polisinin sert müdahalesi ile yeniden alevlenen olaylar sırasında bu sabah yine utanç verici sahneler yaşandı. Gözaltına alınırken gülümseyen Meryem'in görüntüsü ise, sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

  14. Binlerce Filistinli İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından Mescid-i AKsa'ya doğru yürüyüşe geçti.

    Binlerce Filistinli İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından Mescid-i AKsa'ya doğru yürüyüşe geçti.