İnanılmaz Görüntü: Köpekler Ve Kuşlar Koronalı Cesetleri Yiyor!

Son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 4 bin 529 can kaybı yaşanan Hindistan'dan gelen son görüntü ürküttü. Ganj Nehri'ne ailelerin bıraktığı koronalı cesetler, köpek ve kuşlar tarafından yenilmeye başlandı.

  1. Hindistan'da Kovid-19'dan ölümlerdeki artış kaygıya yol açıyor. Günlük ölüm sayısı 15 Mayıs'tan bu yana 4 binin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının, belirtilenden çok daha yüksek olabileceği uyarısını yapıyor.

    Hindistan'da Kovid-19'dan ölümlerdeki artış kaygıya yol açıyor. Günlük ölüm sayısı 15 Mayıs'tan bu yana 4 binin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının, belirtilenden çok daha yüksek olabileceği uyarısını yapıyor.

  2. Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 267 bin 334 Kovid-19 vakası ve virüse bağlı 4 bin 529 ölüm kaydedildi. Böylece Kovid-19'a bağlı can kaybı, dünün ardından bir kez daha salgının başından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

    Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 267 bin 334 Kovid-19 vakası ve virüse bağlı 4 bin 529 ölüm kaydedildi. Böylece Kovid-19'a bağlı can kaybı, dünün ardından bir kez daha salgının başından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

  3. Dün, Kovid-19 nedeniyle 4 bin 329 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Hindistan varyantının etkisinin şiddetlendirdiği ülkenin en büyük nehri olan Ganj'da yaşanan büyük tehlike ise her geçen gün artıyor.

    Dün, Kovid-19 nedeniyle 4 bin 329 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Hindistan varyantının etkisinin şiddetlendirdiği ülkenin en büyük nehri olan Ganj'da yaşanan büyük tehlike ise her geçen gün artıyor.

  4. Bu tehlike geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Kıyıya vuran ceset görüntüleri dünyanın kanını dondurmuştu.

    Bu tehlike geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Kıyıya vuran ceset görüntüleri dünyanın kanını dondurmuştu.

  5. Çaresizlik içinde Ganj Nehri'ne koşuyorlar<br>  Ülkede krematoryumlar sadece hastanede hayatını kaybeden Kovid-19 kurbanlarını kabul ediyor. Zaten artık buralarda yer bulabilmek de mümkün değil. Koronavirüs yüzünden kaybettikleri yakınlarını krematoryumlardan uğurlayamayan Hintler çaresizlik içinde Ganj Nehri'ne koşuyor.

    Çaresizlik içinde Ganj Nehri'ne koşuyorlar
    Ülkede krematoryumlar sadece hastanede hayatını kaybeden Kovid-19 kurbanlarını kabul ediyor. Zaten artık buralarda yer bulabilmek de mümkün değil. Koronavirüs yüzünden kaybettikleri yakınlarını krematoryumlardan uğurlayamayan Hintler çaresizlik içinde Ganj Nehri'ne koşuyor.

  6. Nehre atılan cesetlerin sayısı bugün itibarıyla 100'lü rakamları çoktan geçmiş durumda. Üstelik bu korkunç durum çok büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

    Nehre atılan cesetlerin sayısı bugün itibarıyla 100'lü rakamları çoktan geçmiş durumda. Üstelik bu korkunç durum çok büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

  7. Nehirde yüzen ve Kovid-19 taşıyan cesetler bölgede bulunan başıboş köpekler ve kuşlar yüzünden tehlike yaratıyor. Zira bu hayvanlar su üzerinde yüzen cesetlerden beslenmeye başlamış durumda.

    Nehirde yüzen ve Kovid-19 taşıyan cesetler bölgede bulunan başıboş köpekler ve kuşlar yüzünden tehlike yaratıyor. Zira bu hayvanlar su üzerinde yüzen cesetlerden beslenmeye başlamış durumda.

  8. Bu durum virüs taşıyan cesetlerden hayvanlara hastalık taşıyabileceği için ülkede korku yaratıyor. Cesetler Ganj Nehri'nde ilk görüldüğü günlerde yetkililer çaresi kalarak cesetleri toplayabilmek için nehre ağ atmaya başlamıştı.

    Bu durum virüs taşıyan cesetlerden hayvanlara hastalık taşıyabileceği için ülkede korku yaratıyor. Cesetler Ganj Nehri'nde ilk görüldüğü günlerde yetkililer çaresi kalarak cesetleri toplayabilmek için nehre ağ atmaya başlamıştı.

  9. Nehre atılan bu çürümeye yüz tutmuş cesetlerin çoğunlukla hayatını evinde kaybeden ve hastanede hiç kaydı olmayan kişilere ait olduğu düşünülünce Hindistan'daki resmi ölüm sayısının çok daha fazla olduğu şüpheleri de artıyor.

    Nehre atılan bu çürümeye yüz tutmuş cesetlerin çoğunlukla hayatını evinde kaybeden ve hastanede hiç kaydı olmayan kişilere ait olduğu düşünülünce Hindistan'daki resmi ölüm sayısının çok daha fazla olduğu şüpheleri de artıyor.

  10. Krematoryumların kapasitelerinin üzerinde çalıştığı Hindistan'da Kovid-19 kurbanlarını yakmak için kullanılacak odun bulmakta bile sıkıntı yaşandığı haberleri geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

    Krematoryumların kapasitelerinin üzerinde çalıştığı Hindistan'da Kovid-19 kurbanlarını yakmak için kullanılacak odun bulmakta bile sıkıntı yaşandığı haberleri geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

  11. Ülkede çaresi kalan halk yakamadığı cesetleri Ganj Nehri'ne kıyısı olan bölgelere gömmek istemiş, ancak derine gömülmeyen cesetler tehlike saçmaya devam etmişti.

    Ülkede çaresi kalan halk yakamadığı cesetleri Ganj Nehri'ne kıyısı olan bölgelere gömmek istemiş, ancak derine gömülmeyen cesetler tehlike saçmaya devam etmişti.

  12. Sosyal medyada paylaşılan ürkütücü fotoğraflarda nehrin etrafında ve suyun üzerinde kümelenen kuş sürüleri açıkça görülebiliyor.

    Sosyal medyada paylaşılan ürkütücü fotoğraflarda nehrin etrafında ve suyun üzerinde kümelenen kuş sürüleri açıkça görülebiliyor.

  13. Koronavirüs taşıdığı bilinen hayvanlardan olan köpekler de sıkça nehir kıyısında çekilen fotoğraflara yansıyor. Hindistan eyaletlerinin yetkilileri bu büyük soruna çözüm bulmaya çalışsa da durum tehlike arz etmeye devam ediyor.

    Koronavirüs taşıdığı bilinen hayvanlardan olan köpekler de sıkça nehir kıyısında çekilen fotoğraflara yansıyor. Hindistan eyaletlerinin yetkilileri bu büyük soruna çözüm bulmaya çalışsa da durum tehlike arz etmeye devam ediyor.

  14. Hindistan Sağlık Bakanlığı dün salgının ikinci dalgasının etkisindeki ülkede, durumun stabil hale geldiğini açıklamıştı. Öte yandan Hindistan'da 16 Ocak'ta başlayan aşılama kampanyası kapsamında yaklaşık 185 milyon 809 bin 302 doz aşı yapıldığı bildirildi.

    Hindistan Sağlık Bakanlığı dün salgının ikinci dalgasının etkisindeki ülkede, durumun stabil hale geldiğini açıklamıştı. Öte yandan Hindistan'da 16 Ocak'ta başlayan aşılama kampanyası kapsamında yaklaşık 185 milyon 809 bin 302 doz aşı yapıldığı bildirildi.