Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sokakta Yalnızken Maske Takmayın!

TÜRKİYE Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, sokakta maske takma zorunluluğuyla ilgili bomba kararı duyurdu. Bakan Koca, "illa maske takmanız gerekmiyor" deyip şartını açıkladı...

  1. Koronavirüsle mücadelede 17 günlük tam kapanma döneminde yüzde 70'leri bulan bir rahatlama sağlandı. Tam kapanmanın ardından 'tam rahatlama' ufukta gözüktü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Prof. Dr. Recep Demirhan'dan tam rahatlamayla ilgili tarih geldi. Bakan Koca ayrıca bugünden itibaren sokakta maske takılmamasının şartını açıkladı. İşte o kritik açıklamalar..

    Koronavirüsle mücadelede 17 günlük tam kapanma döneminde yüzde 70'leri bulan bir rahatlama sağlandı. Tam kapanmanın ardından 'tam rahatlama' ufukta gözüktü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Prof. Dr. Recep Demirhan'dan tam rahatlamayla ilgili tarih geldi. Bakan Koca ayrıca bugünden itibaren sokakta maske takılmamasının şartını açıkladı. İşte o kritik açıklamalar..

  2. İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, tam kapanma sürecinin vaka sayılarına olan yansımalarını açıkladı. Tam kapanma sürecinin vaka sayılarına çok olumlu yansıdığını belirten şöyle devam etti:

    İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, tam kapanma sürecinin vaka sayılarına olan yansımalarını açıkladı. Tam kapanma sürecinin vaka sayılarına çok olumlu yansıdığını belirten şöyle devam etti:

  3. Covid-19 polikliniklerine başvuru yüzde 80, pandemi yataklı servislerinde Covid 19 nedeniyle yatan hasta sayısı yüzde 60-70 civarında azaldı. Bir ara yüzde 90'larda olan yoğun bakım oranları yüzde 35'lere kadar indi. Toplamda yüzde 70 düzeyinde bir azalma söz konusu."

    Covid-19 polikliniklerine başvuru yüzde 80, pandemi yataklı servislerinde Covid 19 nedeniyle yatan hasta sayısı yüzde 60-70 civarında azaldı. Bir ara yüzde 90'larda olan yoğun bakım oranları yüzde 35'lere kadar indi. Toplamda yüzde 70 düzeyinde bir azalma söz konusu."

  4. "65 yaş üzerinde aşıya ciddi bir rağbet olduğu halde yaş grubu aşağı doğru indikçe bu oran yüzde 50'lere kadar düşmeye başladı."

    "65 yaş üzerinde aşıya ciddi bir rağbet olduğu halde yaş grubu aşağı doğru indikçe bu oran yüzde 50'lere kadar düşmeye başladı."

  5. "Biz her gün 3 binin üzerinde aşı randevusu açıyoruz ama maalesef 500 kişiyi aşılıyoruz. Toplumun yüzde 60'ını aşılayabilirsek toplumsal bağışıklık sağlayacağız ve virüsle mücadeleyi ancak toplumsal bağışıklık ile kazanabiliriz."

    "Biz her gün 3 binin üzerinde aşı randevusu açıyoruz ama maalesef 500 kişiyi aşılıyoruz. Toplumun yüzde 60'ını aşılayabilirsek toplumsal bağışıklık sağlayacağız ve virüsle mücadeleyi ancak toplumsal bağışıklık ile kazanabiliriz."

  6. "Şu ana kadar hastanemizde 70 bin dozun üzerinde aşı yaptık. Bunlardan yaklaşık 40 bini BioNTech, 30 bini de Coronavac aşısı. Biz hiçbir aşıyla ilgili yan etki görmedik. İnsanlarımızın aşıdan korkmasına, çekinmesine neden olacak hiçbir sebep yok."

    "Şu ana kadar hastanemizde 70 bin dozun üzerinde aşı yaptık. Bunlardan yaklaşık 40 bini BioNTech, 30 bini de Coronavac aşısı. Biz hiçbir aşıyla ilgili yan etki görmedik. İnsanlarımızın aşıdan korkmasına, çekinmesine neden olacak hiçbir sebep yok."

  7. Aşılar son derece güvenilir ve etkinlikleri de yüksek. Başta Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı aşılandı. Dolayısıyla hekimlerin korkmadığı aşıdan vatandaşlarımızın da korkmasına gerek yok. Yoğun bakımlarda eskiden yaşlı hastalarımız çoğunluktaydı ama yaşlı grubun yüzde 85'in üzerinde aşılanmasıyla birlikte yoğun bakımlarda ve servis hastalarımızda yaşlı hastaların sayısı azaldı.

    Aşılar son derece güvenilir ve etkinlikleri de yüksek. Başta Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı aşılandı. Dolayısıyla hekimlerin korkmadığı aşıdan vatandaşlarımızın da korkmasına gerek yok. Yoğun bakımlarda eskiden yaşlı hastalarımız çoğunluktaydı ama yaşlı grubun yüzde 85'in üzerinde aşılanmasıyla birlikte yoğun bakımlarda ve servis hastalarımızda yaşlı hastaların sayısı azaldı.

  8. Yüzde 70'i aşlayabilirsek  <br>  "Eğer biz ülkemizde vatandaşlarımızın yüzde 60-70 civarını aşılayabilirsek rahat hareket edebiliriz. Çünkü ancak o zaman koronavirüsün ölümcül etkisini ortadan kaldırmış olacağız."

    Yüzde 70'i aşlayabilirsek
    "Eğer biz ülkemizde vatandaşlarımızın yüzde 60-70 civarını aşılayabilirsek rahat hareket edebiliriz. Çünkü ancak o zaman koronavirüsün ölümcül etkisini ortadan kaldırmış olacağız."

  9. Tam rahatlama Eylül ayında  <br>  "Haziran sonu gibi inşallah toplumun çok büyük bir kesimini aşılamış olacağız. Benim şahsi düşünceme göre eylül başı itibarıyla da yüzde 60 rakamına ulaşacağız, o tarihten itibaren daha rahat davranabileceğiz gibi duruyor."

    Tam rahatlama Eylül ayında
    "Haziran sonu gibi inşallah toplumun çok büyük bir kesimini aşılamış olacağız. Benim şahsi düşünceme göre eylül başı itibarıyla da yüzde 60 rakamına ulaşacağız, o tarihten itibaren daha rahat davranabileceğiz gibi duruyor."

  10. Sağlık Bakanı Koca'dan maske açıklaması!  <br>  Diğer yandan Bakan Fahrettin Koca, sokakta maske takma zorunluluğuyla ilgili Bilim Kurlu'nun son kararının açıkladı. Bakan Koca, maske takmama şartlarını şöyle açıkladı: "Dışarı çıktığınızda yanınızda 2 metreden daha kısa mesafede kimse yoksa illa maske takmanız gerekmiyor."

    Sağlık Bakanı Koca'dan maske açıklaması!
    Diğer yandan Bakan Fahrettin Koca, sokakta maske takma zorunluluğuyla ilgili Bilim Kurlu'nun son kararının açıkladı. Bakan Koca, maske takmama şartlarını şöyle açıkladı: "Dışarı çıktığınızda yanınızda 2 metreden daha kısa mesafede kimse yoksa illa maske takmanız gerekmiyor."

  11. "Ama birileri 2 metreden daha yakın mesafede yanınızda oluyorsa o durumda maskeyi takmak gerekiyor. Evin içindeyseniz, yalnızsanız maskeyi tabii ki takmanız gerekmiyor."

    "Ama birileri 2 metreden daha yakın mesafede yanınızda oluyorsa o durumda maskeyi takmak gerekiyor. Evin içindeyseniz, yalnızsanız maskeyi tabii ki takmanız gerekmiyor."

  12. "Ama evin içinde 2 metreden daha kısa mesafe olabilme potansiyeli varsa, o durumda yine kişisel tedbirler, maske devreye giriyor olmalı."

    "Ama evin içinde 2 metreden daha kısa mesafe olabilme potansiyeli varsa, o durumda yine kişisel tedbirler, maske devreye giriyor olmalı."