ORC Anketinde Erdoğan, Kanal İstanbul, Erken Seçim Soruldu

ORC'nin açıkladığı Haziran ayı anketinde erken seçim isteyenlerin oranı arttı. Erdoğan ve Kanal İstanbul'un da sorulduğu ankette dikkat çeken sonuçlar var.

  1. ORC'nin düzenlediği Haziran Ayı Genel Gündem ve Seçmen Eğilimleri anketinde dikkat çeken sonuçlar çıktı. Erken seçim, Kanal İstanbul, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanlığı adaylığı, bu pazar seçim olsa partilerin alacağı oylar soruldu.

    ORC'nin düzenlediği Haziran Ayı Genel Gündem ve Seçmen Eğilimleri anketinde dikkat çeken sonuçlar çıktı. Erken seçim, Kanal İstanbul, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanlığı adaylığı, bu pazar seçim olsa partilerin alacağı oylar soruldu.

  2. Ankette en çok dikkat çeken konulardan katılımcıların yarısının erken seçime evet demesi oldu. Türkiye'nin en büyük sorunu olarak "ekonomik kriz" görüldü. Erdoğan'ın adaylığı ve partilerin alacağı oylarda dikkat çeken sonuçlar var.

    Ankette en çok dikkat çeken konulardan katılımcıların yarısının erken seçime evet demesi oldu. Türkiye'nin en büyük sorunu olarak "ekonomik kriz" görüldü. Erdoğan'ın adaylığı ve partilerin alacağı oylarda dikkat çeken sonuçlar var.

  3. Ankette Türkiye'nin en büyük problemi olarak,    birinci sırada ekonomik kriz kriz yer alırken, işsizlik ve covid 19 onu takip etti.

    Ankette Türkiye'nin en büyük problemi olarak, birinci sırada ekonomik kriz kriz yer alırken, işsizlik ve covid 19 onu takip etti.

  4. Kanal İstanbul sorusuna ise katılımcıların neredeyse yarısı "bilmiyorum" diyerek yanıtladı. Katılımcıların yüzde 15'i Kanal İstanbul'u tv kanalı olarak gördüğünü söyledi.

    Kanal İstanbul sorusuna ise katılımcıların neredeyse yarısı "bilmiyorum" diyerek yanıtladı. Katılımcıların yüzde 15'i Kanal İstanbul'u tv kanalı olarak gördüğünü söyledi.

  5. Kanal İstanbul'un yapılmasına destek olanlar yüzde 38,1 iken yüzde 41 hayır dedi.

    Kanal İstanbul'un yapılmasına destek olanlar yüzde 38,1 iken yüzde 41 hayır dedi.

  6. Yargıya güvenin düşük seviyelerde olduğu dikkat çekti. Ankete göre her 4 kişiden sadece 1'i yargıya güveniyor.

    Yargıya güvenin düşük seviyelerde olduğu dikkat çekti. Ankete göre her 4 kişiden sadece 1'i yargıya güveniyor.

  7. Ankete katılanların yarısı Türkiye'nin erken seçime gitmesinin gerekliliğine inanıyor.

    Ankete katılanların yarısı Türkiye'nin erken seçime gitmesinin gerekliliğine inanıyor.

  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olması durumunda oy veririm diyenler yüzde 42,8.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olması durumunda oy veririm diyenler yüzde 42,8.

  9. Bu pazar seçim olsa sorusuna cevap verildiğinde partilerin dağılımı şöyle:

    Bu pazar seçim olsa sorusuna cevap verildiğinde partilerin dağılımı şöyle:

  10. Son yapılan ankete göre Haziran ayında Cumhur ittifakı aylarının düşüşe geçerken, millet ittifakının arttırdığı dikkat çekti.

    Son yapılan ankete göre Haziran ayında Cumhur ittifakı aylarının düşüşe geçerken, millet ittifakının arttırdığı dikkat çekti.