Sağanak Vurdu: Evleri Su Bastı, Araçlar Mahsur Kaldı

İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi; bazı evleri su bastı, araçlar su altında kaldı. Hadımköy Mahallesi'nde metrekareye 49, Şişli'de ise 40 kilogram yağış düştü. Akom'dan yapılan açıklamada yağış nedeniyle 17 noktada su baskını yaşandığını açıkladı.

  1. GÜNDÜZ GECE OLDU    Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından gökyüzünü kara bulutlar sardı, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili oldu.

    GÜNDÜZ GECE OLDU Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından gökyüzünü kara bulutlar sardı, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili oldu.

  2. Şişli, Beyoğlu, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Arnavutköy, Sultangazi, Zeytinburnu, Fatih civarında devam eden sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, dükkanlara, otobüs duraklarına ve binaların tentelerinin altına sığındı.

    Şişli, Beyoğlu, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Arnavutköy, Sultangazi, Zeytinburnu, Fatih civarında devam eden sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, dükkanlara, otobüs duraklarına ve binaların tentelerinin altına sığındı.

  3. Taksim Meydanı'nda birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

    Taksim Meydanı'nda birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

  4. 17 NOKTADA SU BASKINI YAŞANDI  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinde etkisini gösteren yağış nedeniyle 17 noktada su baskını yaşandığını açıkladı.

    17 NOKTADA SU BASKINI YAŞANDI İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinde etkisini gösteren yağış nedeniyle 17 noktada su baskını yaşandığını açıkladı.

  5. EN FAZLA YAĞIŞI ŞİŞLİ VE HADIMKÖY MAHALLESİ ALDI  En fazla yağış alan Arnavutköy'e bağlı Hadımköy Mahallesi'nde metrekareye 49, Şişli'de ise 40 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, yağışlı havanın hafta başında İstanbul'u terk etmesinin beklendiği ifade edildi.

    EN FAZLA YAĞIŞI ŞİŞLİ VE HADIMKÖY MAHALLESİ ALDI En fazla yağış alan Arnavutköy'e bağlı Hadımköy Mahallesi'nde metrekareye 49, Şişli'de ise 40 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, yağışlı havanın hafta başında İstanbul'u terk etmesinin beklendiği ifade edildi.

  6. TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 76'YA ÇIKTI  Yağış nedeniyle bazı yollar ve caddelerde su birikintileri oluştu, trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

    TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 76'YA ÇIKTI Yağış nedeniyle bazı yollar ve caddelerde su birikintileri oluştu, trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

  7. İBB Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre saat 15.50 itibarıyla yoğunluk yüzde 76'ya kadar yükseldi.

    İBB Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre saat 15.50 itibarıyla yoğunluk yüzde 76'ya kadar yükseldi.

  8. Yağışın şiddetli olduğu yerlerde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Eyüpsultan'da yolların bir kısmı su altında kaldı.

    Yağışın şiddetli olduğu yerlerde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Eyüpsultan'da yolların bir kısmı su altında kaldı.

  9. SULTANGAZİ'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI, EVLERİ SU BASTI  Kuvvetli yağış Sultangazi'de su baskınlarına yol açtı.

    SULTANGAZİ'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI, EVLERİ SU BASTI Kuvvetli yağış Sultangazi'de su baskınlarına yol açtı.

  10. Cebeci Mahallesi'nde bazı sokaklar su altında kaldı.

    Cebeci Mahallesi'nde bazı sokaklar su altında kaldı.

  11. Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı.

    Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı.

  12. TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI  Kuvvetli yağış tramvay seferlerini de etkiledi. Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferler bir süre Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapıldı.

    TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI Kuvvetli yağış tramvay seferlerini de etkiledi. Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferler bir süre Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapıldı.

  13. Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda da bir süre için seferler yapılamadı.

    Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda da bir süre için seferler yapılamadı.

  14. BAŞAKŞEHİR'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ  Başakşehir'de ise Şeyh Şamil Caddesi'nde yağmurun ardından yol kenarındaki istinat duvarı çöktü.

    BAŞAKŞEHİR'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ Başakşehir'de ise Şeyh Şamil Caddesi'nde yağmurun ardından yol kenarındaki istinat duvarı çöktü.

  15. İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA SU BASKINI  Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda yoğun yağış nedeniyle su giderleri patladı. Giderlerin patlamasıyla su alt katlara indi.

    İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA SU BASKINI Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda yoğun yağış nedeniyle su giderleri patladı. Giderlerin patlamasıyla su alt katlara indi.