İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Koronavirüste Yeni Umut Işığı

Koronavirüste yeni umut ışığı

  1. 2 yıldır hayatımızın parçası olan koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yeni bir çalışma yapıldı. Uzmanlar bir ilacın kovid hastalarının erken iyileşmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

    2 yıldır hayatımızın parçası olan koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yeni bir çalışma yapıldı. Uzmanlar bir ilacın kovid hastalarının erken iyileşmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

  2. İlk olarak 2019'un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde on milyonlarca insana bulaştı. Virüs nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişi hayatını kaybetti.

    İlk olarak 2019'un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde on milyonlarca insana bulaştı. Virüs nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişi hayatını kaybetti.

  3. Küresel ekonomiye de büyük zarar veren salgın bilim dünyasının bir numaralı gündemi. Salgının başından beri Kovid-19 ile ilgili yüzlerce çalışma yapıldı.

    Küresel ekonomiye de büyük zarar veren salgın bilim dünyasının bir numaralı gündemi. Salgının başından beri Kovid-19 ile ilgili yüzlerce çalışma yapıldı.

  4. Bu çalışmalar sayesinde pek çok aşı geliştirildi ve dünya genelinde 2 milyar dozun üzerinde aşılama yapıldı. Ancak virüsü tam anlamıyla tedavi, edecek bir ilaç henüz geliştirilemedi.

    Bu çalışmalar sayesinde pek çok aşı geliştirildi ve dünya genelinde 2 milyar dozun üzerinde aşılama yapıldı. Ancak virüsü tam anlamıyla tedavi, edecek bir ilaç henüz geliştirilemedi.

  5. Bu alanda da pek çok çalışma mevcut ancak henüz kesin bir sonuç elde edilebilmiş değil. İngiltere'den gelen bir haber ise Kovid tedavisinde yeni bir umut ışığının belirmesine neden oldu.

    Bu alanda da pek çok çalışma mevcut ancak henüz kesin bir sonuç elde edilebilmiş değil. İngiltere'den gelen bir haber ise Kovid tedavisinde yeni bir umut ışığının belirmesine neden oldu.

  6. Ülkede vaka sayıları düşerken Sağlık Bakanı Matt Hancock, bunun aşılama çalışmalarının bir başarısı olduğu görüşünde. Ancak uzmanlar tek etkenin aşılama olmadığı görüşünde.

    Ülkede vaka sayıları düşerken Sağlık Bakanı Matt Hancock, bunun aşılama çalışmalarının bir başarısı olduğu görüşünde. Ancak uzmanlar tek etkenin aşılama olmadığı görüşünde.

  7. İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Astım inhalatörleri kullanan koronavirüs hastalarının kullanmayanlara oranda üç gün daha hızlı iyileştiği bildirildi.

    İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Astım inhalatörleri kullanan koronavirüs hastalarının kullanmayanlara oranda üç gün daha hızlı iyileştiği bildirildi.

  8. Aynı habere göre, Astım inhalatörlerinin kullanılması, Kovid hastalarının iyileşme süresini ortalama üç gün kısaltırken, hastanede kalış sürelerinin de düşmesinde önemli bir rol oynuyor.

    Aynı habere göre, Astım inhalatörlerinin kullanılması, Kovid hastalarının iyileşme süresini ortalama üç gün kısaltırken, hastanede kalış sürelerinin de düşmesinde önemli bir rol oynuyor.

  9. Halk Sağlığı Bakanı Jo Churchill, milletvekillerine, bir hükümet araştırmasının, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı için kullanılan ilacın iyileşmeyi ortalama üç gün azalttığını bulduğunu açıkladı.

    Halk Sağlığı Bakanı Jo Churchill, milletvekillerine, bir hükümet araştırmasının, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı için kullanılan ilacın iyileşmeyi ortalama üç gün azalttığını bulduğunu açıkladı.

  10. Churchill, aynı açıklamasında bu yöntemin yılın başlarında hastaneye kaldırılmamış 50 yaş üstü kişiler arasında denendiği bilgisine de yer verdi.

    Churchill, aynı açıklamasında bu yöntemin yılın başlarında hastaneye kaldırılmamış 50 yaş üstü kişiler arasında denendiği bilgisine de yer verdi.

  11. Churchill, bulguların şu an için ara sonuçlara dayandığının altını çizdi ve 'bu tedavinin tam faydasını anlamak için şu anda tam analizin yapıldığını' sözlerine ekledi.

    Churchill, bulguların şu an için ara sonuçlara dayandığının altını çizdi ve 'bu tedavinin tam faydasını anlamak için şu anda tam analizin yapıldığını' sözlerine ekledi.

  12. 'Uzmanlar daha ayrıntılı veriler ve denemeden elde edilen analizler elde edildikçe sonuçları izlemeye devam edecek' diyen Churchill, sonucun olumlu olması durumunda bunun yaygın olarak kullanılan bir tedaviye dönüşebileceğini belirtti.

    'Uzmanlar daha ayrıntılı veriler ve denemeden elde edilen analizler elde edildikçe sonuçları izlemeye devam edecek' diyen Churchill, sonucun olumlu olması durumunda bunun yaygın olarak kullanılan bir tedaviye dönüşebileceğini belirtti.

  13. Salgının ilk günlerinde 'sürü bağışıklığı' yolunu seçen İngiltere bu kararından vaz geçmişti. Ülke vaka sayıları baz alındığında virüsten en çok etkilenen 7'nci ülke konumunda bulunuyor.Bugüne kadar 4.6 milyon kişiye bulaşan koronavirüs, ülkede 130 bine yakın kişinin canına mal oldu. İngiltere ölümler baz alındığında da 7'nci sırada yer alıyor.

    Salgının ilk günlerinde 'sürü bağışıklığı' yolunu seçen İngiltere bu kararından vaz geçmişti. Ülke vaka sayıları baz alındığında virüsten en çok etkilenen 7'nci ülke konumunda bulunuyor.Bugüne kadar 4.6 milyon kişiye bulaşan koronavirüs, ülkede 130 bine yakın kişinin canına mal oldu. İngiltere ölümler baz alındığında da 7'nci sırada yer alıyor.

  14. En çok ölüm yaşanan ilk üç ülke ise 800 bini aşın ölüm ile ABD, 500 bin barajını aşan Brezilya yaklaşık 400 bin kişinin hayatını kaybettiği Hindistan.

    En çok ölüm yaşanan ilk üç ülke ise 800 bini aşın ölüm ile ABD, 500 bin barajını aşan Brezilya yaklaşık 400 bin kişinin hayatını kaybettiği Hindistan.