İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Metropoll'den Çarpıcı Anket! Oy Verdiğiniz Partiden Memnun Musunuz

MetroPOLL Araştırma'nın her ay düzenli olarak yaptığı Türkiye'nin Nabzı anketinin Haziran ayı sonuçlarından çarpıcı detaylar çıktı. "Kesinlikle oy vermem" denilen partiler sıralaması nasıl oldu? Seçmen 24 Haziran'da oy verdiği partiden memnun mu? Aynı partiye oy vermem diyenlerin oranı kaç? İŞte ayrıntılar...

  1. MetroPOLL Araştırma'nın her ay düzenli olarak yaptığı Türkiye'nin Nabzı anketinin Haziran ayı sonuçlarından çarpıcı detaylar çıktı. Seçmenler en fazla hangi partiler için "kesinlikle oy vermem" dedi? Seçmenin oy verdiği partiden sonraki ikinci tercihi partiler arasında ilk sırada hangi parti var? İlk kez oy kullanacak gençler hangi partiyi tercih ediyor? İlk kez oy verecek gençler cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan için ne düşünüyor? İşte çarpıcı sonuçlar...

    MetroPOLL Araştırma'nın her ay düzenli olarak yaptığı Türkiye'nin Nabzı anketinin Haziran ayı sonuçlarından çarpıcı detaylar çıktı. Seçmenler en fazla hangi partiler için "kesinlikle oy vermem" dedi? Seçmenin oy verdiği partiden sonraki ikinci tercihi partiler arasında ilk sırada hangi parti var? İlk kez oy kullanacak gençler hangi partiyi tercih ediyor? İlk kez oy verecek gençler cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan için ne düşünüyor? İşte çarpıcı sonuçlar...

  2. Seçmenin ikinci tercihi İYİ Parti  <br>  MetroPOLL'ün araştırmasına göre, seçmenlerin tercih ettiği ikinci partinin İyi Parti olduğu görüldü. MetroPOLL Araştırma, yaptığı ankette, seçmene "Kendi partinize herhangi bir nedenle oy vermeyecek olsanız, hangi partiye oy verirsiniz" diye sordu.

    Seçmenin ikinci tercihi İYİ Parti
    MetroPOLL'ün araştırmasına göre, seçmenlerin tercih ettiği ikinci partinin İyi Parti olduğu görüldü. MetroPOLL Araştırma, yaptığı ankette, seçmene "Kendi partinize herhangi bir nedenle oy vermeyecek olsanız, hangi partiye oy verirsiniz" diye sordu.

  3. Buna göre, seçmenin ikinci parti tercihi arasında ilk sırada yüzde 13,7 ile İyi Parti'nin geldiği görüldü.  İyi Parti'yi, yüzde 12,8 ile MHP, yüzde 11,4 ile CHP, yüzde 6,6 ile AKP, yüzde 2,5 ile HDP takip etti. "Başka parti tercihim yok" diyenlerin oranı yüzde 25,5 olurken, fikri veya cevabı olmadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 23,5 oldu.

    Buna göre, seçmenin ikinci parti tercihi arasında ilk sırada yüzde 13,7 ile İyi Parti'nin geldiği görüldü. İyi Parti'yi, yüzde 12,8 ile MHP, yüzde 11,4 ile CHP, yüzde 6,6 ile AKP, yüzde 2,5 ile HDP takip etti. "Başka parti tercihim yok" diyenlerin oranı yüzde 25,5 olurken, fikri veya cevabı olmadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 23,5 oldu.

  4. 'Asla oy vermem" diyenlerin tercihi  <br>  Ankette "Asla oy vermem dediğiniz bir parti var mı?" sorusu da yöneltildi. Buna göre 'AK Parti'ye kesinlikle oy vermem' diyenler yüzde 27.7 çıkarken, HDP'ye asla oy vermem' diyenler yüzde 27 oldu

    'Asla oy vermem" diyenlerin tercihi
    Ankette "Asla oy vermem dediğiniz bir parti var mı?" sorusu da yöneltildi. Buna göre 'AK Parti'ye kesinlikle oy vermem' diyenler yüzde 27.7 çıkarken, HDP'ye asla oy vermem' diyenler yüzde 27 oldu

  5. CHP'ye asla oy vermeyeceklerin oranı yüzde 21.1 çıkarken, MHP'ye asla oy vermeyecekler yüzde 4.5 oldu. İyi Parti'ye asla o vermeyeceğini söyleyenler ise yüzde 1'de kaldı.

    CHP'ye asla oy vermeyeceklerin oranı yüzde 21.1 çıkarken, MHP'ye asla oy vermeyecekler yüzde 4.5 oldu. İyi Parti'ye asla o vermeyeceğini söyleyenler ise yüzde 1'de kaldı.

  6. Oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?  <br>  Ankette "Son seçimde oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?" sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 56.2'si oy verdiği partiden memnun çıktı. Memnun değilim diyenler yüzde 29 olurken, ne memnun ne de memnun olmayanlar yüzde 10 oldu.

    Oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?
    Ankette "Son seçimde oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?" sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 56.2'si oy verdiği partiden memnun çıktı. Memnun değilim diyenler yüzde 29 olurken, ne memnun ne de memnun olmayanlar yüzde 10 oldu.

  7. Hangi parti seçmeni ne kadar memnun?  <br>  Son seçimde AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 70.2'si verdiği oydan memnunken, yüzde 21.2'si memnun değil. CHP'yi oy verenlerin yüzde 30.9'u verdiği oydan memnun değil. İYİ Parti'ye oy verdiğine memnun olmayanlar yüzde 29.8 iken, MHP'ye oy verdiğine memnun olmayanların oranı ise yüzde 35. HDP'ye oy verdiğine memnun olmayanlar ise yüzde 37... Saadete oy verdiğine memnun olmayanlar ise yüzde 30...

    Hangi parti seçmeni ne kadar memnun?
    Son seçimde AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 70.2'si verdiği oydan memnunken, yüzde 21.2'si memnun değil. CHP'yi oy verenlerin yüzde 30.9'u verdiği oydan memnun değil. İYİ Parti'ye oy verdiğine memnun olmayanlar yüzde 29.8 iken, MHP'ye oy verdiğine memnun olmayanların oranı ise yüzde 35. HDP'ye oy verdiğine memnun olmayanlar ise yüzde 37... Saadete oy verdiğine memnun olmayanlar ise yüzde 30...

  8. MHP seçmeninin yüzde 51'i...  <br>  Ankete katılanlara 24 Haziran 2018 seçimlerinde oy verdiğiniz partiye tekrar ilk seçimde tekrar oy verir misiniz" diye soruldu. Katılımcıların yüzde 68.9'u daha önce oy verdiği partiye oy vereceğini söyledi. Başka partiye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 15.8 oldu. Kararsızlar ise yüzde 8.3 çıktı. Partisine oy vermeyeceğini söyleyenler arasında en yüksek oran MHP seçmeninde çıktı. MHP seçmenin yüzde 51'i tekrar oy vermeyeceğini ifade etti.

    MHP seçmeninin yüzde 51'i...
    Ankete katılanlara 24 Haziran 2018 seçimlerinde oy verdiğiniz partiye tekrar ilk seçimde tekrar oy verir misiniz" diye soruldu. Katılımcıların yüzde 68.9'u daha önce oy verdiği partiye oy vereceğini söyledi. Başka partiye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 15.8 oldu. Kararsızlar ise yüzde 8.3 çıktı. Partisine oy vermeyeceğini söyleyenler arasında en yüksek oran MHP seçmeninde çıktı. MHP seçmenin yüzde 51'i tekrar oy vermeyeceğini ifade etti.

  9. Bu pazar seçim olsa AK Parti açık ara birinci  <br>  MetroPOLL'ün yaptığı araştırmaya göre, "bu pazar seçim olsa", AK Parti yüzde 30, CHP yüzde 20, İyi Parti yüzde 11, HDP yüzde 9, MHP yüzde 6, Saadet Partisi yüzde 2 ve DEVA ile Gelecek Partisi yaklaşık yüzde 1'er oy alıyor.

    Bu pazar seçim olsa AK Parti açık ara birinci
    MetroPOLL'ün yaptığı araştırmaya göre, "bu pazar seçim olsa", AK Parti yüzde 30, CHP yüzde 20, İyi Parti yüzde 11, HDP yüzde 9, MHP yüzde 6, Saadet Partisi yüzde 2 ve DEVA ile Gelecek Partisi yaklaşık yüzde 1'er oy alıyor.

  10. İlk kez oy kullanacaklar arasında kararsız ve protestocular birinci parti<br>    Metropoll önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanabilecek olan gençlere yapılan ankette birinci partinin AK Parti olduğu görüldü. Yüzde 22,3 ile AK Parti birinciyken, 19,9 ile CHP ikinci parti olarak izledi. Ankette 17,6 ile gençler protesto oy kullanacaklarını açıklarken, yüzde 13?ü cevapsız bıraktı. Gençlerin yüzde 7?si ise kararsız olduklarını açıkladı.

    İlk kez oy kullanacaklar arasında kararsız ve protestocular birinci parti
    Metropoll önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanabilecek olan gençlere yapılan ankette birinci partinin AK Parti olduğu görüldü. Yüzde 22,3 ile AK Parti birinciyken, 19,9 ile CHP ikinci parti olarak izledi. Ankette 17,6 ile gençler protesto oy kullanacaklarını açıklarken, yüzde 13?ü cevapsız bıraktı. Gençlerin yüzde 7?si ise kararsız olduklarını açıkladı.