Doğu Karadeniz Yine Sele Teslim

Doğu Karadeniz'de yine kuvvetli yağış var. Rize ve Artvin'de yağış sonrası sel ve su baskınları meydana geldi. Sağanak sonrası dereler taştı, cadde ve sokaklar su altında kaldı.

  1. Meteoroloji'nin dün yaptığı uyarının ardından Doğu Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu.

    Meteoroloji'nin dün yaptığı uyarının ardından Doğu Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu.

  2. Şiddetli yağıştan Rize ve Artvin etkilendi.

    Şiddetli yağıştan Rize ve Artvin etkilendi.

  3. ARTVİN    Artvin'in Arhavi ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

    ARTVİN Artvin'in Arhavi ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

  4. İlçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu çok sayıda araç suya sürüklendi, ev ve iş yerlerini de su bastı.    İlçe merkezine araç ulaşımını sağlayan köprü de tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

    İlçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu çok sayıda araç suya sürüklendi, ev ve iş yerlerini de su bastı. İlçe merkezine araç ulaşımını sağlayan köprü de tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

  5. Karadeniz Sahil Yolu civarındaki binaların önünde yaklaşık 1,5 metre su birikintisi oluştuğu görüldü, tarım arazileri ise zarar gördü.

    Karadeniz Sahil Yolu civarındaki binaların önünde yaklaşık 1,5 metre su birikintisi oluştuğu görüldü, tarım arazileri ise zarar gördü.

  6. Çok sayıda köye heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

    Çok sayıda köye heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

  7. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Arhavi'de incelemelerde bulundu.

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Arhavi'de incelemelerde bulundu.

  8. Yetkililerden son duruma ilişkin bilgi alan Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi.    Sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu, can kaybı olmadığını, iki kişinin yaralandığını söyledi.    Yarın saat 24.00'e kadar kuvvetli yağış uyarısının devam ettiğini söyleyen Soylu, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.     Soylu, "Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Baraj patladı iddiası doğru değil. Gerekli tahliyeler yapılıyor" diye konuştu.

    Yetkililerden son duruma ilişkin bilgi alan Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi. Sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu, can kaybı olmadığını, iki kişinin yaralandığını söyledi. Yarın saat 24.00'e kadar kuvvetli yağış uyarısının devam ettiğini söyleyen Soylu, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti. Soylu, "Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Baraj patladı iddiası doğru değil. Gerekli tahliyeler yapılıyor" diye konuştu.

  9. Rize'nin Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

    Rize'nin Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

  10. Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

    Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

  11. İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.    Rize Valisi Kemal Çeber, NTV canlı yayınına telefonla bağlandı. Sel bölgelerindeki son durumla ilgili bilgi veren Çeber, Fındıklı ve Ardeşen bölgelerinin şiddetli yağıştan yoğun etkilendiğini söyledi.    Çeber, "Sabah saat 06.00 sularında başladı yağışlar. Saat 09.00 civarında çok şiddetlendi. 5 köyümüzün yolunu heyelan ve sel riskine karşı kendimiz kapattık. Durum normale dönünce açacağız. Mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. Şu anda bize ulaşan bir kayıp bilgisi yok" dedi.

    İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı. Rize Valisi Kemal Çeber, NTV canlı yayınına telefonla bağlandı. Sel bölgelerindeki son durumla ilgili bilgi veren Çeber, Fındıklı ve Ardeşen bölgelerinin şiddetli yağıştan yoğun etkilendiğini söyledi. Çeber, "Sabah saat 06.00 sularında başladı yağışlar. Saat 09.00 civarında çok şiddetlendi. 5 köyümüzün yolunu heyelan ve sel riskine karşı kendimiz kapattık. Durum normale dönünce açacağız. Mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. Şu anda bize ulaşan bir kayıp bilgisi yok" dedi.

  12. NTV Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur şiddetli yağış geçişlerinin bu gece ve yarın devam edebileceğini belirterek Rize ve Artvin için uyarıda bulundu.

    NTV Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur şiddetli yağış geçişlerinin bu gece ve yarın devam edebileceğini belirterek Rize ve Artvin için uyarıda bulundu.

  13. Şiddetli yağışlara deniz suyundaki aşırı ısınmanın neden olduğunu belirten Abur, "Hopa'da deniz suyu sıcaklığı 29 dereye ulaşmış durumda. Bu mevsim için çok yüksek bir sıcaklıkç. Deniz üzerindeki sıcakha serin hava ile karşılaşınca şiddetli yağışa neden oluyor" diye konuştu.

    Şiddetli yağışlara deniz suyundaki aşırı ısınmanın neden olduğunu belirten Abur, "Hopa'da deniz suyu sıcaklığı 29 dereye ulaşmış durumda. Bu mevsim için çok yüksek bir sıcaklıkç. Deniz üzerindeki sıcakha serin hava ile karşılaşınca şiddetli yağışa neden oluyor" diye konuştu.

  14. AFAD'dan bölgedeki çalışmalara ilişkin açıklama yapıldı. Arhavi ve Murgul ilçelerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.    Açıklamada, Rize'nin Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde bazı vatandaşların mahsur kaldığı belirtildi.

    AFAD'dan bölgedeki çalışmalara ilişkin açıklama yapıldı. Arhavi ve Murgul ilçelerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, Rize'nin Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde bazı vatandaşların mahsur kaldığı belirtildi.

  15. ARHAVİ'DE YAKLAŞIK 200 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ  AFAD'dan yapılan açıklamada, "Arhavi ilçesinde mahsur kalan 6 vatandaşımız ile Murgul ilçesinde mahsur kalan 9 vatandaşımız güvenli alanlara transfer edilmiştir. Ayrıca Arhavi ilçesinden yaklaşık 200 kişi tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirilmiştir." bilgisi verildi.

    ARHAVİ'DE YAKLAŞIK 200 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ AFAD'dan yapılan açıklamada, "Arhavi ilçesinde mahsur kalan 6 vatandaşımız ile Murgul ilçesinde mahsur kalan 9 vatandaşımız güvenli alanlara transfer edilmiştir. Ayrıca Arhavi ilçesinden yaklaşık 200 kişi tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirilmiştir." bilgisi verildi.

  16. AFAD'ın yanı sıra AKUT, Emniyet, Özel İdare, Karayolları, DSİ ve Jandarma ekiplerinin sel bölgesinde çalışmaları devam ediyor.    Öte yandan Meteorolojiden alınan verilerine göre; Hopa ilçesine 83, Arhavi ilçesine 74, Fındıklı ilçesinde 79,6, Çamlıhemşin ilçesinde 64,9 Ardeşen Yeşiltepe?de 64 kilogram yağış düştü.

    AFAD'ın yanı sıra AKUT, Emniyet, Özel İdare, Karayolları, DSİ ve Jandarma ekiplerinin sel bölgesinde çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Meteorolojiden alınan verilerine göre; Hopa ilçesine 83, Arhavi ilçesine 74, Fındıklı ilçesinde 79,6, Çamlıhemşin ilçesinde 64,9 Ardeşen Yeşiltepe?de 64 kilogram yağış düştü.

  17. 18 KİŞİ AKUT EKİPLERİNCE KURTARILDI  Yetkililer, Rize AKUT ekibini 8'i çocuk 18 kişiyi kurtarmak için bölgeye sevk etti.    Araçla belli bir bölgeye kadar gidebilen ekipler, dağlık bölgeyi de yürüyerek geçerek mahsur kalan kişilere ulaştı. Araçların bulunduğu Çifteköprüler mevkisine kadar çocuklardan bazılarını kucak ve sırtlarında taşıyan ekipler, bu kişileri daha sonra ilçe merkezine ulaştırdı.

    18 KİŞİ AKUT EKİPLERİNCE KURTARILDI Yetkililer, Rize AKUT ekibini 8'i çocuk 18 kişiyi kurtarmak için bölgeye sevk etti. Araçla belli bir bölgeye kadar gidebilen ekipler, dağlık bölgeyi de yürüyerek geçerek mahsur kalan kişilere ulaştı. Araçların bulunduğu Çifteköprüler mevkisine kadar çocuklardan bazılarını kucak ve sırtlarında taşıyan ekipler, bu kişileri daha sonra ilçe merkezine ulaştırdı.