Okulların Açılması Anketinde Veliler Umutsuz!

Türkiye en uzun süre okullarını kapatan ülkeler arasında yer alıyor. Eğitimciler ve veliler bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiğini söylüyor. Son yapılan Ipsos araştırmasında veliler okulların açılması gerektiğini söylüyor. Sonuçlara bakıldığında velilerin kafa karışıklığı ortaya çıkıyor.

  1. Türkiye en uzun süre okullarını kapatan ülkeler arasında yer alıyor. Eğitimciler ve veliler bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiğini söylüyor. Son yapılan Ipsos araştırmasında veliler okulların açılması gerektiğini söylüyor. Sonuçlara bakıldığında velilerin kafa karışıklığı ortaya çıkıyor.

    Türkiye en uzun süre okullarını kapatan ülkeler arasında yer alıyor. Eğitimciler ve veliler bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiğini söylüyor. Son yapılan Ipsos araştırmasında veliler okulların açılması gerektiğini söylüyor. Sonuçlara bakıldığında velilerin kafa karışıklığı ortaya çıkıyor.

  2. Koronavirüs varyantlarıyla korkutmaya devam etse de çocukların en az etkilenen grupta olduğu uzmanlar tarafından açıklanıyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması'nda velilerin okul konusunda düşündükleri aşılama zorunluluğu konusunda fikirleri soruldu.

    Koronavirüs varyantlarıyla korkutmaya devam etse de çocukların en az etkilenen grupta olduğu uzmanlar tarafından açıklanıyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması'nda velilerin okul konusunda düşündükleri aşılama zorunluluğu konusunda fikirleri soruldu.

  3. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan okulların 6 Eylül?de yüz yüze eğitime geçileceği kararını ebeveynlerin %57?si doğru bir karar olduğunu belirtirken %32?si bu kararın yanlış olduğu görüşünde.

    Mili Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan okulların 6 Eylül?de yüz yüze eğitime geçileceği kararını ebeveynlerin %57?si doğru bir karar olduğunu belirtirken %32?si bu kararın yanlış olduğu görüşünde.

  4. Her 10 ebeveynden 7?si çocuklarının artık yüz yüze eğitim almak üzere okula gitmesini istiyor. Sadece %15?lik bir kesim yollamak istemediğini belirtiyor. Geri kalanlar ise bu konuda daha kesin bir karar vermemiş durumda.

    Her 10 ebeveynden 7?si çocuklarının artık yüz yüze eğitim almak üzere okula gitmesini istiyor. Sadece %15?lik bir kesim yollamak istemediğini belirtiyor. Geri kalanlar ise bu konuda daha kesin bir karar vermemiş durumda.

  5. Ancak Vaka Sayılarındaki Artıştan Dolayı Bugüne Gelindiğinde Ebeveynlerin Sadece %30'u Okulların Yüz yüze Eğitime Geçebileceği Görüşünde    Her ne kadar ebeveynlerin çoğunluğu çocuklarının yüz yüze eğitim alması için okula göndermek istese ve yarısı 6 Eylül?de okulların yüz yüze eğitime geçme kararını doğru bulsa da, Temmuz ayının başında ebeveynlerin %47?si okulların açılabileceğini düşünürken, vaka sayılarındaki hızlı artıştan dolayı Temmuz sonuna  gelindiğinde bu görüş %30?lara geriliyor.

    Ancak Vaka Sayılarındaki Artıştan Dolayı Bugüne Gelindiğinde Ebeveynlerin Sadece %30'u Okulların Yüz yüze Eğitime Geçebileceği Görüşünde Her ne kadar ebeveynlerin çoğunluğu çocuklarının yüz yüze eğitim alması için okula göndermek istese ve yarısı 6 Eylül?de okulların yüz yüze eğitime geçme kararını doğru bulsa da, Temmuz ayının başında ebeveynlerin %47?si okulların açılabileceğini düşünürken, vaka sayılarındaki hızlı artıştan dolayı Temmuz sonuna gelindiğinde bu görüş %30?lara geriliyor.

  6. Okulların Açılabilmesi İçin Öğretmenlere Aşı Zorunluluğu Getirilmesine Ebeveynlerin %71'i Katılıyor    Ebeveynler çocuklarının okula gidebilmesi için öğretmelere aşı zorunluğu getirilmesini istiyor. Ancak konu ebeveynlerin aşılanması zorunluğu olduğunda bu karara destek veren ebeveynlerin oranı %60?a geriliyor.

    Okulların Açılabilmesi İçin Öğretmenlere Aşı Zorunluluğu Getirilmesine Ebeveynlerin %71'i Katılıyor Ebeveynler çocuklarının okula gidebilmesi için öğretmelere aşı zorunluğu getirilmesini istiyor. Ancak konu ebeveynlerin aşılanması zorunluğu olduğunda bu karara destek veren ebeveynlerin oranı %60?a geriliyor.

  7. Konu Çocuklarının Aşılanması Olduğunda Ebeveynler Daha Temkinli    Gerek öğretmenlerin aşılanması gerekse de ebeveynlerin aşılanması ile mukayese edildiğinde, ebeveynler konu çocukları olduğunda aşılanmaları konusunda daha çekimserler. 13-18 yaş aralığında çocuğu olan ebeveynlerin %45?i çocuklarının aşılanmasını isteyeceğini belirtirken, bu oran 7-12 yaş grubu çocuklar olduğunda %20?ye geriliyor.

    Konu Çocuklarının Aşılanması Olduğunda Ebeveynler Daha Temkinli Gerek öğretmenlerin aşılanması gerekse de ebeveynlerin aşılanması ile mukayese edildiğinde, ebeveynler konu çocukları olduğunda aşılanmaları konusunda daha çekimserler. 13-18 yaş aralığında çocuğu olan ebeveynlerin %45?i çocuklarının aşılanmasını isteyeceğini belirtirken, bu oran 7-12 yaş grubu çocuklar olduğunda %20?ye geriliyor.