Uçaktan Düşen Afganlarla Dalga Geçen Tişört Bastılar!

AFGANİSTAN'da yönetime el koyan Taliban militanlarının giyim tarzlarına ilişkin bir görüntü sosyal medyayı ikiye böldü. Bir kesim giyim stilini 'komik' bulurken bir başka kesim de bu giyim tarzının 'komik paylaşım' haline getirilerek zihinlerde 'normalleştirme akımı' yaratmaktan öteye geçemeyeceğini savundu. Öte yandan, Afganların uçak kanadına tut

  1. AFGANİSTAN'da Taliban'ın yönetime el koymasıyla Türkiye'ye akın akın giriş yapan Afgan mültecilerle ilgili sosyal medyada peşpeşe paylaşımlar yapılıyor. Son olarak sosyal medyada neredeyse viral olan 'Taliban kombini' hem ti'ye alındı hem de böyle bir paylaşımın 'sempatikleştirme' çabasının bir ürünü olabileceği yönünde tartışmalar çıktı.

    AFGANİSTAN'da Taliban'ın yönetime el koymasıyla Türkiye'ye akın akın giriş yapan Afgan mültecilerle ilgili sosyal medyada peşpeşe paylaşımlar yapılıyor. Son olarak sosyal medyada neredeyse viral olan 'Taliban kombini' hem ti'ye alındı hem de böyle bir paylaşımın 'sempatikleştirme' çabasının bir ürünü olabileceği yönünde tartışmalar çıktı.

  2. İşte sosyal medyada art arda paylaşılan o 'Taliban kombini' görüntüsü...

    İşte sosyal medyada art arda paylaşılan o 'Taliban kombini' görüntüsü...

  3. Ünlü magazinci İzzet Çapa'nın da paylaştığı bu fotoğrafta, bir Taliban militanının giydiği kıyafetlerin, ünlü ve pahalı markalardaki benzerlerien yer verilerek adeta 'kombin önerisi' yapılıyor olması sosyal medyada çok tepki topladı. Kimi kullanıcılar paylaşımı komik bulup gülerken, kimi kullanıcının da 'normalleştirilmesi'nden rahatsızlık duyup tepki gösterdiği ve hatta 'özendirici' nitelik taşıdığı yönünde eleştiri yaptığı görüldü.

    Ünlü magazinci İzzet Çapa'nın da paylaştığı bu fotoğrafta, bir Taliban militanının giydiği kıyafetlerin, ünlü ve pahalı markalardaki benzerlerien yer verilerek adeta 'kombin önerisi' yapılıyor olması sosyal medyada çok tepki topladı. Kimi kullanıcılar paylaşımı komik bulup gülerken, kimi kullanıcının da 'normalleştirilmesi'nden rahatsızlık duyup tepki gösterdiği ve hatta 'özendirici' nitelik taşıdığı yönünde eleştiri yaptığı görüldü.

  4. Bu tartışmalar sürerken öte yandan, ABD uçağına tutunarak ülkesinden ayrılmaya çalışan Afganların uçaktan düşme anlarına dair görüntüler, tişörtlere bastırıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan bu görüntüler çok tepki çekerken, bir insanlık dramının 'ticari kaygı güden bir satış unsuru' haline getirilmesi' tartışma konusu oldu.

    Bu tartışmalar sürerken öte yandan, ABD uçağına tutunarak ülkesinden ayrılmaya çalışan Afganların uçaktan düşme anlarına dair görüntüler, tişörtlere bastırıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan bu görüntüler çok tepki çekerken, bir insanlık dramının 'ticari kaygı güden bir satış unsuru' haline getirilmesi' tartışma konusu oldu.

  5. Skandal tişört!<br>    Öte yandan, bir diğer skandal niteliğinde görüntü yine sosyal medyada elden ele dolaşıyor. Bir kadının üzerindeki tişörtte, ABD askerlerinin Kabil havalimanından ayrıldığı uçağa tutunan ve bu şekilde tutunarak ülkelerinden uzaklaşabileceklerini düşünen yüzlerce Afgan vatandaşının yaşadığı dram adeta 'alay konusu' haline getirilmiş... Uçağın kanat, tekerlek gibi çeşitli yerlerine tutunarak kurtulmaya çalışan Afganlıların metrelerce yüksekteyken düştüğü anların tişörte 'desen' olarak basılması bir 'insanlık dramının ticari amaçla kullanılması' olarak değerlendirildi.

    Skandal tişört!
    Öte yandan, bir diğer skandal niteliğinde görüntü yine sosyal medyada elden ele dolaşıyor. Bir kadının üzerindeki tişörtte, ABD askerlerinin Kabil havalimanından ayrıldığı uçağa tutunan ve bu şekilde tutunarak ülkelerinden uzaklaşabileceklerini düşünen yüzlerce Afgan vatandaşının yaşadığı dram adeta 'alay konusu' haline getirilmiş... Uçağın kanat, tekerlek gibi çeşitli yerlerine tutunarak kurtulmaya çalışan Afganlıların metrelerce yüksekteyken düştüğü anların tişörte 'desen' olarak basılması bir 'insanlık dramının ticari amaçla kullanılması' olarak değerlendirildi.

  6. Afganistan'da Taliban işgalinden kaçmak isterken uçaktan düşen Afganların o anları, ABD'li bir şirket tarafından tişörtlere basılıp satışa sunuldu.

    Afganistan'da Taliban işgalinden kaçmak isterken uçaktan düşen Afganların o anları, ABD'li bir şirket tarafından tişörtlere basılıp satışa sunuldu.

  7. Afganistan'ın Taliban işgaline uğramasının ardından ülkeden kaçmaya çalışan Afganlar, C-17 askeri nakliye uçağından aşağı düşmüştü. Görüntülerde iki kişinin ABD askeri uçağından düştüğü görülmüş, olaylarda en az 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. ABD'de bir alışveriş platformu, o kaos görüntülerinin yer aldığı tişörtleri satışa sundu.

    Afganistan'ın Taliban işgaline uğramasının ardından ülkeden kaçmaya çalışan Afganlar, C-17 askeri nakliye uçağından aşağı düşmüştü. Görüntülerde iki kişinin ABD askeri uçağından düştüğü görülmüş, olaylarda en az 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. ABD'de bir alışveriş platformu, o kaos görüntülerinin yer aldığı tişörtleri satışa sundu.

  8. "Uçaktan düşer, feci şekilde can verirler... Kapitalizm onların trajedisini tişörte basar..."<br>    Taliban kombinini paylaşan İzzet Çapa, bu görüntüyü de sosyal medya sayfasından paylaştı. Çapa, paylaşımına "İnsanlar can havliyle uçaklara tutunup zulümden kaçmaya çalışır... Uçaktan düşer, feci şekilde can verirler... Kapitalizm onların trajedisini tişörte basar... Satar... İşte bu kadar alçak bir dünyadır yaşadığımız yer dostlar... notunu düştü.

    "Uçaktan düşer, feci şekilde can verirler... Kapitalizm onların trajedisini tişörte basar..."
    Taliban kombinini paylaşan İzzet Çapa, bu görüntüyü de sosyal medya sayfasından paylaştı. Çapa, paylaşımına "İnsanlar can havliyle uçaklara tutunup zulümden kaçmaya çalışır... Uçaktan düşer, feci şekilde can verirler... Kapitalizm onların trajedisini tişörte basar... Satar... İşte bu kadar alçak bir dünyadır yaşadığımız yer dostlar... notunu düştü.