Evler 1 Euro'dan Satışa Çıktı! Tek Bir Şart Var

İtalya kasabalarındaki evleri 1 Euro'ya satmasıyla gündeme gelmişti. Şimdi yeniden Roma'ya yakın bir kasabada konutlarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

  1. İtalya'nın devam eden 1 Euro'luk konut satışı, ülkenin ücra köşelerinden bazılarında yeni bir hayata başlamak isteyen insanlar için ideal oldu.

    İtalya'nın devam eden 1 Euro'luk konut satışı, ülkenin ücra köşelerinden bazılarında yeni bir hayata başlamak isteyen insanlar için ideal oldu.

  2. Bu ay, pastoral Maenza kasabası, Roma'nın Latium bölgesinde bir doların biraz üzerinde ev satmaya başlayan ilk şehir oldu.

    Bu ay, pastoral Maenza kasabası, Roma'nın Latium bölgesinde bir doların biraz üzerinde ev satmaya başlayan ilk şehir oldu.

  3. Başkentin güneyindeki vahşi Lepini tepelerinde, bir zamanlar çobanların ve kabilelerin yaşadığı tarihi konum, yeni sakinleri çekme umuduyla düzinelerce terk edilmiş taş konutu kullanıma sunuyor.

    Başkentin güneyindeki vahşi Lepini tepelerinde, bir zamanlar çobanların ve kabilelerin yaşadığı tarihi konum, yeni sakinleri çekme umuduyla düzinelerce terk edilmiş taş konutu kullanıma sunuyor.

  4. Belediye Başkanı Claudio Sperduti, sakin sokaklarına yeni bir soluk getirmek amacıyla memleketinin iddialı bir "yeniden doğuş paktı" başlattığını söyledi. Amacın, eski sahipler ve yıkım fiyatlarının cazibesine kapılan potansiyel alıcılar arasında bağlantı kurarak, kullanılmayan tüm mülkleri kurtarmak olduğunu söylüyor.

    Belediye Başkanı Claudio Sperduti, sakin sokaklarına yeni bir soluk getirmek amacıyla memleketinin iddialı bir "yeniden doğuş paktı" başlattığını söyledi. Amacın, eski sahipler ve yıkım fiyatlarının cazibesine kapılan potansiyel alıcılar arasında bağlantı kurarak, kullanılmayan tüm mülkleri kurtarmak olduğunu söylüyor.

  5. Sperduti, " Her seferinde bir adım atıyoruz. Aileler iletişime geçip eski evlerini bize teslim ettikçe, her şeyi çok şeffaf hale getirmek için bunları web sitemizden kamu duyuruları aracılığıyla piyasaya sürüyoruz" dedi.  (http://www.comunedimaenza.it/c059013/hh/index.php)

    Sperduti, " Her seferinde bir adım atıyoruz. Aileler iletişime geçip eski evlerini bize teslim ettikçe, her şeyi çok şeffaf hale getirmek için bunları web sitemizden kamu duyuruları aracılığıyla piyasaya sürüyoruz" dedi. (http://www.comunedimaenza.it/c059013/hh/index.php)

  6. İlgilenen alıcılar ayrıca belirli mülk talepleri yapmak için belediye binasıyla iletişime geçmeye davet edilir ve yerel yetkililer gereksinimlerini karşılamaya çalışır. Kasaba, bazıları harap durumları nedeniyle yoldan geçenler için potansiyel bir tehlike haline gelen yaklaşık 100 ihmal edilmiş mülke yeni bir soluk getirmeyi umuyor.

    İlgilenen alıcılar ayrıca belirli mülk talepleri yapmak için belediye binasıyla iletişime geçmeye davet edilir ve yerel yetkililer gereksinimlerini karşılamaya çalışır. Kasaba, bazıları harap durumları nedeniyle yoldan geçenler için potansiyel bir tehlike haline gelen yaklaşık 100 ihmal edilmiş mülke yeni bir soluk getirmeyi umuyor.

  7. Satışa sunulan ilk birkaç ev için başvurular 28 Ağustos'ta sona erdi. Ancak belediye başkanı, ilk sahipleri ile görüşmeler devam ederken, daha fazlasının piyasaya çıkacağını kaçıran insanlara güvence veriyor.

    Satışa sunulan ilk birkaç ev için başvurular 28 Ağustos'ta sona erdi. Ancak belediye başkanı, ilk sahipleri ile görüşmeler devam ederken, daha fazlasının piyasaya çıkacağını kaçıran insanlara güvence veriyor.

  8. ŞARTLAR AYNI  Maenza'da bir mülk satın almayı başaranlar, onu üç yıl içinde yenilemeyi taahhüt etmeli ve işler tamamlandıktan sonra iade edilmek üzere 5.000 Euro depozito garantisi vermelidir.

    ŞARTLAR AYNI Maenza'da bir mülk satın almayı başaranlar, onu üç yıl içinde yenilemeyi taahhüt etmeli ve işler tamamlandıktan sonra iade edilmek üzere 5.000 Euro depozito garantisi vermelidir.

  9. Ev, pansiyon, mağaza veya restoran gibi mülkün neye dönüşeceğine dair ayrıntılı bir yeniden düzenleme planı da dosyalanmalıdır. Sperduti, oturma izninin zorunlu olmadığını, ancak Maenza'da yarı kalıcı olarak yaşamak isteyen çocuklu ailelerin ve genç çiftlerin başvurmaya teşvik edildiğini söylüyor.

    Ev, pansiyon, mağaza veya restoran gibi mülkün neye dönüşeceğine dair ayrıntılı bir yeniden düzenleme planı da dosyalanmalıdır. Sperduti, oturma izninin zorunlu olmadığını, ancak Maenza'da yarı kalıcı olarak yaşamak isteyen çocuklu ailelerin ve genç çiftlerin başvurmaya teşvik edildiğini söylüyor.

  10. Birden fazla başvuru sahibi aynı evi istiyorsa, yerleşmek isteyenlere ve en hızlı tadilatı planlayanlara öncelik verilecektir. Sperduti, kasabanın diğerlerinden farklı olarak, son 20 yılda 3.000'i zar zor aşmış olsalar bile, azalan nüfus sayılarını durdurmak için 1 Euro'luk evler teklif etmediğini söylüyor.

    Birden fazla başvuru sahibi aynı evi istiyorsa, yerleşmek isteyenlere ve en hızlı tadilatı planlayanlara öncelik verilecektir. Sperduti, kasabanın diğerlerinden farklı olarak, son 20 yılda 3.000'i zar zor aşmış olsalar bile, azalan nüfus sayılarını durdurmak için 1 Euro'luk evler teklif etmediğini söylüyor.

  11. Sperduti, "Aileler ve gençler genellikle yakınlardaki şehirlerdeki daha büyük evlere ve kırsal kesimdeki villalara taşınmak için şehri terk eder, ancak her zaman onların yerini alan yeni gelenler vardır, bu yüzden dengelenir. Bu ölmekte olan bir şehir değil, insanlar hala eski bölgede yaşıyor ama yenilenmeye, taze oksijene ihtiyacı var" diyor.

    Sperduti, "Aileler ve gençler genellikle yakınlardaki şehirlerdeki daha büyük evlere ve kırsal kesimdeki villalara taşınmak için şehri terk eder, ancak her zaman onların yerini alan yeni gelenler vardır, bu yüzden dengelenir. Bu ölmekte olan bir şehir değil, insanlar hala eski bölgede yaşıyor ama yenilenmeye, taze oksijene ihtiyacı var" diyor.

  12. TAZE OKSİJEN  Bazıları biraz daha yüksek fiyata perakende satışlar da dahil olmak üzere birçok kapıya parlak "satış" işaretleri yapıştırılmıştır. Belediye başkanı, "Eski mülkünden kurtulmak için can atan bir mal sahibi, bu onu bedavaya vermek anlamına gelse bile, sonunda kasabaya gelen bir kişiye 3.000 Euro'ya sattı" diyor.

    TAZE OKSİJEN Bazıları biraz daha yüksek fiyata perakende satışlar da dahil olmak üzere birçok kapıya parlak "satış" işaretleri yapıştırılmıştır. Belediye başkanı, "Eski mülkünden kurtulmak için can atan bir mal sahibi, bu onu bedavaya vermek anlamına gelse bile, sonunda kasabaya gelen bir kişiye 3.000 Euro'ya sattı" diyor.

  13. Çoğu eski konutun küçük olduğu, yaklaşık 50-70 metrekare olduğu göz önüne alındığında, onları yenilemek nispeten ucuz bir tekliftir. Sperduti'ye göre, depreme dayanıklı güncellemeler için vergi indirimleri, maliyetlerin metrekare başına 100 Euro'dan başladığı anlamına geliyor. Bu nedenle, harap bir evi hayata döndürmenin fiyatları yaklaşık 5.000 Euro'dan başlamalıdır.

    Çoğu eski konutun küçük olduğu, yaklaşık 50-70 metrekare olduğu göz önüne alındığında, onları yenilemek nispeten ucuz bir tekliftir. Sperduti'ye göre, depreme dayanıklı güncellemeler için vergi indirimleri, maliyetlerin metrekare başına 100 Euro'dan başladığı anlamına geliyor. Bu nedenle, harap bir evi hayata döndürmenin fiyatları yaklaşık 5.000 Euro'dan başlamalıdır.

  14. SAVAŞLAR VE MUCİZELER  Maenza, Sarazen kıyı akınlarından kaçan çobanlar tarafından kuruldu. Ancak daha sonra iki yüzyıllık kanlı savaşlardan sonra Roma İmparatorluğu'na teslim olan Germen Volsci kabilelerinin gelişiyle gelişti. Kasabanın adının kökeninin Alman şehri Mainz'e dayandığı söyleniyor. Ancak yerel halk bunun "gelişen insanlar" anlamına gelen Latince bir ifadeden geldiğini iddia etmeyi tercih ediyor.

    SAVAŞLAR VE MUCİZELER Maenza, Sarazen kıyı akınlarından kaçan çobanlar tarafından kuruldu. Ancak daha sonra iki yüzyıllık kanlı savaşlardan sonra Roma İmparatorluğu'na teslim olan Germen Volsci kabilelerinin gelişiyle gelişti. Kasabanın adının kökeninin Alman şehri Mainz'e dayandığı söyleniyor. Ancak yerel halk bunun "gelişen insanlar" anlamına gelen Latince bir ifadeden geldiğini iddia etmeyi tercih ediyor.

  15. Açık günlerde Maenza'dan manzarası Circeo burnuna kadar uzanır. Kasaba, yemyeşil bahçeler, göller ve otlayan bufalolarla dolu verimli bir eski alana bakmaktadır. Orta Çağ, Maenza'nın altın çağıydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında şehrin bir kısmı bombalandı. Eski bölge, dolambaçlı kemerli sokaklardan, dar geçitlerden ve parke taşlı basamaklardan oluşuyor. Amblemler ve armalar binaları süslüyor.

    Açık günlerde Maenza'dan manzarası Circeo burnuna kadar uzanır. Kasaba, yemyeşil bahçeler, göller ve otlayan bufalolarla dolu verimli bir eski alana bakmaktadır. Orta Çağ, Maenza'nın altın çağıydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında şehrin bir kısmı bombalandı. Eski bölge, dolambaçlı kemerli sokaklardan, dar geçitlerden ve parke taşlı basamaklardan oluşuyor. Amblemler ve armalar binaları süslüyor.

  16. 1700'lü yıllara dayanan, şu anda satışta olan 1 Euro'luk evler, küçük bir meydana bakar ve Pontine adalarının eşsiz deniz manzarasına sahiptir. Kalın pencere çerçeveleri ve kemerli bir giriş kapısı olan büyük kaba koyu gri taşlardan yapılmıştır.

    1700'lü yıllara dayanan, şu anda satışta olan 1 Euro'luk evler, küçük bir meydana bakar ve Pontine adalarının eşsiz deniz manzarasına sahiptir. Kalın pencere çerçeveleri ve kemerli bir giriş kapısı olan büyük kaba koyu gri taşlardan yapılmıştır.

  17. İçeride eski fayanslar hala duvarları süslüyor, tozlu sandalyeler çatlamış duvarlara yaslanıyor ve ahşap kapılar menteşelerden sarkıyor. Gömme mutfaklar paslanıyor ve kırılıyor. Geride kalan nesneler arasında merdivenler, hala tavandan sarkan avizeler ve eski buzdolapları var.

    İçeride eski fayanslar hala duvarları süslüyor, tozlu sandalyeler çatlamış duvarlara yaslanıyor ve ahşap kapılar menteşelerden sarkıyor. Gömme mutfaklar paslanıyor ve kırılıyor. Geride kalan nesneler arasında merdivenler, hala tavandan sarkan avizeler ve eski buzdolapları var.

  18. GURME YEMEK FUARLARI  Maenza, sulu kirazları ile ünlüdür. Terracina, Sabaudia, Sperlonga ve Gaeta gibi Latium'un en çarpıcı sahil konumlarından bazıları oldukça yakındadır.�

    GURME YEMEK FUARLARI Maenza, sulu kirazları ile ünlüdür. Terracina, Sabaudia, Sperlonga ve Gaeta gibi Latium'un en çarpıcı sahil konumlarından bazıları oldukça yakındadır.�

  19. Yaz aylarında gurme yemek fuarlarının yanı sıra konserler, sanat sergileri ve karpuz yeme yarışmaları düzenlenmektedir. Yerel lezzetler arasında kiraz reçelleri ve bal bulunur.

    Yaz aylarında gurme yemek fuarlarının yanı sıra konserler, sanat sergileri ve karpuz yeme yarışmaları düzenlenmektedir. Yerel lezzetler arasında kiraz reçelleri ve bal bulunur.

  20. "Krepelle", şekerle kaplanmış ve tarçın, limon, kuru üzüm ve çam tohumları ile tatlandırılmış, kızarmış çıtır altın hamur şeritleridir. Gizli tarif ailelerden geçiyor.

    "Krepelle", şekerle kaplanmış ve tarçın, limon, kuru üzüm ve çam tohumları ile tatlandırılmış, kızarmış çıtır altın hamur şeritleridir. Gizli tarif ailelerden geçiyor.