İşte Uçan Taksi Modelin Yeni Versiyonu

Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden biri olan Airbus, Kentsel Hava Taşımacılığı (Urban Air Mobility-UAM) pazarına sunduğu uçan taksi modeli CityAirbus modelinin gelecek versiyonunu tanıttı.

  1. Airbus tarafından düenlenen ?Sürdürülebilir Havacılığa Öncülük? konulu zirvede yeni CityAirbus modeli tanıtıldı.     Yeni CityAirbus NextGen elektrikle çalışan sekiz adet pervane, sabit kanatlar, V şeklinde kuyruk ile donatılmış ve sıfır emisyonlu bir uçan taksi.

    Airbus tarafından düenlenen ?Sürdürülebilir Havacılığa Öncülük? konulu zirvede yeni CityAirbus modeli tanıtıldı. Yeni CityAirbus NextGen elektrikle çalışan sekiz adet pervane, sabit kanatlar, V şeklinde kuyruk ile donatılmış ve sıfır emisyonlu bir uçan taksi.

  2. Airbus Helicopters CEO?su Bruno Even, ?Çevresel ve sosyal kaygıları ele alırken kentsel hava taşımacılığının şehirlere sürdürülebilir bir şekilde entegre edildiği tamamen yeni bir pazar yaratma arayışındayız. Airbus, asıl zorlukların araç teknolojisi ve iş modelleri ile olduğu kadar kentsel entegrasyon, toplumun kabulü ve otomatik hava trafik yönetimi ile ilgili olduğu kanaatinde. Topluma güvenli, sürdürülebilir ve tam entegre bir hizmet sunmak için tüm yetenek ve uzmanlıkları bir araya getiriyoruz? dedi.

    Airbus Helicopters CEO?su Bruno Even, ?Çevresel ve sosyal kaygıları ele alırken kentsel hava taşımacılığının şehirlere sürdürülebilir bir şekilde entegre edildiği tamamen yeni bir pazar yaratma arayışındayız. Airbus, asıl zorlukların araç teknolojisi ve iş modelleri ile olduğu kadar kentsel entegrasyon, toplumun kabulü ve otomatik hava trafik yönetimi ile ilgili olduğu kanaatinde. Topluma güvenli, sürdürülebilir ve tam entegre bir hizmet sunmak için tüm yetenek ve uzmanlıkları bir araya getiriyoruz? dedi.

  3. Otonom uçuşla 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan araç, 80 kilometre menzil ve 120 kilometre hıza ulaşabiliyor.     Kent içinde alacağı görevler için ses seviyesinin önemine dikkat çekişlen uçak, uçuş sırasında 65 desibel ve iniş sırasında 70 desibel altında ses sahip.

    Otonom uçuşla 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan araç, 80 kilometre menzil ve 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. Kent içinde alacağı görevler için ses seviyesinin önemine dikkat çekişlen uçak, uçuş sırasında 65 desibel ve iniş sırasında 70 desibel altında ses sahip.

  4. Şirketten yapılan açıklamaya göre Vahana ve CityAirbus modelleri toplamda 242 uçuş ve yer testi gerçekleştirdi ve yaklaşık 1.000 km uçtular.

    Şirketten yapılan açıklamaya göre Vahana ve CityAirbus modelleri toplamda 242 uçuş ve yer testi gerçekleştirdi ve yaklaşık 1.000 km uçtular.

  5. CityAirbus NextGen modelinin ise ilk uçuşunun 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

    CityAirbus NextGen modelinin ise ilk uçuşunun 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.