İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Omicron Pandeminin Sonunu Hızlandırabilir'

ALMANYA'nın tanınmış bulaşıcı hastalık uzmanlarından Prof. Dr. Karl Lauterbach, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) grip gibi daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü bir hastalığa dönüştüğünü öne sürdü.

  1. ALMANYA'daki saygın bir profesör, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının ilk kez tespit edildiği Güney Afrika'daki doktorların varyantın daha az şiddetli semptomlara neden olduğunu söylemesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    ALMANYA'daki saygın bir profesör, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının ilk kez tespit edildiği Güney Afrika'daki doktorların varyantın daha az şiddetli semptomlara neden olduğunu söylemesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  2. Almanya'nın bir sonraki sağlık bakanı olmaya aday klinik epidemiyolog Prof. Dr. Karl Lauterbach, ilk raporların Omicron varyantının bir yılbaşı hediyesi olabileceği ve hatta pandeminin sonunu hızlandırabileceği anlamına geldiğini söyledi.

    Almanya'nın bir sonraki sağlık bakanı olmaya aday klinik epidemiyolog Prof. Dr. Karl Lauterbach, ilk raporların Omicron varyantının bir yılbaşı hediyesi olabileceği ve hatta pandeminin sonunu hızlandırabileceği anlamına geldiğini söyledi.

  3. Güney Afrika'daki doktorlar Omicron'un koronavirüsün önceki versiyonlarına göre baş ağrısı ve yorgunluk gibi hafif semptomlara neden olduğunu açıklamıştı.

    Güney Afrika'daki doktorlar Omicron'un koronavirüsün önceki versiyonlarına göre baş ağrısı ve yorgunluk gibi hafif semptomlara neden olduğunu açıklamıştı.

  4. Lauterbach, "Omicron varyantının başak proteininde 32 mutasyonu var. Yani delta varyantının iki katı kadar. Bu durum çoğu solunum virüsünün evrimine paralel olarak koronavirüsün daha sık enfekte etmek ve ancak az ölümcül olmak için evrimleştiği anlamına gelebilir" dedi.

    Lauterbach, "Omicron varyantının başak proteininde 32 mutasyonu var. Yani delta varyantının iki katı kadar. Bu durum çoğu solunum virüsünün evrimine paralel olarak koronavirüsün daha sık enfekte etmek ve ancak az ölümcül olmak için evrimleştiği anlamına gelebilir" dedi.

  5. Diğer taraftan İngiltere'de yer alan East Anglia Üniversitesinde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Prof. Dr. Paul Hunter, teorinin doğruluğunu kanıtlayabileceğini söyledi ancak aşılamanın bu türe karşı korunmada çok önemli olduğunu vurguladı.

    Diğer taraftan İngiltere'de yer alan East Anglia Üniversitesinde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Prof. Dr. Paul Hunter, teorinin doğruluğunu kanıtlayabileceğini söyledi ancak aşılamanın bu türe karşı korunmada çok önemli olduğunu vurguladı.

  6. Bilim insanları uzun zamandır koronavirüsün ortadan kaldırılmasının pek mümkün olmadığı, bunun yerine daha hafif bir soğuk algınlığı benzeri virüse evrimleşeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

    Bilim insanları uzun zamandır koronavirüsün ortadan kaldırılmasının pek mümkün olmadığı, bunun yerine daha hafif bir soğuk algınlığı benzeri virüse evrimleşeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

  7. Ancak bilim bilim insanları Omicron varyantının ne tür bir etki yaratacağını belirlemek için en az bir aya ihtiyaçları olduğunu aktardı.

    Ancak bilim bilim insanları Omicron varyantının ne tür bir etki yaratacağını belirlemek için en az bir aya ihtiyaçları olduğunu aktardı.

  8. Çünkü bir insanın koronavirüse yakalandıktan sonra ciddi şekilde rahatsızlanması zaman alıyor.

    Çünkü bir insanın koronavirüse yakalandıktan sonra ciddi şekilde rahatsızlanması zaman alıyor.

  9. Araştırmacılar Omicron'un endişe verici mutasyonlarının onu deltadan daha bulaşıcı hale getirip getiremeyeceğini ve aşılara karşı direncin gerçek dünyaya etkileyip etkilemeyeceğini anlamak için en az iki haftaya daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

    Araştırmacılar Omicron'un endişe verici mutasyonlarının onu deltadan daha bulaşıcı hale getirip getiremeyeceğini ve aşılara karşı direncin gerçek dünyaya etkileyip etkilemeyeceğini anlamak için en az iki haftaya daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

  10. Şimdiye dek Omicron varyantının vakaların çoğu yaşlı yetişkinlere kıyasla virüsten daha hafif semptomlar yaşayan genç insanlarda görüldü.

    Şimdiye dek Omicron varyantının vakaların çoğu yaşlı yetişkinlere kıyasla virüsten daha hafif semptomlar yaşayan genç insanlarda görüldü.

  11. Doktorlar hastalar arasındaki semptomların hafif olduğunu ve yorgunluk, kas ağrıları ve baş ağrısını içerdiğini bildirdi.

    Doktorlar hastalar arasındaki semptomların hafif olduğunu ve yorgunluk, kas ağrıları ve baş ağrısını içerdiğini bildirdi.

  12. Ancak uzmanlar Omicron daha büyük yaş gruplarına yayıldıkça semptomların ve şiddetinin farklı olabileceğini konusunda uyardı.

    Ancak uzmanlar Omicron daha büyük yaş gruplarına yayıldıkça semptomların ve şiddetinin farklı olabileceğini konusunda uyardı.

  13. Güney Afrika Tabipler Birliği Başkanı olan ve yeni varyantı bir hastada ilk kez tespit eden Dr. Angelique Coetzee, tedavi ettiği yedi kişide aşırı yorgunluk, hafif kas ağrıları, boğazda kaşıntı ve kuru öksürük olduğunu söyledi.

    Güney Afrika Tabipler Birliği Başkanı olan ve yeni varyantı bir hastada ilk kez tespit eden Dr. Angelique Coetzee, tedavi ettiği yedi kişide aşırı yorgunluk, hafif kas ağrıları, boğazda kaşıntı ve kuru öksürük olduğunu söyledi.