Dünya, Endonezya'daki Patlamayı Konuşuyor

Dünya, Endonezya'daki patlamayı konuşuyor

  1. Doğu Cava'daki Semeru Dağı, Cumartesi günü öğleden sonra büyük bir gürültüyle infilak etti. Yanardağın patladığı sırada çevrede yaşayanlar çığlıklar atarak kaçmaya çalıştı.

    Doğu Cava'daki Semeru Dağı, Cumartesi günü öğleden sonra büyük bir gürültüyle infilak etti. Yanardağın patladığı sırada çevrede yaşayanlar çığlıklar atarak kaçmaya çalıştı.

  2. Sosyal medyada paylaşılan video görüntüsü kısa sürede yayıldı, binlerce insan Twitter mesajları paylaşırken Semeru dakikalar içinde dünya çapında trendtopic oldu. Volkandan püsküren küllerin 15 bin metre yüksekliğe kadar ulaşması bekleniyor.

    Sosyal medyada paylaşılan video görüntüsü kısa sürede yayıldı, binlerce insan Twitter mesajları paylaşırken Semeru dakikalar içinde dünya çapında trendtopic oldu. Volkandan püsküren küllerin 15 bin metre yüksekliğe kadar ulaşması bekleniyor.

  3. BBC'ye konuşan bölge sakinleri, dağın çevresindeki iki köyde küller nedeniyle güneşin kapandığı bilgisini verdi. 3 bin 676 metre yüksekliğindeki Semeru Yanardağı, en son Ocak ayında faaliyete geçmişti.

    BBC'ye konuşan bölge sakinleri, dağın çevresindeki iki köyde küller nedeniyle güneşin kapandığı bilgisini verdi. 3 bin 676 metre yüksekliğindeki Semeru Yanardağı, en son Ocak ayında faaliyete geçmişti.

  4. Endonezyalı yetkililerden kıyameti andıran görüntüye veya patlamaya ilişkin resmi bir açıklama yok. Yerel medya, Ulusal Afet Yönetimi Ajansı'nın da (BNPB) herhangi bir uyarıda bulunmadığını aktarıyor.

    Endonezyalı yetkililerden kıyameti andıran görüntüye veya patlamaya ilişkin resmi bir açıklama yok. Yerel medya, Ulusal Afet Yönetimi Ajansı'nın da (BNPB) herhangi bir uyarıda bulunmadığını aktarıyor.