İstanbul'un Yürüyüş Parkurları

İstanbul'un yürüyüş parkurları

  1. Sarıyer, Belgrad Ormanı<br>    İstanbul'da keyifli bir yürüyüş yapmak isteyenlerin aklına ilk olarak Belgrad Ormanı geliyor. Ormana giriş yaptıktan sonra iki yol ayrımı bulunuyor. Sağ taraf Bizans ve Osmanlı dönemlerinde şehre su sağlayan bentlere giderken sol taraf ise Neşet Suyu Yürüyüş Yolu'na gidiyor. Sporcuların da sıklıkla tercih ettiği parkur, 6200 metre uzunluğuna sahip.

    Sarıyer, Belgrad Ormanı
    İstanbul'da keyifli bir yürüyüş yapmak isteyenlerin aklına ilk olarak Belgrad Ormanı geliyor. Ormana giriş yaptıktan sonra iki yol ayrımı bulunuyor. Sağ taraf Bizans ve Osmanlı dönemlerinde şehre su sağlayan bentlere giderken sol taraf ise Neşet Suyu Yürüyüş Yolu'na gidiyor. Sporcuların da sıklıkla tercih ettiği parkur, 6200 metre uzunluğuna sahip.

  2. Sarıyer, Emirgan Korusu<br>    Yeşilin ve boğazın keyfini bir arada yaşatan Emirgan, birbirinden güzel laleler eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Güne koruda yürüyüş yaparak başlayanlar kahvaltı ve akşam yemeği ile de günü tamamlayabilir.

    Sarıyer, Emirgan Korusu
    Yeşilin ve boğazın keyfini bir arada yaşatan Emirgan, birbirinden güzel laleler eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Güne koruda yürüyüş yaparak başlayanlar kahvaltı ve akşam yemeği ile de günü tamamlayabilir.

  3. Beşiktaş, Maçka Parkı<br>    Ağaçların gölgesinde dinlenme imkanı sunan park, keyifli bir parkura sahip. Beşiktaş ve Taksim arasında konumlanan İstanbul'un en eski aprkları arasında yer alıyor. Yürüyüşle birlikte spor yapmak isteyenler için parkurun yanında spor aletleri de bulunuyor.

    Beşiktaş, Maçka Parkı
    Ağaçların gölgesinde dinlenme imkanı sunan park, keyifli bir parkura sahip. Beşiktaş ve Taksim arasında konumlanan İstanbul'un en eski aprkları arasında yer alıyor. Yürüyüşle birlikte spor yapmak isteyenler için parkurun yanında spor aletleri de bulunuyor.

  4. Kadıköy, Caddebostan Sahili<br>    Anadolu Yakası'nın en meşhur yürüyüş parkuruna sahip olan Caddebostan, her mevsim büyük bir kalabalık tarafından yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde ve günbatımında yürüyüş yapmak eşsiz bir huzur veriyor.

    Kadıköy, Caddebostan Sahili
    Anadolu Yakası'nın en meşhur yürüyüş parkuruna sahip olan Caddebostan, her mevsim büyük bir kalabalık tarafından yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde ve günbatımında yürüyüş yapmak eşsiz bir huzur veriyor.

  5. Beykoz, Polonezköy Tabiat Parkı<br>    Şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin kaçamak yaptığı tabiat parkı, huzurlu bir yürüyüş parkuruyla tanınıyor. 5 kilometreye uzanan parkurda, ağaçların sağladığı gölge sayesinde sıcaktan etkilenmeden keyifli bir yürüyüş yapmak mümkün.

    Beykoz, Polonezköy Tabiat Parkı
    Şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin kaçamak yaptığı tabiat parkı, huzurlu bir yürüyüş parkuruyla tanınıyor. 5 kilometreye uzanan parkurda, ağaçların sağladığı gölge sayesinde sıcaktan etkilenmeden keyifli bir yürüyüş yapmak mümkün.

  6. Kadıköy, Moda Sahili  <br>  Anadolu Yakası'nın en önemli rotalarından biri olan Kadıköy, Moda Sahili ile meşhur bir semt olarak biliniyor. Sahiliyle, yürüyüş yapmak isteyenler ve deniz kenarında vakit geçirmek isteyenler için ideal bir parkura sahip.

    Kadıköy, Moda Sahili
    Anadolu Yakası'nın en önemli rotalarından biri olan Kadıköy, Moda Sahili ile meşhur bir semt olarak biliniyor. Sahiliyle, yürüyüş yapmak isteyenler ve deniz kenarında vakit geçirmek isteyenler için ideal bir parkura sahip.

  7. Beşiktaş, Bebek Sahili<br>    Boğazın iki yönüne de eşit mesafede olan Bebek Sahilinden ister Beşiktaş ister Sarıyer yönüne doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Anadolu Yakası'nın Moda ve Caddebostan Sahili, Avrupa Yakası'nın da Bebek Sahili ün salıyor.

    Beşiktaş, Bebek Sahili
    Boğazın iki yönüne de eşit mesafede olan Bebek Sahilinden ister Beşiktaş ister Sarıyer yönüne doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Anadolu Yakası'nın Moda ve Caddebostan Sahili, Avrupa Yakası'nın da Bebek Sahili ün salıyor.

  8. Beşiktaş, Yıldız Parkı  <br>  İstanbul'un en huzurlu yürüyüş parkuruna sahip olan park, geniş ve ağaçlarla çevrili olmasıyla keyifli bir yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Yıldız Parkı'nın diğer parkurlarından farkı oldukça yokuşlu olması.

    Beşiktaş, Yıldız Parkı
    İstanbul'un en huzurlu yürüyüş parkuruna sahip olan park, geniş ve ağaçlarla çevrili olmasıyla keyifli bir yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Yıldız Parkı'nın diğer parkurlarından farkı oldukça yokuşlu olması.

  9. Kartal, Aydos Ormanı<br>    Stresten uzaklaşıp bol oksijen almak isteyenlerin kaçamak yaptığı adres ise Aydos. Ormana giriş yaptıktan 5 kilometre sonra Aydos Gölü'ne ulaşmak mümkün. Keyifli bir yürüyüş parkuruna sahip olan orman, göl kenarında huzurla kahve içme imkanı da sunuyor.

    Kartal, Aydos Ormanı
    Stresten uzaklaşıp bol oksijen almak isteyenlerin kaçamak yaptığı adres ise Aydos. Ormana giriş yaptıktan 5 kilometre sonra Aydos Gölü'ne ulaşmak mümkün. Keyifli bir yürüyüş parkuruna sahip olan orman, göl kenarında huzurla kahve içme imkanı da sunuyor.

  10. Fatih, Balat Sahili  <br>  Eski tarihi dokusunun izleriyle sahil kültürünün bir arada yaşandığı Balat Sahili, Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü arasında konumlanıyor. 3 kilometrelik bir parkura sahip olan sahil, kendini çok yormak istemeyenler için ideal bir mesafeye sahip.

    Fatih, Balat Sahili
    Eski tarihi dokusunun izleriyle sahil kültürünün bir arada yaşandığı Balat Sahili, Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü arasında konumlanıyor. 3 kilometrelik bir parkura sahip olan sahil, kendini çok yormak istemeyenler için ideal bir mesafeye sahip.

  11. Bakırköy, Kennedy Sahili<br>    Avrupa Yakası'nın en meşhur caddelerinden biri olan Kennedy Caddesi'nin yürüyüş parkuru, büyük bir kalabalığı ağırlıyor. Sirkeci'deki tren garına paralel ilerleyen parkur, 13 kilometreye kadar uzanıyor.

    Bakırköy, Kennedy Sahili
    Avrupa Yakası'nın en meşhur caddelerinden biri olan Kennedy Caddesi'nin yürüyüş parkuru, büyük bir kalabalığı ağırlıyor. Sirkeci'deki tren garına paralel ilerleyen parkur, 13 kilometreye kadar uzanıyor.

  12. Üsküdar, Üsküdar Sahili<br>    İstanbul'un popüler semti olan Üsküdar, Harem'e kadar uzanan yürüyüş parkuruyla yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde Kız Kulesi manzarası eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler, yolu uzatmak istedikleri takdirde Beykoz'a doğru ilerleyebiliyor.

    Üsküdar, Üsküdar Sahili
    İstanbul'un popüler semti olan Üsküdar, Harem'e kadar uzanan yürüyüş parkuruyla yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde Kız Kulesi manzarası eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler, yolu uzatmak istedikleri takdirde Beykoz'a doğru ilerleyebiliyor.

  13. Üsküdar, Fethi Paşa Korusu<br>    Yeşil aşıkları için ideal bir yürüyüş parkuruna sahip olan koru, temiz hava eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Şehir kargaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği ilk mekanlardan biri olarak biliniyor.

    Üsküdar, Fethi Paşa Korusu
    Yeşil aşıkları için ideal bir yürüyüş parkuruna sahip olan koru, temiz hava eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Şehir kargaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği ilk mekanlardan biri olarak biliniyor.

  14. Bakırköy Sahili<br>    8 kilometrelik yürüyüş yoluyla Marmara denizinin güzellikleriyle baş başa kalabileceğiniz önemli yürüyüş parkurlarından biri de hiç şüphesiz Bakırköy Sahili.

    Bakırköy Sahili
    8 kilometrelik yürüyüş yoluyla Marmara denizinin güzellikleriyle baş başa kalabileceğiniz önemli yürüyüş parkurlarından biri de hiç şüphesiz Bakırköy Sahili.

  15. Bakırköy, Florya Sahili<br>    2 kilometrelik kısa bir yürüyüş parkuruna sahip olan sahilde, bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru ayrılarak vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Özellikle hafta sonu rağbet görüyor.

    Bakırköy, Florya Sahili
    2 kilometrelik kısa bir yürüyüş parkuruna sahip olan sahilde, bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru ayrılarak vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Özellikle hafta sonu rağbet görüyor.

  16. Beykoz, Kanlıca Sahili<br>    Anadolu Yakası'nın boğaz hattı üzerinde bulunan Kanlıca, Anadolu Hisarı ve Çengelköy'e yakınlığıyla ve sahil yoluyla biliniyor.<br>

    Beykoz, Kanlıca Sahili
    Anadolu Yakası'nın boğaz hattı üzerinde bulunan Kanlıca, Anadolu Hisarı ve Çengelköy'e yakınlığıyla ve sahil yoluyla biliniyor.