İnternetten Aracınızı En Hızlı Nasıl Satarsınız?

İnternetten aracınızı en hızlı nasıl satarsınız?

  1. Yapılan incelemeye göre en fazla görüntülenen otomobil ilanları, dürüstçe yazılan, açıklamasında birçok detayı, doğru anahtar kelimeleri içeren ve aracın bir çok açıdan çekilmiş fotoğraflarını içeren ilanlar.

    Yapılan incelemeye göre en fazla görüntülenen otomobil ilanları, dürüstçe yazılan, açıklamasında birçok detayı, doğru anahtar kelimeleri içeren ve aracın bir çok açıdan çekilmiş fotoğraflarını içeren ilanlar.

  2. <p><b>Detaylı bilgi verin</b></p>  Aracınızın özellikleri ve durumuyla ilgili ne kadar çok bilgi verirseniz, ilanınız o kadar etkili olacaktır. Üstelik böylece tek tek gelecek sorulara da aynı yanıtları tekrar tekrar verme zahmetinden de kurtulmuş olursunuz.

    Detaylı bilgi verin

    Aracınızın özellikleri ve durumuyla ilgili ne kadar çok bilgi verirseniz, ilanınız o kadar etkili olacaktır. Üstelik böylece tek tek gelecek sorulara da aynı yanıtları tekrar tekrar verme zahmetinden de kurtulmuş olursunuz.

  3. <p><b>Fiyat</b></p>  Fiyat konusundaki tutumunuzdan söz etmenizde yarar var. Pazarlığa ne kadar açıksınız belirtin. Aracınıza fahiş bir fiyat seçerseniz telefon hiç çalmayabilir. Fiyatınızı her gün değiştirmeyin, meraklı alıcılar mutlaka fark edecek ve ciddi olmadığınızı düşüneceklerdir. Aracın garanti süresi dolmamışsa mutlaka bundan da bahsedin. En önemlisi de aynı aracı farklı sitelerde farklı fiyattan asla satışa çıkarmayın, birçok dolandırıcılığın şüphesi içinde olan alıcıların güvenini anında kaybedersiniz.

    Fiyat

    Fiyat konusundaki tutumunuzdan söz etmenizde yarar var. Pazarlığa ne kadar açıksınız belirtin. Aracınıza fahiş bir fiyat seçerseniz telefon hiç çalmayabilir. Fiyatınızı her gün değiştirmeyin, meraklı alıcılar mutlaka fark edecek ve ciddi olmadığınızı düşüneceklerdir. Aracın garanti süresi dolmamışsa mutlaka bundan da bahsedin. En önemlisi de aynı aracı farklı sitelerde farklı fiyattan asla satışa çıkarmayın, birçok dolandırıcılığın şüphesi içinde olan alıcıların güvenini anında kaybedersiniz.

  4. <p><b>Aracınızı neden satıyorsunuz?</b></p>  Alıcılar tarafından en yaygın sorulan sorulardan biri aracınızı neden sattığınızdır. Arabanızla ilgilenenlerin sizi aradıklarında mutlaka soracakları ve aracın potansiyel durumu hakkında en önemli fikri edinecekleri bu sorunun cevabını düşünerek ilanınızı hazırlayabilirsiniz.

    Aracınızı neden satıyorsunuz?

    Alıcılar tarafından en yaygın sorulan sorulardan biri aracınızı neden sattığınızdır. Arabanızla ilgilenenlerin sizi aradıklarında mutlaka soracakları ve aracın potansiyel durumu hakkında en önemli fikri edinecekleri bu sorunun cevabını düşünerek ilanınızı hazırlayabilirsiniz.

  5. <p><b>Bakım durumunu belirtin</b></p>  İyi bakılmış bir araç, her zaman satış şansı daha yüksek araçtır. Aracınıza yaptırdığınız bakımları belirtin ve yapabiliyorsanız yazdıklarınızı gerektiğinde servis kayıtlarıyla da destekleyin.

    Bakım durumunu belirtin

    İyi bakılmış bir araç, her zaman satış şansı daha yüksek araçtır. Aracınıza yaptırdığınız bakımları belirtin ve yapabiliyorsanız yazdıklarınızı gerektiğinde servis kayıtlarıyla da destekleyin.

  6. Tamir gerekiyorsa mutlaka belirtin Potansiyel alıcılar, aracınızı eninde sonunda görecekler. Tamir gerektiren durumlar varsa bunlarla ilgili en başta dürüst olursanız, fiyat pazarlığında eliniz daha güçlü olacaktır. Hızlı karlı bir satışla, sadece arabadan en hızlı şekilde kurtulmak arasındaki farkı belirleyen en önemli faktör, alıcıların bağ kurabildiği bir ilan hazırlamaktır.

    Tamir gerekiyorsa mutlaka belirtin Potansiyel alıcılar, aracınızı eninde sonunda görecekler. Tamir gerektiren durumlar varsa bunlarla ilgili en başta dürüst olursanız, fiyat pazarlığında eliniz daha güçlü olacaktır. Hızlı karlı bir satışla, sadece arabadan en hızlı şekilde kurtulmak arasındaki farkı belirleyen en önemli faktör, alıcıların bağ kurabildiği bir ilan hazırlamaktır.

  7. İnsanlar genellikle, ilk sahibinden, görece yeni ve kilometresi az araçlara yönelirler ve bu özellikteki araçları satmak çok daha kolaydır. Eğer aracınız bu özellikleri taşıyorsa mutlaka vurgulayın.

    İnsanlar genellikle, ilk sahibinden, görece yeni ve kilometresi az araçlara yönelirler ve bu özellikteki araçları satmak çok daha kolaydır. Eğer aracınız bu özellikleri taşıyorsa mutlaka vurgulayın.

  8. <p><b>Argo ve Klişelerden kaçının</b></p>  Tamamı büyük harfle yazılmış ilanları hem okumak zor hem de internet kültüründe karşınızdaki kişiye bağırmak anlamına geliyor.  İlan metninizde argodan ve beylik söylemlerden uzak durun. "Binicisine özel", "İlk gelen alır", "Harika bir araba" gibi yanlı tabirlerdense bırakın potansiyel alıcı karar versin. Az yakıyorsa, övünün övünebildiğiniz kadar Dünya?nın en pahalı benzinini kullandığımız ülkemizde, yakıt tasarruflu araçlar son derece cazip. Eğer yakıt tarafında aracınızın bir avantajı varsa mutlaka değinin.

    Argo ve Klişelerden kaçının

    Tamamı büyük harfle yazılmış ilanları hem okumak zor hem de internet kültüründe karşınızdaki kişiye bağırmak anlamına geliyor. İlan metninizde argodan ve beylik söylemlerden uzak durun. "Binicisine özel", "İlk gelen alır", "Harika bir araba" gibi yanlı tabirlerdense bırakın potansiyel alıcı karar versin. Az yakıyorsa, övünün övünebildiğiniz kadar Dünya?nın en pahalı benzinini kullandığımız ülkemizde, yakıt tasarruflu araçlar son derece cazip. Eğer yakıt tarafında aracınızın bir avantajı varsa mutlaka değinin.

  9. <p><b>Modifiyeler, Ekstralar</b></p>  Full, full+full gibi anlatımlar yerine, aracınıza eklediğiniz her ekstrayı anlatın. Yeni bir stereo müzik sistemi mi yaptırdınız, özel lastikler mi taktırdınız veya son model bir alarm sisteminiz mi var?  Ya da yan airbagler, GPS gibi ekstralarınız mı var? Mutlaka bahsedin. Ekstralarınız varsa mutlaka işaretleyin çünkü ekstraları olan ilanlar olmayanlara göre %35 daha fazla görüntüleniyor.

    Modifiyeler, Ekstralar

    Full, full+full gibi anlatımlar yerine, aracınıza eklediğiniz her ekstrayı anlatın. Yeni bir stereo müzik sistemi mi yaptırdınız, özel lastikler mi taktırdınız veya son model bir alarm sisteminiz mi var? Ya da yan airbagler, GPS gibi ekstralarınız mı var? Mutlaka bahsedin. Ekstralarınız varsa mutlaka işaretleyin çünkü ekstraları olan ilanlar olmayanlara göre %35 daha fazla görüntüleniyor.

  10. <p><b<Fotoğraflar</b></p>  Fotoğraflı ilanlar, fotoğrafsız ilanlara göre iki kat daha fazla görüntüleniyor.

    Fotoğraflı ilanlar, fotoğrafsız ilanlara göre iki kat daha fazla görüntüleniyor.