Evde Klimasız Serinlemek İçin Ne Yapmalı?

Temmuz ayı ile birlikte hava sıcaklığı da arttı. Uzmanlar önümüzdeki günlerde havaların daha da ısınacağını açıkladı. Peki klimasız ortamlarda nasıl serinleyebilirsiniz? İşte detaylar...

  1. VANTİLATÖR KULLANIN  Klimaya göre daha enerji dostu olan vantilatör, doğru konumlandırıldığında serinlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca vantilatörün önüne koyacağınız buzlu su, soğuk hava oluşturmanıza yardım edecektir.

    VANTİLATÖR KULLANIN Klimaya göre daha enerji dostu olan vantilatör, doğru konumlandırıldığında serinlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca vantilatörün önüne koyacağınız buzlu su, soğuk hava oluşturmanıza yardım edecektir.

  2. SERİN TUTAN GİYSİLER TERCİH EDİN  Serin tutan giysiler ya da pamuklu ürünler giymeniz, vücut ısınızı dengede tutmaya yardımcı olacaktır. Böylece terlemeyeceksiniz.

    SERİN TUTAN GİYSİLER TERCİH EDİN Serin tutan giysiler ya da pamuklu ürünler giymeniz, vücut ısınızı dengede tutmaya yardımcı olacaktır. Böylece terlemeyeceksiniz.

  3. GÜNEŞİ ENGELLEYİN  Işık geçirmeyen karartma perdeleri, evinizin fazla ısınmasını  da önlüyor. Bu tarz perdeleri kullanarak ısının pencereden girmesini engelleyebilirsiniz.

    GÜNEŞİ ENGELLEYİN Işık geçirmeyen karartma perdeleri, evinizin fazla ısınmasını da önlüyor. Bu tarz perdeleri kullanarak ısının pencereden girmesini engelleyebilirsiniz.

  4. SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN  Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu günlerde bol su tüketmek, vücut ısınızı dengede tutmaya yardım edecektir.

    SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu günlerde bol su tüketmek, vücut ısınızı dengede tutmaya yardım edecektir.

  5. EVİN ALT KATINDA VAKİT GEÇİRİN  Dubleks evlerde sıcak hava yukarı doğru yükselir. Bu, üst katın alttan daha sıcak olmasına sebep olur. Bu nedenle gün içerisinde vaktinizi evin alt katında geçirmeyi tercih edin.

    EVİN ALT KATINDA VAKİT GEÇİRİN Dubleks evlerde sıcak hava yukarı doğru yükselir. Bu, üst katın alttan daha sıcak olmasına sebep olur. Bu nedenle gün içerisinde vaktinizi evin alt katında geçirmeyi tercih edin.

  6. ÇORAPLARINIZI BUZLUĞA ATIN  Serinletici bir rahatlama için çoraplarınızı da soğutabilirsiniz. Ayaklarınızı serin tutarak vücudunuzun geri kalanının soğumasını sağlayabilirsiniz.

    ÇORAPLARINIZI BUZLUĞA ATIN Serinletici bir rahatlama için çoraplarınızı da soğutabilirsiniz. Ayaklarınızı serin tutarak vücudunuzun geri kalanının soğumasını sağlayabilirsiniz.