'Üzüntü İçinde Stattan Çıkmak Zorunda Kaldık'

Kendisi ve kardeşi SMA hastası olan Fatih Hakan isimli Galatasaray taraftar Change.org'da imza kampanyası başlattı.

  1. Rams Park'ta iyi bir konumda engelli tribünü olmasına rağmen, taraftarın maçı ayakta izlemesi nedeniyle kendi görüş açılarının kapandığını söyleyen Fatih Hakan, başka statlarda örnekleri olduğu gibi engelli tribününe rampa yapılmasını istiyor.

    Rams Park'ta iyi bir konumda engelli tribünü olmasına rağmen, taraftarın maçı ayakta izlemesi nedeniyle kendi görüş açılarının kapandığını söyleyen Fatih Hakan, başka statlarda örnekleri olduğu gibi engelli tribününe rampa yapılmasını istiyor.

  2. ÜZÜNTÜ İÇİNDE STATTAN ÇIKMAK ZORUNDA KALDIK<br>"Daha önce birkaç kez kardeşimle stada geldiğimizde takımımızın Şef scoutu Emre Utkucan'ın da -ortopedik engellidir- sahayı göremediği için engelli tribününde lift kullandığını maçı öyle izleyebildiğini gördük. Ben ve kardeşim ise ne yazık ki geldiğimiz maçlarda devre arası olmadan üzüntü içerisinde stattan çıkmak zorunda kaldık." şeklinde konuştu.

    ÜZÜNTÜ İÇİNDE STATTAN ÇIKMAK ZORUNDA KALDIK
    "Daha önce birkaç kez kardeşimle stada geldiğimizde takımımızın Şef scoutu Emre Utkucan'ın da -ortopedik engellidir- sahayı göremediği için engelli tribününde lift kullandığını maçı öyle izleyebildiğini gördük. Ben ve kardeşim ise ne yazık ki geldiğimiz maçlarda devre arası olmadan üzüntü içerisinde stattan çıkmak zorunda kaldık." şeklinde konuştu.

  3. Fatih Hakan, benzer sorunun Sinan Erdem Spor Kompleksi, İnönü stadında ve  Olimpiyat Stadı'nda engelli tribünü bölümüne 80 cm yüksekliğinde bir platform yapılarak çözüldüğünü ifade ediyor.     Galatasaray Spor Kulübü'nün engelli hakları konusunda öncü bir rol oynadığını ifade eden Fatih Hakan, aşağıdaki çağrıda bulunuyor:

    Fatih Hakan, benzer sorunun Sinan Erdem Spor Kompleksi, İnönü stadında ve Olimpiyat Stadı'nda engelli tribünü bölümüne 80 cm yüksekliğinde bir platform yapılarak çözüldüğünü ifade ediyor. Galatasaray Spor Kulübü'nün engelli hakları konusunda öncü bir rol oynadığını ifade eden Fatih Hakan, aşağıdaki çağrıda bulunuyor:

  4. "Galatasaray kulübü, engelli hakları konusunda öncü bir rol oynamaktadır. Kulüp, engelli taraftarlarının stadyuma erişimini kolaylaştırmak, onlara uygun koltuklar sağlamak ve onlara özel indirimler sunmak için çeşitli projeler yürütmektedir. Galatasaray kulübü, engelli haklarına saygı duyan ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen bir kuruluştur.<br>  Türkiye'de engellilerin toplumsal hayata katılma sorunu hem bireysel hem de toplumsal bir sorundur. Engelliler; eğitim, sağlık, istihdam, ulaşım, spor, kültür ve sanat gibi alanlarda birçok engelle karşılaşmaktadır. Bu engeller, engellilerin insan haklarına ve fırsat eşitliğine erişimini kısıtlamakta ve sosyal dışlanmaya maruz bırakmaktadır. Engellilerin toplumsal hayata katılımını artırmak için, devlet, sivil toplum kuruluşları, medya ve toplumun tüm kesimleri iş birliği içinde olmalı ve engellilere yönelik politika, program ve projeler geliştirmelidir. Engellilerin toplumsal hayata katılımı hem engellilerin hem de toplumun yararınadır."

    "Galatasaray kulübü, engelli hakları konusunda öncü bir rol oynamaktadır. Kulüp, engelli taraftarlarının stadyuma erişimini kolaylaştırmak, onlara uygun koltuklar sağlamak ve onlara özel indirimler sunmak için çeşitli projeler yürütmektedir. Galatasaray kulübü, engelli haklarına saygı duyan ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen bir kuruluştur.
    Türkiye'de engellilerin toplumsal hayata katılma sorunu hem bireysel hem de toplumsal bir sorundur. Engelliler; eğitim, sağlık, istihdam, ulaşım, spor, kültür ve sanat gibi alanlarda birçok engelle karşılaşmaktadır. Bu engeller, engellilerin insan haklarına ve fırsat eşitliğine erişimini kısıtlamakta ve sosyal dışlanmaya maruz bırakmaktadır. Engellilerin toplumsal hayata katılımını artırmak için, devlet, sivil toplum kuruluşları, medya ve toplumun tüm kesimleri iş birliği içinde olmalı ve engellilere yönelik politika, program ve projeler geliştirmelidir. Engellilerin toplumsal hayata katılımı hem engellilerin hem de toplumun yararınadır."