81 İlde Denetim Başladı: Fast Food Restoranlarından Numuneler Alınıyor

Türkiye genelindeki fast food restoranlarında, kızartma yağı denetimi yapılıyor. Denetim 10 gün sürecek. Denetimler kapsamında bugün Ankara?daki bir fast food restoranından numuneler alındı.

  1. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelindeki fast food restoranlarında kızatma yağı denetimi başlattı.  10 gün boyunca, toplu tüketim yerlerinde, kızartmalarda kullanılan katı ve sıvı yaplar incelenecek.

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelindeki fast food restoranlarında kızatma yağı denetimi başlattı. 10 gün boyunca, toplu tüketim yerlerinde, kızartmalarda kullanılan katı ve sıvı yaplar incelenecek.

  2. Bu kapsamda yurt genelinde denetimler başlatıldı.  Ankara?da da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kentteki bir alışveriş merkezinde bulunan restoranlarda denetim yapıldı.

    Bu kapsamda yurt genelinde denetimler başlatıldı. Ankara?da da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kentteki bir alışveriş merkezinde bulunan restoranlarda denetim yapıldı.

  3. Ekipler, işletmelerin hijyen belgesi, işletme kayıt belgesi, tedarik faturaları ve baca temizliği belgelerini inceleyerek, kızartmalarda kullanılan yağlardan örnekler aldı.

    Ekipler, işletmelerin hijyen belgesi, işletme kayıt belgesi, tedarik faturaları ve baca temizliği belgelerini inceleyerek, kızartmalarda kullanılan yağlardan örnekler aldı.

  4. Alınan yağ numunelerinin laboratuvarda inceleneceği ve insan vücudunda kansere sebep olan polar madde olup olmadığının tespit edileceği belirtildi.

    Alınan yağ numunelerinin laboratuvarda inceleneceği ve insan vücudunda kansere sebep olan polar madde olup olmadığının tespit edileceği belirtildi.