Göze Poşet Çay Koymanın Yararları Nelerdir?

Çay pansumanının inanılmaz etkileri

  1. Gözlerde çay poşetleri kullanmak, popüler bir ev ilacıdır. Çay poşetleri, koyu halkaları, şişlikleri ve kızarıklıkları azaltarak gözlerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca tahriş olmuş, kırmızı gözlerin tedavisinde de etkilidir. Peki göze poşet çay koymanın faydaları  nelerdir ve nasıl uygulanır? İşte merak edilen soruların yanıtı:

    Gözlerde çay poşetleri kullanmak, popüler bir ev ilacıdır. Çay poşetleri, koyu halkaları, şişlikleri ve kızarıklıkları azaltarak gözlerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca tahriş olmuş, kırmızı gözlerin tedavisinde de etkilidir. Peki göze poşet çay koymanın faydaları nelerdir ve nasıl uygulanır? İşte merak edilen soruların yanıtı:

  2. Dinlenmiş siyah çay, antiseptik özellik göstermektedir. Bu yönüyle pamuğa dökülerek göz üzerine pansuman yapıldığında gözü dinlendirir ve mikropların- iltihabın çözülerek kaybolmasına yardımcı olur.

    Dinlenmiş siyah çay, antiseptik özellik göstermektedir. Bu yönüyle pamuğa dökülerek göz üzerine pansuman yapıldığında gözü dinlendirir ve mikropların- iltihabın çözülerek kaybolmasına yardımcı olur.

  3. Bu konuda araştırma yapan bilim insanları, göz kapaklarına yapacağımız şekersiz siyah çay pansumanının göz kapağındaki iltihaplanmalar, arpacık, kirpik dibi iltihabı, göz kesesi iltihabı, göz kapağı yağlanmaları ve kirpiklerde kepeklenme gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ifade etmektedirler.

    Bu konuda araştırma yapan bilim insanları, göz kapaklarına yapacağımız şekersiz siyah çay pansumanının göz kapağındaki iltihaplanmalar, arpacık, kirpik dibi iltihabı, göz kesesi iltihabı, göz kapağı yağlanmaları ve kirpiklerde kepeklenme gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ifade etmektedirler.

  4. Yeşil çay, yüksek flavonoid içeriğinden dolayı biraz daha etkili olabilir. Gözlerin altındaki torbaları tedavi etmek için siyah veya yeşil çay poşetlerini soğuk kompres olarak kullanın.

    Yeşil çay, yüksek flavonoid içeriğinden dolayı biraz daha etkili olabilir. Gözlerin altındaki torbaları tedavi etmek için siyah veya yeşil çay poşetlerini soğuk kompres olarak kullanın.

  5. Sarıpapatya çayı ve yeşil çay ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmada yararlı olabilir.

    Sarıpapatya çayı ve yeşil çay ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmada yararlı olabilir.

  6. Papatya ve rezene çayı, kırmızı göz belirtilerini hafifletmek için kullanılır, ancak bu durumun tedavisi için bu çayların kullanımını destekleyen sınırlı bilimsel kanıt vardır. Bu çaylar, gözünüzden akan fazla sıvıyı çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca şişlik ve tahrişleri rahatlatabilirler.

    Papatya ve rezene çayı, kırmızı göz belirtilerini hafifletmek için kullanılır, ancak bu durumun tedavisi için bu çayların kullanımını destekleyen sınırlı bilimsel kanıt vardır. Bu çaylar, gözünüzden akan fazla sıvıyı çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca şişlik ve tahrişleri rahatlatabilirler.

  7. Siyah çay, yüksek tanen içeriğinden dolayı arpacık tedavisinde faydalıdır. Antibakteriyel ve analjezik özellikleri şişliği ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

    Siyah çay, yüksek tanen içeriğinden dolayı arpacık tedavisinde faydalıdır. Antibakteriyel ve analjezik özellikleri şişliği ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

  8. Siyah ve yeşil çaylar ayrıca antioksidanlar içerir. Herhangi bir şişkinliği hafifletmek için cildi sıkılaştırmaya ve sıvıyı dışarı çekmeye yardımcı olabilir.

    Siyah ve yeşil çaylar ayrıca antioksidanlar içerir. Herhangi bir şişkinliği hafifletmek için cildi sıkılaştırmaya ve sıvıyı dışarı çekmeye yardımcı olabilir.

  9. Nemi tutmaya ve kuruluğu hafifletmeye yardım etmek için gözünüzde ılık siyah veya lavanta çayı poşetleri kullanın. Bu çayların yatıştırıcı özellikleri, yaşadığınız herhangi bir tahriş veya hassasiyeti rahatlatmaya yardımcı olur.

    Nemi tutmaya ve kuruluğu hafifletmeye yardım etmek için gözünüzde ılık siyah veya lavanta çayı poşetleri kullanın. Bu çayların yatıştırıcı özellikleri, yaşadığınız herhangi bir tahriş veya hassasiyeti rahatlatmaya yardımcı olur.

  10. Gözaltındaki koyu halkaların görünümünü azaltmak için gözünüze soğuk siyah veya yeşil çay poşetleri kullanın. Kafein, gözünüzdeki kan damarlarını daraltmaya yardımcı olabilir.

    Gözaltındaki koyu halkaların görünümünü azaltmak için gözünüze soğuk siyah veya yeşil çay poşetleri kullanın. Kafein, gözünüzdeki kan damarlarını daraltmaya yardımcı olabilir.

  11. Siyah ve yeşil çaylardaki kafeinin şişmiş gözler üzerinde olumlu etkisi bulunuyor ve cildi sıkı tutmaya yardımcı olur. Kafein, bu hassas dokudaki kan damarlarını daraltır. Bu, şişlik ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

    Siyah ve yeşil çaylardaki kafeinin şişmiş gözler üzerinde olumlu etkisi bulunuyor ve cildi sıkı tutmaya yardımcı olur. Kafein, bu hassas dokudaki kan damarlarını daraltır. Bu, şişlik ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

  12. ÇAY POŞETLERİ GÖZDE NASIL KULLANILIR?    Kullanılmış çay poşetlerindeki fazla sıvıyı sıkın. 10 ila 20 dakika buzdolabında soğutun. Çay poşetlerini 15 ila 30 dakika boyunca kapalı gözlerinizin üzerine koyarak bekleyin.

    ÇAY POŞETLERİ GÖZDE NASIL KULLANILIR? Kullanılmış çay poşetlerindeki fazla sıvıyı sıkın. 10 ila 20 dakika buzdolabında soğutun. Çay poşetlerini 15 ila 30 dakika boyunca kapalı gözlerinizin üzerine koyarak bekleyin.

  13. Parmak uçlarınızı kullanarak gözünüze hafif bir baskı uygulayabilir veya göz çevrenize hafifçe masaj yapabilirsiniz.

    Parmak uçlarınızı kullanarak gözünüze hafif bir baskı uygulayabilir veya göz çevrenize hafifçe masaj yapabilirsiniz.