Geçmişteki Büyük Cezaevi Firarları

PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 18 kişi, kazdıkları tünelden firar etti.

  1. PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 18 kişi, kazdıkları tünelden firar etti.

    PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 18 kişi, kazdıkları tünelden firar etti.

  2. 18 PKK'lı 1 yıl boyunca kaşıkla tünel kazmış ve çıkan toprağı da su ile eritip lavabodan atmıştı.

    18 PKK'lı 1 yıl boyunca kaşıkla tünel kazmış ve çıkan toprağı da su ile eritip lavabodan atmıştı.

  3. İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçan 1 mahkumun aranmasına ise devam edildiğini açıkladı.

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçan 1 mahkumun aranmasına ise devam edildiğini açıkladı.

  4. Kaçan 4 hükümlü 14'ü tutuklu 18 kişi arasında, PKK'nın kanlı eylemlerine katılmakla suçlananlar kişiler bulunuyordu.

    Kaçan 4 hükümlü 14'ü tutuklu 18 kişi arasında, PKK'nın kanlı eylemlerine katılmakla suçlananlar kişiler bulunuyordu.

  5. Bunlardan ikisi (Ramazan Benice ile Ali Nergiz) Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davada yargılanıyor.

    Bunlardan ikisi (Ramazan Benice ile Ali Nergiz) Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davada yargılanıyor.

  6. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve haklarında 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Benice ile Nergiz?in karar duruşması yarındı

    Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve haklarında 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Benice ile Nergiz?in karar duruşması yarındı

  7. Firarilerden Ozan Alpkaya, örgütün bombacısı olarak biliniyor. 23 yıl cezası bulunan Alpkaya, Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de bir dershanenin önünde, 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının sorumluları arasında yer alıyor.

    Firarilerden Ozan Alpkaya, örgütün bombacısı olarak biliniyor. 23 yıl cezası bulunan Alpkaya, Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de bir dershanenin önünde, 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının sorumluları arasında yer alıyor.

  8. <p><b>İşte firari PKK'lıların katıldığı bazı eylemler:</b></p>  Diren Yaşa: Bingöl'ün Ilıcalar bölgesinde 2012 yılı Aralık ayında 9 PKK'lı öldürüldü. Operasyonda Diren Yaşa, yaralı ele geçirildi. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

    İşte firari PKK'lıların katıldığı bazı eylemler:

    Diren Yaşa: Bingöl'ün Ilıcalar bölgesinde 2012 yılı Aralık ayında 9 PKK'lı öldürüldü. Operasyonda Diren Yaşa, yaralı ele geçirildi. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

  9. Şeref Gülen: Terör örgütü üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından 28 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı

    Şeref Gülen: Terör örgütü üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından 28 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı

  10. <b>Hüseyin Barsak:</b> PKK'nın bombacısı olarak biliniyor. "Doktor Orhan" adını kullanan Barsak, 2010 yılında 90 kilo patlayıcıyla birlikte Diyarbakır'da yakalandı. Diyarbakır ve Bingöl'de 3 askerin şehit edildiği eylemlere katıldığı belirlendi. Müebbet hapisle yargılanıyor.

    Hüseyin Barsak: PKK'nın bombacısı olarak biliniyor. "Doktor Orhan" adını kullanan Barsak, 2010 yılında 90 kilo patlayıcıyla birlikte Diyarbakır'da yakalandı. Diyarbakır ve Bingöl'de 3 askerin şehit edildiği eylemlere katıldığı belirlendi. Müebbet hapisle yargılanıyor.

  11. <b>İbrahim Engin:</b> Bingöl Karlıova'daki çatışmada 2011 yılında ele geçirildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

    İbrahim Engin: Bingöl Karlıova'daki çatışmada 2011 yılında ele geçirildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

  12. Tünelin kazma işleminin uzun bir süreyi kapsadığı tahmin ediliyor.

    Tünelin kazma işleminin uzun bir süreyi kapsadığı tahmin ediliyor.

  13. Cezaevinden firar edenlerin yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyon havadan ve karadan sürüyor.

    Cezaevinden firar edenlerin yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyon havadan ve karadan sürüyor.

  14. Öte yandan yaşanan firar, akıllara geçmişteki büyük firarları getirdi.

    Öte yandan yaşanan firar, akıllara geçmişteki büyük firarları getirdi.

  15. Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük firarı, Van depremi sırasında yaşandı. Duvarları yıkılan cezaevinden 335 mahkum kaçtı.

    Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük firarı, Van depremi sırasında yaşandı. Duvarları yıkılan cezaevinden 335 mahkum kaçtı.

  16. Bir diğer büyük firar 1997 yılında gerçekleşti. İskenderun Cezaevi'nde tünel kazan PKK ve MLKP üyesi 28 mahkum firar etti. Mahkumların 8'i çok fazla uzaklaşamadan yakalandı, 20'si kaçmayı başardı.

    Bir diğer büyük firar 1997 yılında gerçekleşti. İskenderun Cezaevi'nde tünel kazan PKK ve MLKP üyesi 28 mahkum firar etti. Mahkumların 8'i çok fazla uzaklaşamadan yakalandı, 20'si kaçmayı başardı.

  17. 1988 yılında 29 mahkum İstanbul'daki Metris Cezaevi'nden firar etti. Mahkumlar 6 ayda 60 metrelik tünel kazdı ve 26 Mart gecesi cezaevinden kaçtı.

    1988 yılında 29 mahkum İstanbul'daki Metris Cezaevi'nden firar etti. Mahkumlar 6 ayda 60 metrelik tünel kazdı ve 26 Mart gecesi cezaevinden kaçtı.

  18. Toplu firarların en bilinenlerinden biriyse 1971 yılında gerçekleşti. 68 kuşağının sembol isimlerinden Mahir Çayan ve 4 arkadaşı, 29 Kasım gecesi Maltepe Askeri Cezaevi'nden tünel kazarak kaçtı.

    Toplu firarların en bilinenlerinden biriyse 1971 yılında gerçekleşti. 68 kuşağının sembol isimlerinden Mahir Çayan ve 4 arkadaşı, 29 Kasım gecesi Maltepe Askeri Cezaevi'nden tünel kazarak kaçtı.

  19. 18 mahkumun Bingöl Cezaevi'nden firarı, bu listeye eklenen son olay oldu.

    18 mahkumun Bingöl Cezaevi'nden firarı, bu listeye eklenen son olay oldu.

  20. 18 PKK'lı firar etti

    18 PKK'lı firar etti

  21. 18 PKK'lı firar etti

    18 PKK'lı firar etti