Arı Sütünün Muhteşem Faydaları

Arı sütü mucize etkileri nedeniyle Dünya'nın pahalı sütü. Üretim zorluğu nedeniyle Türkiye'de yılda sadece 50 kilogram kadar üretilen arı sütünün kilosu 10 bin lirayı bulmakta. Arı sütünün en çok üretildiği ülke ise Japonya

  1. Arı sütü mucize etkileri nedeniyle Dünya'nın pahalı sütü. Üretim zorluğu nedeniyle Türkiye'de yılda sadece 50 kilogram kadar üretilen arı sütünün kilosu 10 bin lirayı bulmakta. Arı sütünün en çok üretildiği ülke ise Japonya

    Arı sütü mucize etkileri nedeniyle Dünya'nın pahalı sütü. Üretim zorluğu nedeniyle Türkiye'de yılda sadece 50 kilogram kadar üretilen arı sütünün kilosu 10 bin lirayı bulmakta. Arı sütünün en çok üretildiği ülke ise Japonya

  2. Kraliçe arının yaşam kaynağı olan arı sütü faydalarıyla bilim adamlarını şaşkınlığa uğratıyor. Arı sütünün insan metabolizmasındaki en sıradan faydası, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi. Asıl mucizesi ise ömre ömür katması. Bunun ispatı sadece arı sütü ile beslenen kraliçe arılar. Normal arılar 6 hafta yaşarken kraliçe arı 6-7 yıl arası yaşıyor.

    Kraliçe arının yaşam kaynağı olan arı sütü faydalarıyla bilim adamlarını şaşkınlığa uğratıyor. Arı sütünün insan metabolizmasındaki en sıradan faydası, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi. Asıl mucizesi ise ömre ömür katması. Bunun ispatı sadece arı sütü ile beslenen kraliçe arılar. Normal arılar 6 hafta yaşarken kraliçe arı 6-7 yıl arası yaşıyor.

  3. Merhem olarak da kullanılan arı sütü insan cildinin güzelleşmesinde inanılmaz etkiler gösteriyor. Cilt hastalıklarının dermanı olan arı sütü kozmetik sektörünün de baştacı.

    Merhem olarak da kullanılan arı sütü insan cildinin güzelleşmesinde inanılmaz etkiler gösteriyor. Cilt hastalıklarının dermanı olan arı sütü kozmetik sektörünün de baştacı.

  4. Arının sütünün kısırlıktan tutun da kansere kadar olan bilimsel olarak faydalarını sıralamadan önce bu süt nasıl elde ediliyor onun bilgisini verelim.

    Arının sütünün kısırlıktan tutun da kansere kadar olan bilimsel olarak faydalarını sıralamadan önce bu süt nasıl elde ediliyor onun bilgisini verelim.

  5. 40-50 kovandan bir sezon boyunca ancak 1 kilogram kadar üretim yapılabiliyor. Arı sütünü 5 derece gibi normal bir buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı.

    40-50 kovandan bir sezon boyunca ancak 1 kilogram kadar üretim yapılabiliyor. Arı sütünü 5 derece gibi normal bir buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı.

  6. Arı sütü ne kadar erken tüketilirse insan vücudunda daha fayda sağlamaktadır. Arı sütünün ışık ve ısıya karşı hassasiyeti de vardır. Bu nedenle özelliğini erken yitirmektedir

    Arı sütü ne kadar erken tüketilirse insan vücudunda daha fayda sağlamaktadır. Arı sütünün ışık ve ısıya karşı hassasiyeti de vardır. Bu nedenle özelliğini erken yitirmektedir

  7. <p><b>ARI SÜTÜ NASIL OLUYOR?</b></p> Arı sütü, bir haftalık genç arıların yutak altı bezlerinden salgıladıkları bir enzimdir. Arılar arı sütünü sadece kraliçe arı ve yavru arıların beslenmesi için üretirler. Kraliçe arı yaşadığı süre boyunca arı sütüyle beslenir. Diğer arılar ise yavruyken ilk 3 gün arı sütüyle beslenir, ilk 3 günden sonra ise bal ve polenle beslenmeye başlarlar.

    ARI SÜTÜ NASIL OLUYOR?

    Arı sütü, bir haftalık genç arıların yutak altı bezlerinden salgıladıkları bir enzimdir. Arılar arı sütünü sadece kraliçe arı ve yavru arıların beslenmesi için üretirler. Kraliçe arı yaşadığı süre boyunca arı sütüyle beslenir. Diğer arılar ise yavruyken ilk 3 gün arı sütüyle beslenir, ilk 3 günden sonra ise bal ve polenle beslenmeye başlarlar.

  8. Arı sütünün üretilmesi de çok zahmetlidir. Arı sütünü bir haftalık genç işçi arılar üretir. Bu arılar ne yeni ergin olmuş acemi arılar ne de kovan dışına çıkarak yıpranmış arılardır. Genç işçi arılar yaşamlarının en verimli zamanlarında, yani bir haftalıkken hem kendileri hem de insanlık için mucizevi faydaları olan arı sütünü üretirler.

    Arı sütünün üretilmesi de çok zahmetlidir. Arı sütünü bir haftalık genç işçi arılar üretir. Bu arılar ne yeni ergin olmuş acemi arılar ne de kovan dışına çıkarak yıpranmış arılardır. Genç işçi arılar yaşamlarının en verimli zamanlarında, yani bir haftalıkken hem kendileri hem de insanlık için mucizevi faydaları olan arı sütünü üretirler.

  9. Sadece arı sütüyle beslenen kraliçe arı diğer arılardan çok farklı bir hal alır. Fiziksel olarak diğer arıların iki katı kadar bir irilikte ve diğer arılardan iki kat kadar daha ağır olur. Diğer arıların hepsi kısır olmasına rağmen, arı sütüyle beslenen kraliçe arı yeryüzünün en doğurgan canlısı olarak günde kendi ağırlığının 2 katı kadar, 1500-3000 yumurta yumurtlar.

    Sadece arı sütüyle beslenen kraliçe arı diğer arılardan çok farklı bir hal alır. Fiziksel olarak diğer arıların iki katı kadar bir irilikte ve diğer arılardan iki kat kadar daha ağır olur. Diğer arıların hepsi kısır olmasına rağmen, arı sütüyle beslenen kraliçe arı yeryüzünün en doğurgan canlısı olarak günde kendi ağırlığının 2 katı kadar, 1500-3000 yumurta yumurtlar.

  10. Kraliçe arının diğer arılardan bir farkı da ömrüdür. Normal arılar 6 hafta yaşadıkları halde kraliçe arı 6-7 yıl yaşar. Bilim adamları, normal arıyla kraliçe arı arasındaki bu büyük farkın sebebini kraliçe arının arı sütü ile beslenmesi olarak açıklamışlardır.

    Kraliçe arının diğer arılardan bir farkı da ömrüdür. Normal arılar 6 hafta yaşadıkları halde kraliçe arı 6-7 yıl yaşar. Bilim adamları, normal arıyla kraliçe arı arasındaki bu büyük farkın sebebini kraliçe arının arı sütü ile beslenmesi olarak açıklamışlardır.

  11. <p><b>ARI SÜTÜNÜN MUCİZESİ</b></p> Kovandaki düzenin ve arı kolonisinin hayatının devamı arı sütüne bağlıdır. Arı sütüyle beslenen kraliçe arı kovana hükmeder. Yeryüzünde hiçbir canlı da rastlanamayacak derecede inanılmaz bir doğurganlıktır kraliçe arının yumurtlaması. Kraliçe arının sadece arı sütüyle beslenmesi bu mucizevi ürünün ne kadar etkili ve kuvvetli olduğunu göstermektedir.

    ARI SÜTÜNÜN MUCİZESİ

    Kovandaki düzenin ve arı kolonisinin hayatının devamı arı sütüne bağlıdır. Arı sütüyle beslenen kraliçe arı kovana hükmeder. Yeryüzünde hiçbir canlı da rastlanamayacak derecede inanılmaz bir doğurganlıktır kraliçe arının yumurtlaması. Kraliçe arının sadece arı sütüyle beslenmesi bu mucizevi ürünün ne kadar etkili ve kuvvetli olduğunu göstermektedir.

  12. <p><b>ARI SÜTÜNÜN İSPATLANMIŞ FAYDALARI</b></p> - Kanserle mücadelede bütün dünya ile birlikte ülkemizde de yaygın olarak arı sütü kullanılmaktadır. Yapılan son çalışmalara göre arı sütü kürünün, kanserli hücrenin büyümesini yavaşlattığı ve kanser riski bulunan hastalarda kanser oluşumunu engellediği tespit edilmiştir. Uzmanlara göre yılda en az bir defa arı sütü kürü uygulamak kansere yakalanma riskini ciddi oranda azaltıyor.

    ARI SÜTÜNÜN İSPATLANMIŞ FAYDALARI

    - Kanserle mücadelede bütün dünya ile birlikte ülkemizde de yaygın olarak arı sütü kullanılmaktadır. Yapılan son çalışmalara göre arı sütü kürünün, kanserli hücrenin büyümesini yavaşlattığı ve kanser riski bulunan hastalarda kanser oluşumunu engellediği tespit edilmiştir. Uzmanlara göre yılda en az bir defa arı sütü kürü uygulamak kansere yakalanma riskini ciddi oranda azaltıyor.

  13. <p><b>HASTALIKLARI ÖNLÜYOR</b></p> - Arı sütü kürü ile bağışıklık sisteminin güçlendiği, bünyedeki bakteri ve mikropları yok ettiği, hatta oluşumunu engellediği kaydedilmiş. MS gibi çok ciddi hastalıklarda bile propolis ile birlikte çok iyi sonuçlar alındığı belirtilmiştir.

    HASTALIKLARI ÖNLÜYOR

    - Arı sütü kürü ile bağışıklık sisteminin güçlendiği, bünyedeki bakteri ve mikropları yok ettiği, hatta oluşumunu engellediği kaydedilmiş. MS gibi çok ciddi hastalıklarda bile propolis ile birlikte çok iyi sonuçlar alındığı belirtilmiştir.

  14. <p><b>KISIRLIK</b></p> - Kısırlık sorunu olan çiftler üzerinde yapılan çalışmalarda arı sütünün hücre yenileyici özelliği ile erkekte sperm sayısını artırdığı, damar yapısını güçlendirdiği, hormonal yapıyı düzenleyerek erkekten kaynaklanan sorunlarda çocuk sahibi olmayı kolaylaştırdığı, bayanlarda da rahimden kaynaklanan sıkıntıları giderip çiftlerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizde de kısırlık tedavisinde sıkça başvurulan bir üründür. Özellikle bay ? bayan birlikte kullanımı ile çok daha erken sonuçlar verdiği bilinmektedir.

    KISIRLIK

    - Kısırlık sorunu olan çiftler üzerinde yapılan çalışmalarda arı sütünün hücre yenileyici özelliği ile erkekte sperm sayısını artırdığı, damar yapısını güçlendirdiği, hormonal yapıyı düzenleyerek erkekten kaynaklanan sorunlarda çocuk sahibi olmayı kolaylaştırdığı, bayanlarda da rahimden kaynaklanan sıkıntıları giderip çiftlerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizde de kısırlık tedavisinde sıkça başvurulan bir üründür. Özellikle bay ? bayan birlikte kullanımı ile çok daha erken sonuçlar verdiği bilinmektedir.

  15. <p><b>KALP İÇİN FAYDASI</b></p> - Kalp ve damar sistemini desteklediği gözlenmiştir. Arı sütünün özellikle damar tıkanıklığını kolaylıkla giderdiği, kan akışını düzenlediği tespit edilmiştir. Kolesterole iyi geldiği gözlenmiştir.

    KALP İÇİN FAYDASI

    - Kalp ve damar sistemini desteklediği gözlenmiştir. Arı sütünün özellikle damar tıkanıklığını kolaylıkla giderdiği, kan akışını düzenlediği tespit edilmiştir. Kolesterole iyi geldiği gözlenmiştir.

  16. <p><b>DOĞAL İNSÜLÜN</b></p> - Tansiyon hastaları üzerinde yapılan çalışmalarda tansiyonu dengelediği rapor edilmiştir. - Diyabet hastalarına verilen arı sütü kürü ile bu hastalarda çok ciddi iyileşme gözlemlenmiştir. Arı sütünün doğal bir insülin gibi kandaki şekeri yakarak enerjiye dönüştürdüğü ve insülin ihtiyacını azalttığı tespit edilmiştir.

    DOĞAL İNSÜLÜN

    - Tansiyon hastaları üzerinde yapılan çalışmalarda tansiyonu dengelediği rapor edilmiştir. - Diyabet hastalarına verilen arı sütü kürü ile bu hastalarda çok ciddi iyileşme gözlemlenmiştir. Arı sütünün doğal bir insülin gibi kandaki şekeri yakarak enerjiye dönüştürdüğü ve insülin ihtiyacını azalttığı tespit edilmiştir.

  17. <p><b>BALGAM SÖKTÜRÜCÜ</b></p> -Arı sütü üst solunum yolu rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir. Astım, bronşit ve nefes darlığı çeken hastaları tedavi ettiği, akciğeri temizleyip balgamı söktürdüğü bilinmektedir.

    BALGAM SÖKTÜRÜCÜ

    -Arı sütü üst solunum yolu rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir. Astım, bronşit ve nefes darlığı çeken hastaları tedavi ettiği, akciğeri temizleyip balgamı söktürdüğü bilinmektedir.

  18. <p><b>ÇOCUKLARDAKİ ETKİSİ</b></p> -Özellikle çocuk gelişiminde, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün besinleri barındırdığı için çok yararlıdır. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini hızlandırır. Kas ve kemik gelişimlerini destekler.

    ÇOCUKLARDAKİ ETKİSİ

    -Özellikle çocuk gelişiminde, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün besinleri barındırdığı için çok yararlıdır. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini hızlandırır. Kas ve kemik gelişimlerini destekler.

  19. <p><b>ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?</b></p> Arı sütü saf olarak kullanılacağı gibi su, pekmez veya sütte çözülerek de tüketilebilir. En yaygın olan balla karıştırılarak tüketilmesidir. Bal hem biraz ekşi olan arı sütünün daha rahat alınmasına yardımcı olduğu gibi koruyucu özelliğiyle arı sütünün bozulmasını önler.

    ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?

    Arı sütü saf olarak kullanılacağı gibi su, pekmez veya sütte çözülerek de tüketilebilir. En yaygın olan balla karıştırılarak tüketilmesidir. Bal hem biraz ekşi olan arı sütünün daha rahat alınmasına yardımcı olduğu gibi koruyucu özelliğiyle arı sütünün bozulmasını önler.

  20. <p><b>ARI SÜTÜ NE KADAR ALINMALI?</b></p> Arı sütü saf olarak alınacaksa dilaltından alınmalıdır. Bir ölçek arı sütü dilaltına alınıp yutulmadan beklenir 20-30 saniye içerisinde dilaltındaki kılcal damarlar vasıtasıyla hemen emilir ve sindirilir. Arı sütünün dozajı konusunda kulaktan duyma bazı bilgilerin gerçekçi olmadığını belirtmekte yarar var.

    ARI SÜTÜ NE KADAR ALINMALI?

    Arı sütü saf olarak alınacaksa dilaltından alınmalıdır. Bir ölçek arı sütü dilaltına alınıp yutulmadan beklenir 20-30 saniye içerisinde dilaltındaki kılcal damarlar vasıtasıyla hemen emilir ve sindirilir. Arı sütünün dozajı konusunda kulaktan duyma bazı bilgilerin gerçekçi olmadığını belirtmekte yarar var.