Paraya Hükmeden Kadınlar!

Paranın yönetimi kadınlara geçiyor

  1. ABD Merkez Bankası Başkanlığı'na Janet Yellen'in atanması beklenirken, İsrail de 112 günlük arayışın ardından Karnit Flug'ı seçti

    ABD Merkez Bankası Başkanlığı'na Janet Yellen'in atanması beklenirken, İsrail de 112 günlük arayışın ardından Karnit Flug'ı seçti

  2. Paranın yönetimi kadınlara geçiyor.

    Paranın yönetimi kadınlara geçiyor.

  3. İsrail Merkez Bankası Başkanlığı'na ilk kez bir kadın başkan atandı.

    İsrail Merkez Bankası Başkanlığı'na ilk kez bir kadın başkan atandı.

  4. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 112 günlük arayışın ardından Karnit Flug'ı merkez bankası başkanı olarak seçti.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 112 günlük arayışın ardından Karnit Flug'ı merkez bankası başkanı olarak seçti.

  5. Öte yandan ABD'de de Merkez bankası başkanlığına Janet Yellen'in gelmesi bekleniyor.

    Öte yandan ABD'de de Merkez bankası başkanlığına Janet Yellen'in gelmesi bekleniyor.

  6. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, 8 Ekim'de Merkez Bankası başkanlığına şu anda başkan yardımcısı olan Janet Yellen'i resmen aday göstermişti.

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, 8 Ekim'de Merkez Bankası başkanlığına şu anda başkan yardımcısı olan Janet Yellen'i resmen aday göstermişti.

  7. 2011 yılında da Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başına yılında Christine Lagarde getirilmişti.

    2011 yılında da Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başına yılında Christine Lagarde getirilmişti.

  8. PepsiCo CEO'su Indra Nooyi'nin adı da görev süresi haziran 2012'de dolan Dünya Bankası'nın eski başkanı Robert Zoellick'in halefi olarak geçmiş ancak bankanın başına Güney Koreli Jim Yong Kim atanmıştı.

    PepsiCo CEO'su Indra Nooyi'nin adı da görev süresi haziran 2012'de dolan Dünya Bankası'nın eski başkanı Robert Zoellick'in halefi olarak geçmiş ancak bankanın başına Güney Koreli Jim Yong Kim atanmıştı.

  9. Dünyadaki 177 merkez bankasının sadece 17'sinin başkanlığını kadınlar yürütüyor.

    Dünyadaki 177 merkez bankasının sadece 17'sinin başkanlığını kadınlar yürütüyor.

  10. Arjantin, Aruba, Bahamalar, Belarus, Botswana, Honduras, Kırgızistan, Lesotho, Malezya, Rusya, Samoa, Sao Tome ve Principe adaları, Sırbistan, Şeyseller, Güney Afrika, Tonga ve Venezüela'nın merkaz bankalarının başında bir kadın bulunuyor.

    Arjantin, Aruba, Bahamalar, Belarus, Botswana, Honduras, Kırgızistan, Lesotho, Malezya, Rusya, Samoa, Sao Tome ve Principe adaları, Sırbistan, Şeyseller, Güney Afrika, Tonga ve Venezüela'nın merkaz bankalarının başında bir kadın bulunuyor.

  11. SUMMERS REDDETTİ

    SUMMERS REDDETTİ

  12. İsrail Merkez Bankası Başkanlığı için Yellen'in en güçlü rakiplerinden olan ancak son anda adaylıktan çekilen ABD'nin eski hazine bakanı Lawrence Summers'ın da adı geçiyordu.

    İsrail Merkez Bankası Başkanlığı için Yellen'in en güçlü rakiplerinden olan ancak son anda adaylıktan çekilen ABD'nin eski hazine bakanı Lawrence Summers'ın da adı geçiyordu.

  13. Summers'ın teklifi reddettiği iddia edildi.

    Summers'ın teklifi reddettiği iddia edildi.

  14. Karnit Flug, haziran ayında sürpriz bir kararla istifa eden eski Merkez Bankası Başkanı Stanley Fisher'ın yardımcısı idi.

    Karnit Flug, haziran ayında sürpriz bir kararla istifa eden eski Merkez Bankası Başkanı Stanley Fisher'ın yardımcısı idi.

  15. Başkanlık için adı geçen Jacob Frenkel'in Hong Kong ziyareti sırasında havaalanındaki alışveriş dükkanlarından birinde ürün çalarken suçüstü yakalandığının ortaya çıkması üzerine İsrail hükümeti yeni başkan konusunda uzun süre kararsız kalmıştı.

    Başkanlık için adı geçen Jacob Frenkel'in Hong Kong ziyareti sırasında havaalanındaki alışveriş dükkanlarından birinde ürün çalarken suçüstü yakalandığının ortaya çıkması üzerine İsrail hükümeti yeni başkan konusunda uzun süre kararsız kalmıştı.