Kuvvetli Sağanak Ve Soğuk Hava Dalgası Geliyor

Meteoroloji'den flaş uyarı!

  1. Türkiye, yeni haftayla birlikte sağanak yağışların ve ani sıcaklık düşüşünün etkisine giriyor; özellikle batı bölgelerde su baskını, fırtına ve hortum riski bulunurken, perşembe gününden itibaren ülke genelinde hava sert bir şekilde soğuyacak. İstanbul'da hafta boyunca aralıklarla sürecek yağmura eşlik edecek soğuk hava dalgasıyla birlikte, halihazırda 20 derece civarında seyrederse sıcaklıkların perşembe günü 14 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.

    Türkiye, yeni haftayla birlikte sağanak yağışların ve ani sıcaklık düşüşünün etkisine giriyor; özellikle batı bölgelerde su baskını, fırtına ve hortum riski bulunurken, perşembe gününden itibaren ülke genelinde hava sert bir şekilde soğuyacak. İstanbul'da hafta boyunca aralıklarla sürecek yağmura eşlik edecek soğuk hava dalgasıyla birlikte, halihazırda 20 derece civarında seyrederse sıcaklıkların perşembe günü 14 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.

  2. Yeni haftayla birlikte yurt genelinde hava durumu cephe değiştirirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahminlerine göre sağanak yağışlar birçok bölgede etkisini artıracak; hafta başındaki normallerinde seyreden sıcaklıklar ise perşembe gününden itibaren batıdan başlayarak hissedilir derecede düşecek.

    Yeni haftayla birlikte yurt genelinde hava durumu cephe değiştirirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahminlerine göre sağanak yağışlar birçok bölgede etkisini artıracak; hafta başındaki normallerinde seyreden sıcaklıklar ise perşembe gününden itibaren batıdan başlayarak hissedilir derecede düşecek.

  3. <h3>BATI KESİMLERDE KUVVETLİ SAĞANAK</h3> <p>Bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz&#8217;in yanı sıra Doğu Akdeniz&#8217;in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz&#8217;in iç kesimlerinin yüksekleri, Güneydoğu Anadolu&#8217;nun güneyi ile Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kastamonu ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.</p>

    BATI KESİMLERDE KUVVETLİ SAĞANAK

    Bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’in yanı sıra Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kastamonu ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

  4. Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya&#8217;nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinden sonra ise Çanakkale ve Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görülebilecek.

    Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinden sonra ise Çanakkale ve Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görülebilecek.

  5. <h3>MARMARA&#8217;DA SU BASKINI RİSKİ</h3> <p>Marmara Bölgesi&#8217;nde yağışların Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetlenmesi bekleniyor. Kuvvetli sağanak nedeniyle bölgede su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Hava sıcaklığının Edirne&#8217;de 18, Sakarya&#8217;da ise 21 derece olması tahmin ediliyor.</p>

    MARMARA’DA SU BASKINI RİSKİ

    Marmara Bölgesi’nde yağışların Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetlenmesi bekleniyor. Kuvvetli sağanak nedeniyle bölgede su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Hava sıcaklığının Edirne’de 18, Sakarya’da ise 21 derece olması tahmin ediliyor.

  6. <div class="content-text"><h3>EGE&#8217;DE HORTUM VE ANİ RÜZGAR UYARISI</h3> <p>Ege Bölgesi&#8217;nde Bergama, Aydın, Muğla, Bodrum ve Dalaman hattında sağanağın şiddetini artırması öngörülüyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskınının yanı sıra ani rüzgar ve hortum oluşma ihtimaline karşı da tedbirli olunması istendi.</p> <p>Bölgede hava sıcaklığının Manisa&#8217;da 21, Muğla&#8217;da 15 derece civarında seyretmesi bekleniyor.</p>

    EGE’DE HORTUM VE ANİ RÜZGAR UYARISI

    Ege Bölgesi’nde Bergama, Aydın, Muğla, Bodrum ve Dalaman hattında sağanağın şiddetini artırması öngörülüyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskınının yanı sıra ani rüzgar ve hortum oluşma ihtimaline karşı da tedbirli olunması istendi.

    Bölgede hava sıcaklığının Manisa’da 21, Muğla’da 15 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

  7. <h3>İÇ VE DOĞU KESİMLERDE HAVA NASIL OLACAK?</h3> <p>İç Anadolu&#8217;da yağışların ağırlıklı olarak Eskişehir ve Konya çevrelerinde görülmesi beklenirken, Kayseri ve Sivas&#8217;ta daha açık bir hava öngörülüyor. Sıcaklıklar bölge genelinde 18-19 derece civarında seyredecek.</p> <p>Akdeniz&#8217;de Adana çevrelerinde yer yer yağmur beklenirken, Karadeniz&#8217;de yağışlar daha çok batı kesimlerde etkili olacak. Doğu Anadolu&#8217;da ise Van ve Hakkari çevrelerinde yerel yağış görülecek.</p>

    İÇ VE DOĞU KESİMLERDE HAVA NASIL OLACAK?

    İç Anadolu’da yağışların ağırlıklı olarak Eskişehir ve Konya çevrelerinde görülmesi beklenirken, Kayseri ve Sivas’ta daha açık bir hava öngörülüyor. Sıcaklıklar bölge genelinde 18-19 derece civarında seyredecek.

    Akdeniz’de Adana çevrelerinde yer yer yağmur beklenirken, Karadeniz’de yağışlar daha çok batı kesimlerde etkili olacak. Doğu Anadolu’da ise Van ve Hakkari çevrelerinde yerel yağış görülecek.

  8. <h3>İSTANBUL&#8217;DA SICAKLIK 6 DERECE BİRDEN DÜŞECEK</h3> <p>İstanbul&#8217;da hafta boyunca aralıklarla sağanak yağış bekleniyor. Kentte sıcaklığın hafta başında 20 derece civarında seyretmesi, hafta ortasında ise 17 dereceye gerilemesi öngörülüyor.</p> <p>Asıl değişim perşembe günü yaşanacak. Yağmurun devam edeceği İstanbul&#8217;da sıcaklığın 14 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Böylece hafta başına göre sıcaklıkta yaklaşık 6 derecelik düşüş yaşanacak.</p>

    İSTANBUL’DA SICAKLIK 6 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

    İstanbul’da hafta boyunca aralıklarla sağanak yağış bekleniyor. Kentte sıcaklığın hafta başında 20 derece civarında seyretmesi, hafta ortasında ise 17 dereceye gerilemesi öngörülüyor.

    Asıl değişim perşembe günü yaşanacak. Yağmurun devam edeceği İstanbul’da sıcaklığın 14 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Böylece hafta başına göre sıcaklıkta yaklaşık 6 derecelik düşüş yaşanacak.

  9. <h3>ANKARA&#8217;DA DA SICAKLIKLAR GERİLEYECEK</h3> <p>Ankara&#8217;da hafta başında 18-19 derece civarında seyreden sıcaklıkların çarşamba ve perşembe günleri kademeli olarak 16-15 dereceye düşmesi bekleniyor.</p> <p>İzmir&#8217;de ise perşembe gününe kadar kuvvetli yağışların etkisini sürdürmesi öngörülürken, sıcaklıkların hafta boyunca 19-20 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.</p>

    ANKARA’DA DA SICAKLIKLAR GERİLEYECEK

    Ankara’da hafta başında 18-19 derece civarında seyreden sıcaklıkların çarşamba ve perşembe günleri kademeli olarak 16-15 dereceye düşmesi bekleniyor.

    İzmir’de ise perşembe gününe kadar kuvvetli yağışların etkisini sürdürmesi öngörülürken, sıcaklıkların hafta boyunca 19-20 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

  10. <h3>SOĞUK HAVA PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK</h3> <p>MGM&#8217;nin haftalık tahminine göre mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren yurdun batısından başlayarak hissedilir derecede azalacak.</p>

    SOĞUK HAVA PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK

    MGM’nin haftalık tahminine göre mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren yurdun batısından başlayarak hissedilir derecede azalacak.

2 Kasım 2026