İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Pasaport Ve Ehliyet Alacaklar Dikkat!

Yeni yılda vergi ve harçları da yeni zam oranları bekliyor. Vergi dönemleri itibarıyla yapılacak değerlemeler sonucunda araç sahipleri, pasaport ve ehliyet alacaklar zamlı tarife üzerinden ödeme yapacaklar. İşte yeni tarife:

  1. Yeni yılda vergi ve harçları da yeni zam oranları bekliyor. Vergi dönemleri itibarıyla yapılacak değerlemeler sonucunda araç sahipleri, pasaport ve ehliyet alacaklar zamlı tarife üzerinden ödeme yapacaklar. İşte yeni tarife:

    Yeni yılda vergi ve harçları da yeni zam oranları bekliyor. Vergi dönemleri itibarıyla yapılacak değerlemeler sonucunda araç sahipleri, pasaport ve ehliyet alacaklar zamlı tarife üzerinden ödeme yapacaklar. İşte yeni tarife:

  2. Ekim ayı enflasyon verileri sonrasında vergilerin artışında kullanılacak yeniden değerleme oranı 2013 yılında yüzde 3,93 olacak.

    Ekim ayı enflasyon verileri sonrasında vergilerin artışında kullanılacak yeniden değerleme oranı 2013 yılında yüzde 3,93 olacak.

  3. Vergi Usulü Kanunu'na göre, TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) 12 aylık ortalamaları dikkate alınarak belirlenen yeniden değerleme oranında, çeşitli vergiler, harçlar ve cezalar ile geçici vergi dönemleri itibariyle yapılacak değerlemeler esas alınıyor.

    Vergi Usulü Kanunu'na göre, TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) 12 aylık ortalamaları dikkate alınarak belirlenen yeniden değerleme oranında, çeşitli vergiler, harçlar ve cezalar ile geçici vergi dönemleri itibariyle yapılacak değerlemeler esas alınıyor.

  4. Harçların da aynı oranda zam görmesiyle birlikte 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 126,77 liradan 131,75 liraya çıkacak.

    Harçların da aynı oranda zam görmesiyle birlikte 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 126,77 liradan 131,75 liraya çıkacak.

  5. Ehiyet alımlarındaki harç da artacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı 325 lira olacak. Çevre temizlik vergisi ise yeniden değerleme oranının yarısı kadar ve yüzde 1.9 artırılacak.

    Ehiyet alımlarındaki harç da artacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı 325 lira olacak. Çevre temizlik vergisi ise yeniden değerleme oranının yarısı kadar ve yüzde 1.9 artırılacak.

  6. Yeniden değerleme oranı doğrultusunda, çevre temizlik vergisi dışında kalan taşıt vergileri, harçlar, damga vergisi, cezalar ve değerli kağıtlar ile defter tutma hadleri yüzde 3,93 artırılacak.

    Yeniden değerleme oranı doğrultusunda, çevre temizlik vergisi dışında kalan taşıt vergileri, harçlar, damga vergisi, cezalar ve değerli kağıtlar ile defter tutma hadleri yüzde 3,93 artırılacak.

  7. Bu oranı Bakanlar Kurulu'nun değiştirme yetkisi bulunuyor.

    Bu oranı Bakanlar Kurulu'nun değiştirme yetkisi bulunuyor.

  8. Bu durumda araçlar için uygulanan motorlu taşıtlar vergisinden, emlak vergisine tabi değerlere ve pasaportlara kadar birçok mal ve hizmette, belirlenen oranda vergi artışı olacak.

    Bu durumda araçlar için uygulanan motorlu taşıtlar vergisinden, emlak vergisine tabi değerlere ve pasaportlara kadar birçok mal ve hizmette, belirlenen oranda vergi artışı olacak.

  9. halen 517 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 537 liraya çıkacak.

    halen 517 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 537 liraya çıkacak.

  10. Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 828 liradan 860 liraya yükselecek.

    Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 828 liradan 860 liraya yükselecek.

  11. Yılbaşından itibaren trafik cezaları da yeniden değerleme oranında artırılacak. Buna göre kırmızı ışıkta geçmenin 166 lira olan cezası, yeni yılda 172 liraya yükselecek. Ayrıca alkollü araç kullananlar yeni yılda ilk yakalamada 727 lira, ikinci yakalamada ise 911 lira ödemek zorunda kalacak. Hız sınırını yüzde 30'a kadar aşan sürücüler 172 lira, yüzde 30'un üzerinde aşanlar ise 356 lira ceza ödeyecek. Yeni yılda emniyet kemeri takmayanlar ve park yasağını ihlal edenler 80 liralık ceza ile karşı karşıya kalacak.

    Yılbaşından itibaren trafik cezaları da yeniden değerleme oranında artırılacak. Buna göre kırmızı ışıkta geçmenin 166 lira olan cezası, yeni yılda 172 liraya yükselecek. Ayrıca alkollü araç kullananlar yeni yılda ilk yakalamada 727 lira, ikinci yakalamada ise 911 lira ödemek zorunda kalacak. Hız sınırını yüzde 30'a kadar aşan sürücüler 172 lira, yüzde 30'un üzerinde aşanlar ise 356 lira ceza ödeyecek. Yeni yılda emniyet kemeri takmayanlar ve park yasağını ihlal edenler 80 liralık ceza ile karşı karşıya kalacak.