Sonunda Görüntülendi!

Bir efsane olarak dilden dile yayılmıştı

  1. Kütahya'nın Tavşanlı ile Domaniç ilçelerindeki Yaylacık Dağı'nda, halk arasında varlığından her zaman söz edilip efsaneleştirilen "Osmanlı atları" ilk kez görüntülendi.

    Kütahya'nın Tavşanlı ile Domaniç ilçelerindeki Yaylacık Dağı'nda, halk arasında varlığından her zaman söz edilip efsaneleştirilen "Osmanlı atları" ilk kez görüntülendi.

  2. AA ekibince görüntülenen at sürülerinin, Osmanlı'nın sön dönemlerinde bölgede kurulan tımarlı sipahilere ve saraya at yetiştiren, çiftliklerden bırakılan atlardan ürediği tahmin ediliyor.

    AA ekibince görüntülenen at sürülerinin, Osmanlı'nın sön dönemlerinde bölgede kurulan tımarlı sipahilere ve saraya at yetiştiren, çiftliklerden bırakılan atlardan ürediği tahmin ediliyor.

  3. Uzmanlar, bir bozkır hayvanı olarak bilinen atların, ormanda yaşam mücadelesinden galip çıkmalarını, bu atların çok güçlü bir soydan gelmesiyle ilişkilendiriyor.

    Uzmanlar, bir bozkır hayvanı olarak bilinen atların, ormanda yaşam mücadelesinden galip çıkmalarını, bu atların çok güçlü bir soydan gelmesiyle ilişkilendiriyor.

  4. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Halime Doğru, Eskişehir çevresinin, muhtelif cins atlar için bir "yetiştirme merkezi" olduğunu söyledi.

    Anadolu Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Halime Doğru, Eskişehir çevresinin, muhtelif cins atlar için bir "yetiştirme merkezi" olduğunu söyledi.

  5. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Vedat Beşkardeş de atın bir bozkır hayvanı olduğunu ve ormanda bu hayvanların yaşamasının kendisine oldukça ilginç geldiğini dile getirdi.

    İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Vedat Beşkardeş de atın bir bozkır hayvanı olduğunu ve ormanda bu hayvanların yaşamasının kendisine oldukça ilginç geldiğini dile getirdi.