Dünyanın Merak Ettiği Olaylar

Sırlar alemi

  1. Efsaneye göre Nessie, İskoçya'nın Loch Ness gölünde yaşayan dev bir yaratık.

    Efsaneye göre Nessie, İskoçya'nın Loch Ness gölünde yaşayan dev bir yaratık.

  2. Canavarın ilk "görgü tanığı" İskoçya'yı MS 6. yüzyılda Hıristiyanlaştıran Aziz Columban. Efsaneye göre Columban sadece İskoç halkını değil, canavarı da doğru yola getirmiş.

    Canavarın ilk "görgü tanığı" İskoçya'yı MS 6. yüzyılda Hıristiyanlaştıran Aziz Columban. Efsaneye göre Columban sadece İskoç halkını değil, canavarı da doğru yola getirmiş.

  3. Sandalla göle açılmış ve o güne kadar insan yiyen bir canavar olan Nessie'yi sakinleştirmeyi başarmış.

    Sandalla göle açılmış ve o güne kadar insan yiyen bir canavar olan Nessie'yi sakinleştirmeyi başarmış.

  4. Loch Ness canavarının modern öyküsü ise 1934'te başlar. Albay Robert Wilson bu tarihte Nessie'nin bir fotoğrafını çekmeyi başardı. Loch Ness canavarı bir Pleziozor (su dinozoru) olabilirdi. Ve bu "belge" üzerine bilim dünyası konuyu araştırmaya, canavarı aramaya başladı.

    Loch Ness canavarının modern öyküsü ise 1934'te başlar. Albay Robert Wilson bu tarihte Nessie'nin bir fotoğrafını çekmeyi başardı. Loch Ness canavarı bir Pleziozor (su dinozoru) olabilirdi. Ve bu "belge" üzerine bilim dünyası konuyu araştırmaya, canavarı aramaya başladı.

  5. İngiliz tabloid gazeteleri bir kare fotoğrafa binlerce Sterlin vaat edince, amatör maceraperestler Loch Ness gölüne kamp kurup köşeyi döndürecek kareyi beklemeye, bilim adamları insansız denizaltılarla ve gelişmiş dinleyicilerle gölün dibini taramaya başladılar.

    İngiliz tabloid gazeteleri bir kare fotoğrafa binlerce Sterlin vaat edince, amatör maceraperestler Loch Ness gölüne kamp kurup köşeyi döndürecek kareyi beklemeye, bilim adamları insansız denizaltılarla ve gelişmiş dinleyicilerle gölün dibini taramaya başladılar.

  6. Ancak İskoçya'nın Loch Ness gölünde görüldüğü söylenen canavar efsanesine ağır bir darbe geldi.

    Ancak İskoçya'nın Loch Ness gölünde görüldüğü söylenen canavar efsanesine ağır bir darbe geldi.

  7. Loch Ness Canavarı ya da Nessie olarak adlandırılan efsanevi yaratığa ait olduğu söylenen fotoğraflar sahte çıktı.

    Loch Ness Canavarı ya da Nessie olarak adlandırılan efsanevi yaratığa ait olduğu söylenen fotoğraflar sahte çıktı.

  8. Fotoğrafı çeken 61 yaşındaki George Edwards, objektifine yansıyan "canavar kamburunun" National Geographic belgeselinde kullanılan karbon fiber madde olduğunu söyledi.

    Fotoğrafı çeken 61 yaşındaki George Edwards, objektifine yansıyan "canavar kamburunun" National Geographic belgeselinde kullanılan karbon fiber madde olduğunu söyledi.

  9. Belgeselde görev alan Edwards için buna ulaşmak zor olmamıştı. Edwards'ın çektiği fotoğraf Loch Ness canavarı efsanesine inananlar için en ikna edici kanıtlardan biri olmuştu.

    Belgeselde görev alan Edwards için buna ulaşmak zor olmamıştı. Edwards'ın çektiği fotoğraf Loch Ness canavarı efsanesine inananlar için en ikna edici kanıtlardan biri olmuştu.

  10. Dünya üzerinde kimi olaylar yaşanıyor ki, bilimin tüm çabaları bazen bunları açıklamaya yetmeyebiliyor. İşte sebebi bir türlü anlaşılamayan, gizemi çözülemeyen olaylar...

    Dünya üzerinde kimi olaylar yaşanıyor ki, bilimin tüm çabaları bazen bunları açıklamaya yetmeyebiliyor. İşte sebebi bir türlü anlaşılamayan, gizemi çözülemeyen olaylar...

  11. <p><b>Mary Celeste</b></p>  1872 yılının 7 Kasım günü Mary Celeste New York limanından demir aldı. Gemide Kaptan Briggs, karısı, küçük kızı ve 8 tayfa bulunuyordu. Geminin rotası İtalya'ya doğruydu. Ancak gemi Cebelitarık Boğazı'nda bulunduğunda içinde kimse yoktu. Hiçbir boğuşma izinin olmadığı gemide kaptanın günlüğü dışında her şey yerli yerindeydi. Gemidekilerden bir daha haber alınamadı.

    Mary Celeste

    1872 yılının 7 Kasım günü Mary Celeste New York limanından demir aldı. Gemide Kaptan Briggs, karısı, küçük kızı ve 8 tayfa bulunuyordu. Geminin rotası İtalya'ya doğruydu. Ancak gemi Cebelitarık Boğazı'nda bulunduğunda içinde kimse yoktu. Hiçbir boğuşma izinin olmadığı gemide kaptanın günlüğü dışında her şey yerli yerindeydi. Gemidekilerden bir daha haber alınamadı.

  12. <p><b>Tunguska Patlaması</b></p>  Sibirya'nın Tunguska bölgesinde 1908 yılında meydana gelen büyük patlamanın sebebi hala çözülemedi. Patlama o kadar şiddetliydi ki, uzmanlar bu gücü Hiroşima'ya atılan atom bombasından 2 binden fazlasının ancak ortaya çıkarabileceğinde hemfikirler.

    Tunguska Patlaması

    Sibirya'nın Tunguska bölgesinde 1908 yılında meydana gelen büyük patlamanın sebebi hala çözülemedi. Patlama o kadar şiddetliydi ki, uzmanlar bu gücü Hiroşima'ya atılan atom bombasından 2 binden fazlasının ancak ortaya çıkarabileceğinde hemfikirler.

  13. Yıldırım topları Atmosferde çok nadir görülen bir durum da, yıldırımların küre şeklinde meydana gelmesi. Bu konudaki en iyi belgelenmiş olay, 1984 yılında yaşandı. Bir yıldırım topu, Rus yolcu uçağına girdi ve tüm uçağı baştan sona yolcuların kafaları üzerinde aştı. Hiç ses yapmadığı belirtilen elektrik yüklü topun, herhangi bir zarara sebep olmadan uçaktan çıktığı açıklandı. Çok nadir gerçekleştiği için bu doğa olayını incelemek asla mümkün olmadı.

    Yıldırım topları Atmosferde çok nadir görülen bir durum da, yıldırımların küre şeklinde meydana gelmesi. Bu konudaki en iyi belgelenmiş olay, 1984 yılında yaşandı. Bir yıldırım topu, Rus yolcu uçağına girdi ve tüm uçağı baştan sona yolcuların kafaları üzerinde aştı. Hiç ses yapmadığı belirtilen elektrik yüklü topun, herhangi bir zarara sebep olmadan uçaktan çıktığı açıklandı. Çok nadir gerçekleştiği için bu doğa olayını incelemek asla mümkün olmadı.

  14. <p><b>Taos uğultusu</b></p>  Bir dizel motorunun çıkardığına benzer, uğultuya yakın bir sesin dünyanın dört bir köşesinden insanlarca duyulduğu rapor ediliyor. Özellikle Amerika, İngiltere ve Kuzey Avrupa'da insanlar zaman zaman uğultuya benzer bu sesi duyduklarını söylüyorlar. 10 Temmuz 2011'de, İngiltere'de Woodland kasabası sakinleri bu uğultuyu 2 ay boyunca duyduklarını açıkladılar. 1997 yılında, New Mexico'da Taos adlı küçük kasabada düzenlenen ve bu uğultuya ismini veren kongrede araştırmacılar bu sesin kaynağına ulaşmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Kaynağı ve sebebi hakkında halen bir çok açıklama bulunan Taos Uğultusu'nun gerçek sebebi bulunamadı.

    Taos uğultusu

    Bir dizel motorunun çıkardığına benzer, uğultuya yakın bir sesin dünyanın dört bir köşesinden insanlarca duyulduğu rapor ediliyor. Özellikle Amerika, İngiltere ve Kuzey Avrupa'da insanlar zaman zaman uğultuya benzer bu sesi duyduklarını söylüyorlar. 10 Temmuz 2011'de, İngiltere'de Woodland kasabası sakinleri bu uğultuyu 2 ay boyunca duyduklarını açıkladılar. 1997 yılında, New Mexico'da Taos adlı küçük kasabada düzenlenen ve bu uğultuya ismini veren kongrede araştırmacılar bu sesin kaynağına ulaşmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Kaynağı ve sebebi hakkında halen bir çok açıklama bulunan Taos Uğultusu'nun gerçek sebebi bulunamadı.

  15. <p><b>Roanoke Kolonisi</b></p>  158 yılında John White liderliğindeki 121 kolonist günümüzde Kuzey Caroline sınırları içindeki Roanoke Adası'na ulaştılar. Kolonileşme sürecindeki ihtiyaçları gidermek için İngiltere'ye dönen John White, birkaç yıl sonra geri döndüğünde büyük şok yaşadı. Zira kolonideki insanlardan geriye hiçbir iz kalmamış, koloni tamamen bomboş durumdaydı. Hiçbir boğuşma izi olmaması da, Roanoke Kolonisi'nin daha sonra "Kayıp Koloni" olarak anılmasını sağladı. Kolonideki insanlardan hiçbiri tekrar görülmedi.

    Roanoke Kolonisi

    158 yılında John White liderliğindeki 121 kolonist günümüzde Kuzey Caroline sınırları içindeki Roanoke Adası'na ulaştılar. Kolonileşme sürecindeki ihtiyaçları gidermek için İngiltere'ye dönen John White, birkaç yıl sonra geri döndüğünde büyük şok yaşadı. Zira kolonideki insanlardan geriye hiçbir iz kalmamış, koloni tamamen bomboş durumdaydı. Hiçbir boğuşma izi olmaması da, Roanoke Kolonisi'nin daha sonra "Kayıp Koloni" olarak anılmasını sağladı. Kolonideki insanlardan hiçbiri tekrar görülmedi.

  16. Borneo'daki dev yılan... Havadan çekilen bu fotoğrafı gören Borneolular efsanevi dev yılanın geri döndüğüne inanıyor...

    Borneo'daki dev yılan... Havadan çekilen bu fotoğrafı gören Borneolular efsanevi dev yılanın geri döndüğüne inanıyor...

  17. Yeti'nin Amerikan versiyonu... Bu fotoğraf 1967 yılının ekim ayında çekilmişti

    Yeti'nin Amerikan versiyonu... Bu fotoğraf 1967 yılının ekim ayında çekilmişti

  18. Bu da Himalayalar'da var olduğu ileri sürülen Yeti'ye ait olduğuna inanılan ayak izi

    Bu da Himalayalar'da var olduğu ileri sürülen Yeti'ye ait olduğuna inanılan ayak izi

  19. Kayıp kıta Atlantis efsanesi... Google Ocean'da elde edilen bu görüntü efsanenin gerçek olabileceğine dair işaretler verdi

    Kayıp kıta Atlantis efsanesi... Google Ocean'da elde edilen bu görüntü efsanenin gerçek olabileceğine dair işaretler verdi

  20. Moai heykelleri...M.Ö 400'e tarihlenen bu monolitik dev insan figürlerinin nasıl yapıldığı tam olarak bilinemiyor

    Moai heykelleri...M.Ö 400'e tarihlenen bu monolitik dev insan figürlerinin nasıl yapıldığı tam olarak bilinemiyor

  21. Peru Nazca'daki ovalar... Sinekkuşunu andıran bu antik dönemden kalma çizimin neden yapıldığıyla ilgili birçok spekülasyon var

    Peru Nazca'daki ovalar... Sinekkuşunu andıran bu antik dönemden kalma çizimin neden yapıldığıyla ilgili birçok spekülasyon var

  22. Yine Peru yine Nazca... Çöle çizilmiş bir şamdanı andıran bu şekil tartışılmaya devam ediliyor

    Yine Peru yine Nazca... Çöle çizilmiş bir şamdanı andıran bu şekil tartışılmaya devam ediliyor

  23. Ve Stonehenge... İngiltere'deki dünyanın en eski sitelerinden biri... Dairesel biçimde dizilen bu taşlar hakkında spekülatif bilgiler var

    Ve Stonehenge... İngiltere'deki dünyanın en eski sitelerinden biri... Dairesel biçimde dizilen bu taşlar hakkında spekülatif bilgiler var