Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler

İşte bu yıl izlemeniz gereken filmler

  1. 01-Le Week-end. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    01-Le Week-end. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  2. önetmen: Roger Michell

    önetmen: Roger Michell

  3. Konusu: İngiliz bir çift evliliklerini canlandırmak için balayını geçirdikleri Paris'e yıllar sonra yeniden gider...

    Konusu: İngiliz bir çift evliliklerini canlandırmak için balayını geçirdikleri Paris'e yıllar sonra yeniden gider...

  4. 2- 12 Years A Slave. Türkiye gösterim tarihi 24 Ocak 2014

    2- 12 Years A Slave. Türkiye gösterim tarihi 24 Ocak 2014

  5. Yönetmen: Steve McQueen

    Yönetmen: Steve McQueen

  6. Konusu: 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış zenci bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır.

    Konusu: 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış zenci bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır.

  7. Fakat bir gün bir barda tanıştığı 2 adam yaşamını allak bullak edecektir. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Louisiana eyaletinde bir tesiste köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür.

    Fakat bir gün bir barda tanıştığı 2 adam yaşamını allak bullak edecektir. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Louisiana eyaletinde bir tesiste köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür.

  8. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur..

    Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur..

  9. İngiliz sinemacı Steve McQueen'in yönetmenliğini ve John Ridley ile birlikte senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender'ın yanı sıra Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti gibi yıldızlar da yer alıyor.

    İngiliz sinemacı Steve McQueen'in yönetmenliğini ve John Ridley ile birlikte senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender'ın yanı sıra Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti gibi yıldızlar da yer alıyor.

  10. 03- Before Midnight. Türkiye gösterim tarihi 19 Temmuz 2013

    03- Before Midnight. Türkiye gösterim tarihi 19 Temmuz 2013

  11. Yönetmen: Richard Linklater

    Yönetmen: Richard Linklater

  12. Konusu: Paris'teki ikinci buluşmanın ardından Jesse ve Celine bir kez daha vedalaşıp kendi yollarına devam eder. İlk buluşmanın ardından geçen uzun yılların ardından tekrar, bu kez Yunanistan'da karşılaştığımız ikili, bu süreçte bir yığın değişim yaşamış, çeşitli sürprizlerin yaşanacağı bir hayata doğru yelken açmıştır.

    Konusu: Paris'teki ikinci buluşmanın ardından Jesse ve Celine bir kez daha vedalaşıp kendi yollarına devam eder. İlk buluşmanın ardından geçen uzun yılların ardından tekrar, bu kez Yunanistan'da karşılaştığımız ikili, bu süreçte bir yığın değişim yaşamış, çeşitli sürprizlerin yaşanacağı bir hayata doğru yelken açmıştır.

  13. Tüm sorunlara ve değişikliklere rağmen, değişmeyen tek şey ise birbirlerine duydukları naif aşktır. Yunanistan'da geçirdikleri bir tatil günü, geçmişlerini muhakeme edip ilişkilerini masaya yatırdıkları içten bir sohbete tanık olacaktır.

    Tüm sorunlara ve değişikliklere rağmen, değişmeyen tek şey ise birbirlerine duydukları naif aşktır. Yunanistan'da geçirdikleri bir tatil günü, geçmişlerini muhakeme edip ilişkilerini masaya yatırdıkları içten bir sohbete tanık olacaktır.

  14. Before Sunrise ve Before Sunset filmlerinin ardından yönetmen Richard Linklater ile oyuncular Ethan Hawke ve Julie Delpy'i tekrar bir araya geliyor ve Before Midnight ile birlikte seriye son nokta koyuluyor. Filmin senaryosu önceki filmde olduğu gibi Linklater, Hawke ve Delpy ortaklığının ürünü.

    Before Sunrise ve Before Sunset filmlerinin ardından yönetmen Richard Linklater ile oyuncular Ethan Hawke ve Julie Delpy'i tekrar bir araya geliyor ve Before Midnight ile birlikte seriye son nokta koyuluyor. Filmin senaryosu önceki filmde olduğu gibi Linklater, Hawke ve Delpy ortaklığının ürünü.

  15. 04-Gloria. Türkiye gösterim tarihi 10 Ocak 2014

    04-Gloria. Türkiye gösterim tarihi 10 Ocak 2014

  16. Yönetmen:Sebastián Lelio

    Yönetmen:Sebastián Lelio

  17. Konusu:58 yaşında özgür ruhlu, dul bir kadın olan Gloria, tüm çocuklarının yanından ayrılmasıyla tek başına kalmıştır. Yalnızlığa razı gelecek kadar kaderci bir yapıya sahip olmayan Gloria soluğu yalnızca bekarların katılabildiği sıra dışı partilerde alır ve bu partiler umduğunun aksine her seferinde hayal kırıklığıyla sonuçlanır.

    Konusu:58 yaşında özgür ruhlu, dul bir kadın olan Gloria, tüm çocuklarının yanından ayrılmasıyla tek başına kalmıştır. Yalnızlığa razı gelecek kadar kaderci bir yapıya sahip olmayan Gloria soluğu yalnızca bekarların katılabildiği sıra dışı partilerde alır ve bu partiler umduğunun aksine her seferinde hayal kırıklığıyla sonuçlanır.

  18. Ta ki eski bir bahriyeli olan Rodolfo ile tanışana kadar. Kendisinden yedi yaş küçük olan bu adama karşı romantik anlamda bir şeyler hissetmeye başlayan Gloria, uzun süreli bir ilişkinin de hayallerini kurmaya başlamıştır. Ancak karşılaşacağı beklenmedik zorluklar kendi karanlık sırlarıyla baş başa kalmasına neden olacaktır.

    Ta ki eski bir bahriyeli olan Rodolfo ile tanışana kadar. Kendisinden yedi yaş küçük olan bu adama karşı romantik anlamda bir şeyler hissetmeye başlayan Gloria, uzun süreli bir ilişkinin de hayallerini kurmaya başlamıştır. Ancak karşılaşacağı beklenmedik zorluklar kendi karanlık sırlarıyla baş başa kalmasına neden olacaktır.

  19. 63. Berlin Film Festivali'nde, Gloria rolünü canlandıran Paulina García'ya En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran film, Şili'li yönetmen Sebastián Lelio'nun imzasını taşıyor.

    63. Berlin Film Festivali'nde, Gloria rolünü canlandıran Paulina García'ya En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran film, Şili'li yönetmen Sebastián Lelio'nun imzasını taşıyor.

  20. 05-Gravity. Türkiye gösterim tarihi 11 Ekim 2013

    05-Gravity. Türkiye gösterim tarihi 11 Ekim 2013

  21. Yönetmen:Alfonso Cuarón

    Yönetmen:Alfonso Cuarón

  22. Konusu:Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar.

    Konusu:Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar.

  23. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

    Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

  24. Y Tu Mamá También, Son Umut, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı gibi filmlerin yönetmeni ve ortak senaristi olarak tanıdığımız Meksikalı sinemacı Alfonso Cuarón'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim-kurgu geriliminin başrollerini ise Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor.

    Y Tu Mamá También, Son Umut, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı gibi filmlerin yönetmeni ve ortak senaristi olarak tanıdığımız Meksikalı sinemacı Alfonso Cuarón'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim-kurgu geriliminin başrollerini ise Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor.

  25. 6- 20 Feet From Stardom. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    6- 20 Feet From Stardom. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  26. Yönetmen: Morgan Neville

    Yönetmen: Morgan Neville

  27. Konusu: Assolistlerin arkasındaki vokallerin hayatını bilmeyiz. Filmde sahne ışıkları altında geri planda yaşayan bir vokalin hayatı anlatılıyor...

    Konusu: Assolistlerin arkasındaki vokallerin hayatını bilmeyiz. Filmde sahne ışıkları altında geri planda yaşayan bir vokalin hayatı anlatılıyor...

  28. 7- A Band Called Death. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    7- A Band Called Death. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  29. Yönetmen:Mark Christopher Covino, Jeff Howlett

    Yönetmen:Mark Christopher Covino, Jeff Howlett

  30. Konusu:1970'lerin Punk müzik Triosu "Death" üzerine bir belgesel..

    Konusu:1970'lerin Punk müzik Triosu "Death" üzerine bir belgesel..

  31. 8-The Act Of Killing. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    8-The Act Of Killing. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  32. Yönetmen: Joshua Oppenheimer

    Yönetmen: Joshua Oppenheimer

  33. Konusu:Endonezya'da yaşayan Anwar, 1960'lı yılların başında arkadaşlarıyla karaborsada küçük bir sinema çetesi kurmuştuk bir gençtir. Ne zamanki 1965'te ülkede askeri darbe gerçekleşir, kendi halindeki bu küçük çete bir anda aşırı sağcı bir ölüm makinesine dönüşür.

    Konusu:Endonezya'da yaşayan Anwar, 1960'lı yılların başında arkadaşlarıyla karaborsada küçük bir sinema çetesi kurmuştuk bir gençtir. Ne zamanki 1965'te ülkede askeri darbe gerçekleşir, kendi halindeki bu küçük çete bir anda aşırı sağcı bir ölüm makinesine dönüşür.

  34. Komünist olarak 'damgalanan' yüzlerce entelektüel insan ve Çinli azınlık, bu grubun darbecilerin desteği ile gerçekleştirdiği katliamlarda hayatını kaybeder. Aradan onlarca yıl geçer, ölen öldüğü ile kalır ve lider Anwar konfor ve huzur içerisinde hayatını sürdürmektedir...

    Komünist olarak 'damgalanan' yüzlerce entelektüel insan ve Çinli azınlık, bu grubun darbecilerin desteği ile gerçekleştirdiği katliamlarda hayatını kaybeder. Aradan onlarca yıl geçer, ölen öldüğü ile kalır ve lider Anwar konfor ve huzur içerisinde hayatını sürdürmektedir...

  35. Sinemacı Joshua Oppenheimer'ın yaşanan katliam hakkında bir belgesel yapmak için bölgeye gittiğinde, karşılaştığı bu insanlar nedeniyle şok yaşar. Zira 45 yıl sonra Anwar ve çevrsindekiler yaşananları büyük bir soğukkanlılıkla, olayların geçtiği bölgelerde birebir anlatmaktadırlar. Üstelik büyük bir gururla... Gerçek olaylardan yola çıkan belgesel, insanın kanını donduracak etkiye sahip.

    Sinemacı Joshua Oppenheimer'ın yaşanan katliam hakkında bir belgesel yapmak için bölgeye gittiğinde, karşılaştığı bu insanlar nedeniyle şok yaşar. Zira 45 yıl sonra Anwar ve çevrsindekiler yaşananları büyük bir soğukkanlılıkla, olayların geçtiği bölgelerde birebir anlatmaktadırlar. Üstelik büyük bir gururla... Gerçek olaylardan yola çıkan belgesel, insanın kanını donduracak etkiye sahip.

  36. 9- Dallas Buyers Club. Türkiye gösterim tarihi 28 Şubat 2014

    9- Dallas Buyers Club. Türkiye gösterim tarihi 28 Şubat 2014

  37. 10-Blackfish. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    10-Blackfish. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  38. 11- Call Me Kuchu. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    11- Call Me Kuchu. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  39. 12- God Loves Uganda. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    12- God Loves Uganda. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  40. 13- I am Breathing. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    13- I am Breathing. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  41. 14-In Fear. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    14-In Fear. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  42. 15- Let The Fire Burn. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    15- Let The Fire Burn. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  43. 16- Metro Manila. Çok yakında Türkiye'de gösterimde

    16- Metro Manila. Çok yakında Türkiye'de gösterimde

  44. 17- Mud. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    17- Mud. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  45. 18- Muscle Shoals. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    18- Muscle Shoals. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  46. 19- Short Term. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    19- Short Term. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  47. 20- Sound City. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    20- Sound City. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  48. 21- Sunshine On Leith. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    21- Sunshine On Leith. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  49. 22- The Selfish Giant. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    22- The Selfish Giant. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  50. 23- The Square. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    23- The Square. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  51. 24- Wadjda. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    24- Wadjda. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

  52. 25- War Witch. Türkiye gösterim tarihi belirsiz

    25- War Witch. Türkiye gösterim tarihi belirsiz