Güzelleşeyim Derken...

Fondöten,pudra,allık,rimel,far, eyeliner, ruj... Kadınların hemen her gün uyguladığı işlemler aslında öyle zararlı ki... İşte bunlardan birkaçı...

  1. <p><b>1-KANSER RİSKİNİ ARTIRIR</b></p>   Hiçbir neden kozmetik ürünleri kullanmamanız için yeterli değilse bu yeterli olacaktır. Kozmetik ürünlerin en büyük etkilerinden biri de ölüme neden olan kanser riskini arttırması.

    1-KANSER RİSKİNİ ARTIRIR

    Hiçbir neden kozmetik ürünleri kullanmamanız için yeterli değilse bu yeterli olacaktır. Kozmetik ürünlerin en büyük etkilerinden biri de ölüme neden olan kanser riskini arttırması.

  2. <p><b>2-SOLUNUM BOZUKLUĞU</b></p>   Güzellik ürünlerinin solunum darlığı ve astım krizleri gibi sağlık sorunlarına neden oluyor. Kozmetik ürünleri seçerken ve kullanırken son derece dikkatli olmalısınız.

    2-SOLUNUM BOZUKLUĞU

    Güzellik ürünlerinin solunum darlığı ve astım krizleri gibi sağlık sorunlarına neden oluyor. Kozmetik ürünleri seçerken ve kullanırken son derece dikkatli olmalısınız.

  3. <p><b>3-ÜREME SİSTEMİNİN BOZULMASI</b></p>   Yapılan araştırmalr sonucu allerjik bir madde olan paraben içeren ürünlerin üreme hücrelerine ve sistemine zarar verdiği görüldü. Kozmetik ürünlerini daha fazla kullanan kadınlarda bu riskin daha da artıyor.

    3-ÜREME SİSTEMİNİN BOZULMASI

    Yapılan araştırmalr sonucu allerjik bir madde olan paraben içeren ürünlerin üreme hücrelerine ve sistemine zarar verdiği görüldü. Kozmetik ürünlerini daha fazla kullanan kadınlarda bu riskin daha da artıyor.

  4. <p><b>4-TİROİD SİSTEMİNİN BOZULMASI</b></p>   Uzun süre kozmetiklerin zarar verici kimyasal etkilerine marus kalanlarda endokrin sisteminin bozulabileceği düşünülüyor. Deodorant, makyaj ürünleri ve sivilce önleyici ürünler bu durumu tetikliyor.

    4-TİROİD SİSTEMİNİN BOZULMASI

    Uzun süre kozmetiklerin zarar verici kimyasal etkilerine marus kalanlarda endokrin sisteminin bozulabileceği düşünülüyor. Deodorant, makyaj ürünleri ve sivilce önleyici ürünler bu durumu tetikliyor.

  5. <p><b>5-DEPRESYON</b></p>   Yapılan son çalışmalar kozmetik ürünlerin depresyon ve mod değişikliklerine neden olduğunu gösteriyor. Çok ağır makyaj yapan, bol miktarda fondoten, ruj, allık, ve maskara kullanan kadınların diğerlerine göre daha depresif hissettiği ortaya çıktı.

    5-DEPRESYON

    Yapılan son çalışmalar kozmetik ürünlerin depresyon ve mod değişikliklerine neden olduğunu gösteriyor. Çok ağır makyaj yapan, bol miktarda fondoten, ruj, allık, ve maskara kullanan kadınların diğerlerine göre daha depresif hissettiği ortaya çıktı.

  6. <p><b>6-GÖZ ENFEKSİYONU</b></p>   Makyaj ürünlerinin etkilerinden biri de gözde kızarıklık, sulanma ve hassasiyettir. Çok fazla far kullanmak kirpik diplerinde kızarıklık ve kaşıntı yapar.

    6-GÖZ ENFEKSİYONU

    Makyaj ürünlerinin etkilerinden biri de gözde kızarıklık, sulanma ve hassasiyettir. Çok fazla far kullanmak kirpik diplerinde kızarıklık ve kaşıntı yapar.

  7. <p><b>7-ALERJİK TEPKİLER</b></p>   Kozmetik ürünlerin neden olduğu problemlerin büyük bir çoğunluğu alerjiden kaynaklanmaktadır. Sıklıkla kullanılan makyaj ürünleri ciltte, gözde ve saçta alerjik tepkilere neden olabilir.

    7-ALERJİK TEPKİLER

    Kozmetik ürünlerin neden olduğu problemlerin büyük bir çoğunluğu alerjiden kaynaklanmaktadır. Sıklıkla kullanılan makyaj ürünleri ciltte, gözde ve saçta alerjik tepkilere neden olabilir.

  8. <p><b>8-KAŞINTI VE BOZUKLUKLAR</b></p>   Birçok yağ çeşidi vücutta bulunarak akne oluşumuna neden olur. Allıklar ve bronzlaştırıcılar sivilce oluşumuna neden olur. Saç boyalarındaki ağır metaller ve amonyak da saç derisine zarar verir ve saç kaybına yol açar.

    8-KAŞINTI VE BOZUKLUKLAR

    Birçok yağ çeşidi vücutta bulunarak akne oluşumuna neden olur. Allıklar ve bronzlaştırıcılar sivilce oluşumuna neden olur. Saç boyalarındaki ağır metaller ve amonyak da saç derisine zarar verir ve saç kaybına yol açar.

  9. <p><b>9-BAŞAĞRISI</b></p>   Makyaj ve baş ağrısı arasında biyolojik açıdan kanıtlanmış bir ilişki vardır. Araştırmalar uzun süre makyajla kalan kadınlarda baş ağrısının arttığını gösteriyor.

    9-BAŞAĞRISI

    Makyaj ve baş ağrısı arasında biyolojik açıdan kanıtlanmış bir ilişki vardır. Araştırmalar uzun süre makyajla kalan kadınlarda baş ağrısının arttığını gösteriyor.

  10. <p><b>10- RENK BOZUKLUĞU</b></p>  Düşük kaliteli kozmetik ürünleri bilinçsiz kullanıldığında ciltte renk bozukluklarına, kızarıklıklara ve kabarıklıklara neden olabilir. Doğal maddelerden yapılan ürünlerin kullanılması, sağlıklı beslenme ve bol su tüketimi cilde iyi gelecektir.

    10- RENK BOZUKLUĞU

    Düşük kaliteli kozmetik ürünleri bilinçsiz kullanıldığında ciltte renk bozukluklarına, kızarıklıklara ve kabarıklıklara neden olabilir. Doğal maddelerden yapılan ürünlerin kullanılması, sağlıklı beslenme ve bol su tüketimi cilde iyi gelecektir.