TBMM'de Kırmızı Protesto

Kadın milletvekilleri, Mecliste son dönemde artan küfürlü sözlere ilginç eylemlerle tepki gösterdi.

  1. Kadın milletvekilleri, Mecliste son dönemde artan küfürlü sözlere ilginç eylemlerle tepki gösterdi. Önce Meclis'e boyunlarına taktıkları kırmızı eşarplarla gelen milletvekilleri, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti, ardından da yazılı bir basın açıklaması yaptı.

    Kadın milletvekilleri, Mecliste son dönemde artan küfürlü sözlere ilginç eylemlerle tepki gösterdi. Önce Meclis'e boyunlarına taktıkları kırmızı eşarplarla gelen milletvekilleri, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti, ardından da yazılı bir basın açıklaması yaptı.

  2. "Kadın Milletvekilleri" ismiyle yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Bizler 24'üncü dönem Kadın Milletvekilleriyiz. Her birimiz farklı partilere mensubuz ama bugün birlikte, ortak bir akılda buluştuk.

    "Kadın Milletvekilleri" ismiyle yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Bizler 24'üncü dönem Kadın Milletvekilleriyiz. Her birimiz farklı partilere mensubuz ama bugün birlikte, ortak bir akılda buluştuk.

  3. Her birimiz, gerek bireysel olarak gerek partilerimizin ilkeleri doğrultusunda şiddeti ve özellikle kadına yönelik şiddeti kınadığımızı çoğu kez çeşitli yöntemlerle dile getirdik. Bu kez TBMM içinde ve Genel Kurulda siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz.

    Her birimiz, gerek bireysel olarak gerek partilerimizin ilkeleri doğrultusunda şiddeti ve özellikle kadına yönelik şiddeti kınadığımızı çoğu kez çeşitli yöntemlerle dile getirdik. Bu kez TBMM içinde ve Genel Kurulda siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz.

  4. Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kadın ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz. Lütfen kaba kuvvet kullanmayın, lütfen küfür etmeyin, lütfen küfürlerinizde kadını kullanmayın, lütfen sosyal medyada da bu konularda aynı hassasiyeti gösterin.

    Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kadın ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz. Lütfen kaba kuvvet kullanmayın, lütfen küfür etmeyin, lütfen küfürlerinizde kadını kullanmayın, lütfen sosyal medyada da bu konularda aynı hassasiyeti gösterin.

  5. Bu çağrımız hiç kimseyi ve hiçbir partiyi hedeflememektedir. Biz fiilin, kaba ve yaralayıcı sözlerin karşısındayız. Bilinmeli ki, biz hiç kimsenin başının üstünde değil, hemen omuzlarının yanında olmak istiyoruz.

    Bu çağrımız hiç kimseyi ve hiçbir partiyi hedeflememektedir. Biz fiilin, kaba ve yaralayıcı sözlerin karşısındayız. Bilinmeli ki, biz hiç kimsenin başının üstünde değil, hemen omuzlarının yanında olmak istiyoruz.

  6. Ne bir adım önde ne de bir adım arkada. TBMM her düşüncenin tartışılabileceği bir mekandır. Ama TBMM?de küfür asla ve asla kullanılmamalıdır.

    Ne bir adım önde ne de bir adım arkada. TBMM her düşüncenin tartışılabileceği bir mekandır. Ama TBMM?de küfür asla ve asla kullanılmamalıdır.

  7. Bugün boynumuzdaki bu eşarpla Genel Kurul'da tanık olduğumuz çirkin davranış ve sözleri protesto ediyoruz. Kırmızı renkleri seçtik, hukuk dilinde kırmızı hukukun ceza dalını temsil eder.

    Bugün boynumuzdaki bu eşarpla Genel Kurul'da tanık olduğumuz çirkin davranış ve sözleri protesto ediyoruz. Kırmızı renkleri seçtik, hukuk dilinde kırmızı hukukun ceza dalını temsil eder.

  8. Bu eşarpları her çirkin davranış ve sözde kullanmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda ayrıca her partinin Genel Başkanları ile görüşme gerçekleştireceğiz. Bu hassasiyetimizin uzun soluklu olacağını kamuoyunun bilgisine sunarız

    Bu eşarpları her çirkin davranış ve sözde kullanmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda ayrıca her partinin Genel Başkanları ile görüşme gerçekleştireceğiz. Bu hassasiyetimizin uzun soluklu olacağını kamuoyunun bilgisine sunarız