Bu Fotoğrafları Görmediniz

Güzellikler dünyasında sınırsız yolculuk yapabilir, dünyanın dört bir yanından ilginç karelere tanıklık edebilirsiniz...

  1. Bu harika fotoğraf, Ghenadie Shatov tarafından çekilmiş. Fotoğraf, yolun hiç bitmeyeceğini düşündürüyor.

    Bu harika fotoğraf, Ghenadie Shatov tarafından çekilmiş. Fotoğraf, yolun hiç bitmeyeceğini düşündürüyor.

  2. Norveç Odda'daki Trolltunga kayalığının ve kanyonun nefes kesici görüntüsü, Alexander Artworkx tarafından fotoğraflanmış.

    Norveç Odda'daki Trolltunga kayalığının ve kanyonun nefes kesici görüntüsü, Alexander Artworkx tarafından fotoğraflanmış.

  3. Colorado'nun, Steamboat Springs bölgesinde yeni yağmış kar sonrası günün ilk ışıkları David Soldano tarafından fotoğraflanmış. Ahıra giden yol, çitler, kar güzelliği, günün ilk ışıkları.

    Colorado'nun, Steamboat Springs bölgesinde yeni yağmış kar sonrası günün ilk ışıkları David Soldano tarafından fotoğraflanmış. Ahıra giden yol, çitler, kar güzelliği, günün ilk ışıkları.

  4. Eduardo Latorre imzalı bu fotoğraf, bir ailenin ufacıcık bir kareye sığmış hali. Ve ortaya çıkan görüntü, ailenin bağlarının ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor.

    Eduardo Latorre imzalı bu fotoğraf, bir ailenin ufacıcık bir kareye sığmış hali. Ve ortaya çıkan görüntü, ailenin bağlarının ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor.

  5. Kanada'nın British Columbia eyaleti Shuswap bölgesinde, karlı bir öğlende Alayah ve Cache adlı iki dost oyun oynuyor. Alayah'ın Cache'e bakışı ise 'ne oldu sana, bir şeyin mi var?' der gibi. Bu harika dostluğun fotoğrafını çeken ise Viktoria Haack olmuş.

    Kanada'nın British Columbia eyaleti Shuswap bölgesinde, karlı bir öğlende Alayah ve Cache adlı iki dost oyun oynuyor. Alayah'ın Cache'e bakışı ise 'ne oldu sana, bir şeyin mi var?' der gibi. Bu harika dostluğun fotoğrafını çeken ise Viktoria Haack olmuş.

  6. Volkswagen kamp minibüslerinin üretiminin sonlandırıldığı şu günlerde, muhtemelen yeni evli bu romantik çiftin, arkalarındaki Vosvos ve günbatımının harika görüntüsüyle şemsiyenin ardındaki silüetlerini Marcis Baltkars ortaya çıkarmış.

    Volkswagen kamp minibüslerinin üretiminin sonlandırıldığı şu günlerde, muhtemelen yeni evli bu romantik çiftin, arkalarındaki Vosvos ve günbatımının harika görüntüsüyle şemsiyenin ardındaki silüetlerini Marcis Baltkars ortaya çıkarmış.

  7. Etna Yanardağı... Sicilya adasının aktifliği hiç bitmeyen volkanik yapısı. 16 Kasım 2013'de lav püskürtmeye başlayan Etna, 28 Kasım 2013'e kadar lav püskürtmeye devam etti. Bu harika fotoğrafını çeken AP fotoğrafçısı, Carmelo Imbesi olmuş.

    Etna Yanardağı... Sicilya adasının aktifliği hiç bitmeyen volkanik yapısı. 16 Kasım 2013'de lav püskürtmeye başlayan Etna, 28 Kasım 2013'e kadar lav püskürtmeye devam etti. Bu harika fotoğrafını çeken AP fotoğrafçısı, Carmelo Imbesi olmuş.

  8. Sisli bir 16 Kasım sabahında, Hollandalı fotoğrafçı Ton Jeune bu harika doğada yürüyüş yapan çifti fotoğraflamış. Renkler, dökülen yapraklar ve yürüyüş yapan çiftin harika uyumuna, sisli yürüyüş adını vermiş.

    Sisli bir 16 Kasım sabahında, Hollandalı fotoğrafçı Ton Jeune bu harika doğada yürüyüş yapan çifti fotoğraflamış. Renkler, dökülen yapraklar ve yürüyüş yapan çiftin harika uyumuna, sisli yürüyüş adını vermiş.

  9. Tanzanya, Serengeti Ulusal Parkı'nda gün bitmek üzere. Zürafalar ise tek sıra halinde günün yorgunluğunu atıyor ya da yeni güne hazırlanıyor. Bu güzel fotoğrafın sahibi Essdras M. Suarez.

    Tanzanya, Serengeti Ulusal Parkı'nda gün bitmek üzere. Zürafalar ise tek sıra halinde günün yorgunluğunu atıyor ya da yeni güne hazırlanıyor. Bu güzel fotoğrafın sahibi Essdras M. Suarez.

  10. Dağcılar Daniel Arnold ve Stephan Siegrist, yanlarına fotoğrafçı Thomas Senf'ı alıp, Kuzey Norveç'in donmuş şelaleleriyle ünlü kenti Eidfjord'ta tırmanış yaptıkları harika mekan ışıklandırmayla fotoğraf çekimi yapmayı amaçlamışlar.

    Dağcılar Daniel Arnold ve Stephan Siegrist, yanlarına fotoğrafçı Thomas Senf'ı alıp, Kuzey Norveç'in donmuş şelaleleriyle ünlü kenti Eidfjord'ta tırmanış yaptıkları harika mekan ışıklandırmayla fotoğraf çekimi yapmayı amaçlamışlar.

  11. İstanbul'a kar geldi! Ve her haliyle güzel olan İstanbul, kar ile bir başka güzel. Kar yağışının devam ettiği, tramvayın izlerinin ise taze olduğu esnada, Fotoğrafçı Mustafa Çelebi İstiklal'in ortasından geçen Nostaljik Tramvayı bu şekilde fotoğrafladı.

    İstanbul'a kar geldi! Ve her haliyle güzel olan İstanbul, kar ile bir başka güzel. Kar yağışının devam ettiği, tramvayın izlerinin ise taze olduğu esnada, Fotoğrafçı Mustafa Çelebi İstiklal'in ortasından geçen Nostaljik Tramvayı bu şekilde fotoğrafladı.

  12. Duy Nguyen tarafından Vietnam'da çekilen bu gündoğumu fotoğrafı, iskeledeki çocuğun biraz daha ilerlediğinde güneşe ulaşacağı hissi veriyor. Oysa güneş çok uzakta, iskele de çok kısa. Lakin fotoğraf sanatı bu; uzakları yakın, kısaları uzun yapabiliyor.

    Duy Nguyen tarafından Vietnam'da çekilen bu gündoğumu fotoğrafı, iskeledeki çocuğun biraz daha ilerlediğinde güneşe ulaşacağı hissi veriyor. Oysa güneş çok uzakta, iskele de çok kısa. Lakin fotoğraf sanatı bu; uzakları yakın, kısaları uzun yapabiliyor.

  13. Kuzey ışıkları, yıldızlar, kar, sessizlik ve ufak bir kulübe. Terho Mäkelä'nın çektiği bu fotoğraf günün fotoğrafı olmayı hakediyor. Mekan etkileyici, çekim etkileyici, inanılmaz bir aheng diyebiliriz.

    Kuzey ışıkları, yıldızlar, kar, sessizlik ve ufak bir kulübe. Terho Mäkelä'nın çektiği bu fotoğraf günün fotoğrafı olmayı hakediyor. Mekan etkileyici, çekim etkileyici, inanılmaz bir aheng diyebiliriz.

  14. Norveç'in Gudvangen şehrinin fotoğraflanmış hali, oldukça etkileyici gözküyor. Norveç'in en büyük, dünyanın ise 3. büyüğü olan Gudvangen fiyordları, ve Gudvengen şehrinin harika silüeti fotoğratca canlanmış diyebiliriz.

    Norveç'in Gudvangen şehrinin fotoğraflanmış hali, oldukça etkileyici gözküyor. Norveç'in en büyük, dünyanın ise 3. büyüğü olan Gudvangen fiyordları, ve Gudvengen şehrinin harika silüeti fotoğratca canlanmış diyebiliriz.

  15. Tokyo'nun 180 kilometre güneyinde bulunan Miyakejima Adasının sakinleri, yaşanan volkanik patlamaların ortaya çıkardığı zehirli gazlardan korunmak için adayı terk etmek yerine, topraklarında kalıp 7/24 gaz maskesi takmaya karar vermiş.

    Tokyo'nun 180 kilometre güneyinde bulunan Miyakejima Adasının sakinleri, yaşanan volkanik patlamaların ortaya çıkardığı zehirli gazlardan korunmak için adayı terk etmek yerine, topraklarında kalıp 7/24 gaz maskesi takmaya karar vermiş.

  16. Fotoğraf, Justin Ng. Bu harika fotoğraf, Tayland, Yi Peng Festivalinden. Uzun senelerdir geleneksel olarak yapılan bu festivalde katılımcılar Buda'ya saygılarını göstermek ve geçmişte yaptıkları kötülüklerden arınmak için festival alanında...

    Fotoğraf, Justin Ng. Bu harika fotoğraf, Tayland, Yi Peng Festivalinden. Uzun senelerdir geleneksel olarak yapılan bu festivalde katılımcılar Buda'ya saygılarını göstermek ve geçmişte yaptıkları kötülüklerden arınmak için festival alanında...

  17. Bu fotoğraf 1961 yılında çekilmiş. NASA'da çalışan uzmanlar, yeşil tahta ile uzaycılık alanında Sovyetler Birliği'nin gerisinde kalan ABD'yi ileriye taşımak. Tabi ki o senelerde Powerpoint, Prezi yok. Mecburen bilgiler tebeşirle tahtaya aktarılıyor...

    Bu fotoğraf 1961 yılında çekilmiş. NASA'da çalışan uzmanlar, yeşil tahta ile uzaycılık alanında Sovyetler Birliği'nin gerisinde kalan ABD'yi ileriye taşımak. Tabi ki o senelerde Powerpoint, Prezi yok. Mecburen bilgiler tebeşirle tahtaya aktarılıyor...

  18. İsrail'in Hod ha'sharon şehrinde, fotoğrafçı Toni Guetta'nın çektiği günbatımı ve kelebek temalı makro çekim günün fotoğrafı olmayı hakediyor. Kelebeğin rengi, ağacın dallarının kelebekle ve günbatımıyla ahengi. Oldukça etkileyici.

    İsrail'in Hod ha'sharon şehrinde, fotoğrafçı Toni Guetta'nın çektiği günbatımı ve kelebek temalı makro çekim günün fotoğrafı olmayı hakediyor. Kelebeğin rengi, ağacın dallarının kelebekle ve günbatımıyla ahengi. Oldukça etkileyici.

  19. 1845 senesinde doğan II. Ludwig, 19 yaşındayken babasının ölümüyle Bavyera Kralı olur. 22 sene boyunca tahta kalan II. Ludwig devlet meseleleriyle pek ilgilenmez ve kendisine harika yerlerde, harika güzellikte kaleler, şatolar yapar. Neuschwanstein Kalesi

    1845 senesinde doğan II. Ludwig, 19 yaşındayken babasının ölümüyle Bavyera Kralı olur. 22 sene boyunca tahta kalan II. Ludwig devlet meseleleriyle pek ilgilenmez ve kendisine harika yerlerde, harika güzellikte kaleler, şatolar yapar. Neuschwanstein Kalesi

  20. Ukrayna'da günlerdir devam eden hükümet karşıtı protestolarda Reuters'ten Gleb Garanich'in çektiği bu fotoğraf, protestoların şiddetini gözler önüne seriyor. Protestolar 13. gününe girdi ve artarak devam ediyor. Herkesin ortak temennisi ise, kan akmaması.

    Ukrayna'da günlerdir devam eden hükümet karşıtı protestolarda Reuters'ten Gleb Garanich'in çektiği bu fotoğraf, protestoların şiddetini gözler önüne seriyor. Protestolar 13. gününe girdi ve artarak devam ediyor. Herkesin ortak temennisi ise, kan akmaması.

  21. Ruth Orkin tarafından 1951'de çekilen bu ünlü fotoğraf, bir kompozisyon değil. İtalya'da, sokakta yürüyen Amerikalı bir kadın ve çevresindeki erkeklerin ilginç hareketleri tamamen orjinal...

    Ruth Orkin tarafından 1951'de çekilen bu ünlü fotoğraf, bir kompozisyon değil. İtalya'da, sokakta yürüyen Amerikalı bir kadın ve çevresindeki erkeklerin ilginç hareketleri tamamen orjinal...

  22. Harika manzarasıyla Artvin Karçal Dağları...

    Harika manzarasıyla Artvin Karçal Dağları...

  23. Brezilya, Santa Catarina'da gündoğumu. Fotoğraf Miguel-Santos tarafından çekilmiş. Harika uyum, harika açı, harika zaman.

    Brezilya, Santa Catarina'da gündoğumu. Fotoğraf Miguel-Santos tarafından çekilmiş. Harika uyum, harika açı, harika zaman.

  24. Bu harika fotoğraf, Tayvan'da Hsiao Chen-Hsuan tarafından çekilmiş. Renklerin birbirine olan uyumu, güneş, bulut, çiçekler ve evler. Fotoğrafçı, her şeyiyle harika olan bu fotoğrafla National Geographic Gezginler Fotoğraf Yarışmasına katılmış.

    Bu harika fotoğraf, Tayvan'da Hsiao Chen-Hsuan tarafından çekilmiş. Renklerin birbirine olan uyumu, güneş, bulut, çiçekler ve evler. Fotoğrafçı, her şeyiyle harika olan bu fotoğrafla National Geographic Gezginler Fotoğraf Yarışmasına katılmış.

  25. Kapadokya'da sabah esintisi. Doğal güzellik, büyüleyici, nefes kesici manzara ve renkli balonlar. Tam bir huzur ortamı. Fotoğraf, Reynaldi Herdinanto National Geographic Gezginler Fotoğraf Yarışması.

    Kapadokya'da sabah esintisi. Doğal güzellik, büyüleyici, nefes kesici manzara ve renkli balonlar. Tam bir huzur ortamı. Fotoğraf, Reynaldi Herdinanto National Geographic Gezginler Fotoğraf Yarışması.

  26. Hawaii'nin Black Rock bölgesinde her gece günbatımında kayalıklardan okyanusa dalış töreni yapılır. Gelenektir, yine bir dalış sırasında Josh Baker tarafından çekilen bu fotoğraf, harika bir uyumu ortaya çıkarmış.

    Hawaii'nin Black Rock bölgesinde her gece günbatımında kayalıklardan okyanusa dalış töreni yapılır. Gelenektir, yine bir dalış sırasında Josh Baker tarafından çekilen bu fotoğraf, harika bir uyumu ortaya çıkarmış.

  27. Hawaii'nin Kalapana bölgesindeki volkanik bölgeye turistik gezi yapan karı ve koca, yağmurun dinmesini beklerken tripot kameralarını kurmuş ve fotoğraflarını çekmeye başlamış. Çekimlerin son fotoğrafı ise ortaya böylesine romantik bir kare çıkarmış.

    Hawaii'nin Kalapana bölgesindeki volkanik bölgeye turistik gezi yapan karı ve koca, yağmurun dinmesini beklerken tripot kameralarını kurmuş ve fotoğraflarını çekmeye başlamış. Çekimlerin son fotoğrafı ise ortaya böylesine romantik bir kare çıkarmış.

  28. New York'un Pembroke bölgesindeki kar fırtınası sonrasında birbirlerine kenetlenmiş bu sevimli kuşların fotoğrafını çeken Associated Press fotoğrafçısı David Duprey olmuş.

    New York'un Pembroke bölgesindeki kar fırtınası sonrasında birbirlerine kenetlenmiş bu sevimli kuşların fotoğrafını çeken Associated Press fotoğrafçısı David Duprey olmuş.

  29. Güney Çin'in Fung Shun bölgesinde, her yeni yılın 15. gününde, geleneksel olarak düzenlenen 'Fire Dragon' şenlikleri sırasında Gilbert Yu tarafından çekilen bu fotoğraf için, fotoğrafçı kamera ayarlarını birçok kez değiştirmek zorunda kalmış.

    Güney Çin'in Fung Shun bölgesinde, her yeni yılın 15. gününde, geleneksel olarak düzenlenen 'Fire Dragon' şenlikleri sırasında Gilbert Yu tarafından çekilen bu fotoğraf için, fotoğrafçı kamera ayarlarını birçok kez değiştirmek zorunda kalmış.

  30. Sonbaharın en güzel yanlarından birisi de inanılmaz güzellikte doğa manzaraları ortaya çıkarması. Kuzey İskoçya'da bu sonbaharda Sorin Rechitan tarafından çekilen bu fotoğraf, National Geographic 2013 Fotoğraf Yarışmasına katılan fotoğraflardan bir tanesi

    Sonbaharın en güzel yanlarından birisi de inanılmaz güzellikte doğa manzaraları ortaya çıkarması. Kuzey İskoçya'da bu sonbaharda Sorin Rechitan tarafından çekilen bu fotoğraf, National Geographic 2013 Fotoğraf Yarışmasına katılan fotoğraflardan bir tanesi

  31. 20 Ağustos 2013 tarihinde, Filipinler'de yaşanan yoğun muson yağmurlarının yol açtığı sel sırasında, Paranaque şehrinde köpeğini sırtına alıp, güvenli bir yere götürmeye çalışan bu çocuk Reuters fotoğrafçısı Romeo Ranoco tarafından fotoğraflanmıştır.

    20 Ağustos 2013 tarihinde, Filipinler'de yaşanan yoğun muson yağmurlarının yol açtığı sel sırasında, Paranaque şehrinde köpeğini sırtına alıp, güvenli bir yere götürmeye çalışan bu çocuk Reuters fotoğrafçısı Romeo Ranoco tarafından fotoğraflanmıştır.

  32. İspanya'da San Bartolome de Pinares kasabasında, 20 Ocak 2012'de, hayvanların koruyucu Azizi San Anton şerefine yapılan şenliklerin başlamasına bir gün kala. Ve bu adam ise provalarda atını alevlere doğru sürerek, koruyucu Aziz San Anton'u onurlandırdı.

    İspanya'da San Bartolome de Pinares kasabasında, 20 Ocak 2012'de, hayvanların koruyucu Azizi San Anton şerefine yapılan şenliklerin başlamasına bir gün kala. Ve bu adam ise provalarda atını alevlere doğru sürerek, koruyucu Aziz San Anton'u onurlandırdı.

  33. Görmüş olduğunuz kare dünyanın en önemli fotoğraflarından biri. İsmi de "Soluk mavi nokta". Çünkü sağ taraftaki minicik mavi piksel Dünyamız. İnsanı derin düşüncelere gark eden bu fotoğraf Voyager 1 sondası tarafından rekor uzaklıktan çekilmiş.

    Görmüş olduğunuz kare dünyanın en önemli fotoğraflarından biri. İsmi de "Soluk mavi nokta". Çünkü sağ taraftaki minicik mavi piksel Dünyamız. İnsanı derin düşüncelere gark eden bu fotoğraf Voyager 1 sondası tarafından rekor uzaklıktan çekilmiş.

  34. 20 Mayıs 2012 güneş tutulması, New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde Colleen Pinski tarafından fotoğraflandı. Ortaya çıkan bu kare ise; güneş tutulmasıyla, insanın bütünleşmesi, kısaca doğa ile insanın ayrılmaz bir bütün olduğunun kanıtı denilebilir.

    20 Mayıs 2012 güneş tutulması, New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde Colleen Pinski tarafından fotoğraflandı. Ortaya çıkan bu kare ise; güneş tutulmasıyla, insanın bütünleşmesi, kısaca doğa ile insanın ayrılmaz bir bütün olduğunun kanıtı denilebilir.

  35. Kanatlı Köpek! Mükemmel zamanlamalı bu fotoğrafı Megan Whiteley çekmiş.

    Kanatlı Köpek! Mükemmel zamanlamalı bu fotoğrafı Megan Whiteley çekmiş.

  36. Dünyanın en güzel ağacı bu olabilir mi? Tam 125 yaşındaki bu ormangülü ağacının fotoğrafını Reddit kullanıcısı smartforever paylaşmış.

    Dünyanın en güzel ağacı bu olabilir mi? Tam 125 yaşındaki bu ormangülü ağacının fotoğrafını Reddit kullanıcısı smartforever paylaşmış.

  37. Myanmar'da Budist tapınağına dönüştürülmüş bir mağarada muhteşem bir an.

    Myanmar'da Budist tapınağına dönüştürülmüş bir mağarada muhteşem bir an.

  38. Çin Seddi, doğaya yenik düşünce...

    Çin Seddi, doğaya yenik düşünce...

  39. Gün batımında antiloplar... Fotoğraf Lee Bothma'ya ait

    Gün batımında antiloplar... Fotoğraf Lee Bothma'ya ait

  40. Perseid Meteor Yağmuru: Daha romantik ismi yıldız yağmuru olan bu harika doğa olayını David Kingham, Utah'da fotoğraflamış.

    Perseid Meteor Yağmuru: Daha romantik ismi yıldız yağmuru olan bu harika doğa olayını David Kingham, Utah'da fotoğraflamış.

  41. Fotoğrafçı Seth Beaudreault tarafından Antarktika'da çekilmiş: Buzulun yüzü...

    Fotoğrafçı Seth Beaudreault tarafından Antarktika'da çekilmiş: Buzulun yüzü...

  42. Günü şenlendiren sokak sanatı. Çizgi film karakteri Mr. Magoo'yu Milano sokaklarına çizen ise İtalyan sanatçı Pao.

    Günü şenlendiren sokak sanatı. Çizgi film karakteri Mr. Magoo'yu Milano sokaklarına çizen ise İtalyan sanatçı Pao.

  43. Antartika'da gökkuşağı bulutlar. Sadece kutuplarda görülen bu harika bulutlara nacreous bulutları deniyor. (nacre inci/sedef demek) Fotoğraf Deven Stross'a ait.

    Antartika'da gökkuşağı bulutlar. Sadece kutuplarda görülen bu harika bulutlara nacreous bulutları deniyor. (nacre inci/sedef demek) Fotoğraf Deven Stross'a ait.

  44. Evinin yıkıldığını keşfeden bir koalanın gerçek fotoğrafı...

    Evinin yıkıldığını keşfeden bir koalanın gerçek fotoğrafı...

  45. Dünyanın en uzun şelalesi! Venezuela, Canaima Ulusal Parkı'nda bulunan Angel Falls, Melek Şelalesi dünyanın en yüksekten, kesintiye uğramadan dökülen şelalesi ünvanına sahip. En üst noktası ile en alt noktasının arası tam 979 metre...

    Dünyanın en uzun şelalesi! Venezuela, Canaima Ulusal Parkı'nda bulunan Angel Falls, Melek Şelalesi dünyanın en yüksekten, kesintiye uğramadan dökülen şelalesi ünvanına sahip. En üst noktası ile en alt noktasının arası tam 979 metre...

  46. Su altında bir şelale... Mauritius adasının uzaktan çekilen bu fotoğrafı sanki denizin altında devasa bir şelale varmış ilüzyonu oluşturuyor. Oysa gördükleriniz sadece akıntıya kapılan kumlar.

    Su altında bir şelale... Mauritius adasının uzaktan çekilen bu fotoğrafı sanki denizin altında devasa bir şelale varmış ilüzyonu oluşturuyor. Oysa gördükleriniz sadece akıntıya kapılan kumlar.

  47. Kelebek etkisi.. İki birbirinin neredeyse aynısı olan kelebeğin ince bir dal üstünde buluşması, sanki bir yansıma illüzyonu gibi.

    Kelebek etkisi.. İki birbirinin neredeyse aynısı olan kelebeğin ince bir dal üstünde buluşması, sanki bir yansıma illüzyonu gibi.

  48. Görünmez Yansıma... 18 yaşındaki fotoğrafçı Laurra Williams, bu müthiş fikri photoshop yardımı ile de olsa hayata geçirmiş.

    Görünmez Yansıma... 18 yaşındaki fotoğrafçı Laurra Williams, bu müthiş fikri photoshop yardımı ile de olsa hayata geçirmiş.

  49. Kristal Mağarası. Cueva de los Cristales, Meksika'da Naica madenlerine bağlı bir mağara. Yerin yaklaşık 300 metre altında keşfedilen bu mağarada 12 metre uzunluğunda, 4 metre çapında ve 55 ton ağırlığında selenit kristal kütleler bulunuyor.

    Kristal Mağarası. Cueva de los Cristales, Meksika'da Naica madenlerine bağlı bir mağara. Yerin yaklaşık 300 metre altında keşfedilen bu mağarada 12 metre uzunluğunda, 4 metre çapında ve 55 ton ağırlığında selenit kristal kütleler bulunuyor.

  50. Bruarfoss İzlanda... İzlanda'nın muhteşem doğası hala keşfedilmemiş gibi etkileyici. İşte İzlanda'daki Golden Circle bölgesinde bulunan, gayzer ve şelalelerden oluşan Bruarfoss.

    Bruarfoss İzlanda... İzlanda'nın muhteşem doğası hala keşfedilmemiş gibi etkileyici. İşte İzlanda'daki Golden Circle bölgesinde bulunan, gayzer ve şelalelerden oluşan Bruarfoss.

  51. 2-Dünya Savaşı'nda Köln Katedrali. Tam 70 kere bombalara hedef olmuş ancak yıkılmamış. Bir rivayete göre, Almanya'yı bombalayan güçlerin Köln'deki sıfır noktasıymış ve her türlü koordinatı burayı baz alarak veriyorlarmış, bu yüzden bilerek yıkmamışlar.

    2-Dünya Savaşı'nda Köln Katedrali. Tam 70 kere bombalara hedef olmuş ancak yıkılmamış. Bir rivayete göre, Almanya'yı bombalayan güçlerin Köln'deki sıfır noktasıymış ve her türlü koordinatı burayı baz alarak veriyorlarmış, bu yüzden bilerek yıkmamışlar.

  52. Tarihin en tuhaf fotobombalaması. Bu kurbağa NASA'nın 7 Eylül'de gerçekleştirdiği roket fırlatışına damgasını vurdu.

    Tarihin en tuhaf fotobombalaması. Bu kurbağa NASA'nın 7 Eylül'de gerçekleştirdiği roket fırlatışına damgasını vurdu.

  53. Bitkilerden yapılmış merdiven sanatı. Ülkemizde merdiven boyama moda oldu ancak İtalya - Sicilya'da biraz daha ileriye taşımışlar. Merdivenlere dikilen bitkiler, başka bir bitki oluşturuyor. Ayrıca 142 basamağın her birinde farklı bir seramik kullanılmış.

    Bitkilerden yapılmış merdiven sanatı. Ülkemizde merdiven boyama moda oldu ancak İtalya - Sicilya'da biraz daha ileriye taşımışlar. Merdivenlere dikilen bitkiler, başka bir bitki oluşturuyor. Ayrıca 142 basamağın her birinde farklı bir seramik kullanılmış.

  54. Sistanbul... Jürgen Horn ve Michael Powell isimli 2 fotoğrafçının 91 Günde İstanbul isimli çalışmasından...

    Sistanbul... Jürgen Horn ve Michael Powell isimli 2 fotoğrafçının 91 Günde İstanbul isimli çalışmasından...