9 Büyükşehirde Yerel Seçim Anketi

Eskişehir, Antalya, Sakarya ve Kocaeli'nde yapılan araştırmada 2 ilde CHP, 2 ilde AK Parti'nin ipi göğüslediği görülüyor.

  1. ORC Araştırma Şirketi, 2014 yerel seçimleri öncesinde Eskişehir, Antalya, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Kayseri, Muğla, Mersin ve Trabzon'da yaptığı anketler sonuçları yayınlandı.

    ORC Araştırma Şirketi, 2014 yerel seçimleri öncesinde Eskişehir, Antalya, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Kayseri, Muğla, Mersin ve Trabzon'da yaptığı anketler sonuçları yayınlandı.

  2. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun partilerin oy oranlarına yansımaları merak ediliyor. Anket şirketleri de seçimlere az bir zaman kala araştırmalarını yoğunlaştırdı.

    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun partilerin oy oranlarına yansımaları merak ediliyor. Anket şirketleri de seçimlere az bir zaman kala araştırmalarını yoğunlaştırdı.

  3. <p><b>ANTALYA</b></p>    CHP´nin kalesi illerden biri olarak gösterilen Antalya´da seçmenlere 2014 yerel seçimlerinde hangi partinin adayına oy verecekleri sorusu yöneltildi. Mustafa Akaydın ve Menderes Türel´in yarışacağı ilde, seçmenlerin yüzde 38.3´ü tercihini CHP´den yana kullandı. Bu ilde Ak Parti´ye destek verenlerin oranı ise yüzde 31.5 olarak belirlendi.

    ANTALYA

    CHP´nin kalesi illerden biri olarak gösterilen Antalya´da seçmenlere 2014 yerel seçimlerinde hangi partinin adayına oy verecekleri sorusu yöneltildi. Mustafa Akaydın ve Menderes Türel´in yarışacağı ilde, seçmenlerin yüzde 38.3´ü tercihini CHP´den yana kullandı. Bu ilde Ak Parti´ye destek verenlerin oranı ise yüzde 31.5 olarak belirlendi.

  4. <p><b>SAKARYA</b></p>    Sakarya seçmeninin yüzde 43.8´i Ak Parti´yi desteklerken, yerel seçimlerde MHP´ye oy vereceğini açıklayanların oranı yüzde 31.6 oldu. Bu ilde CHP´ye destek ise yüzde 15.2´de kaldı.

    SAKARYA

    Sakarya seçmeninin yüzde 43.8´i Ak Parti´yi desteklerken, yerel seçimlerde MHP´ye oy vereceğini açıklayanların oranı yüzde 31.6 oldu. Bu ilde CHP´ye destek ise yüzde 15.2´de kaldı.

  5. <p><b>ESKİŞEHİR</b></p>    CHP adına mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen´in yarışacağı ilde seçmenlerin yüzde 41.7´si tercihinin 30 Mart seçimlerinde de değişmeyeceğini belirtti. Bu ilde Ak Parti´ye destek verenlerin oranı yüzde 31.9 olarak belirlendi.

    ESKİŞEHİR

    CHP adına mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen´in yarışacağı ilde seçmenlerin yüzde 41.7´si tercihinin 30 Mart seçimlerinde de değişmeyeceğini belirtti. Bu ilde Ak Parti´ye destek verenlerin oranı yüzde 31.9 olarak belirlendi.

  6. <p><b>KOCAELİ</b></p>    AK Parti´nin mevcut başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu ile devam edeceği Kocaeli´nde seçmenin tercihinin değişmediği görüldü. Ankete katılanların yüzde 41.2´si Ak Parti´nin adayı destekleyeceğini belirtti. Kocaeli seçmeninin yüzde 27´si ise tercihini CHP´den yana kullanacak.

    KOCAELİ

    AK Parti´nin mevcut başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu ile devam edeceği Kocaeli´nde seçmenin tercihinin değişmediği görüldü. Ankete katılanların yüzde 41.2´si Ak Parti´nin adayı destekleyeceğini belirtti. Kocaeli seçmeninin yüzde 27´si ise tercihini CHP´den yana kullanacak.

  7. Sakarya

    Sakarya

  8. Eskişehir

    Eskişehir

  9. Kocaeli

    Kocaeli

  10. Antalya

    Antalya

  11. Erzurum'da 2720 denekle görüşüldü.

    Erzurum'da 2720 denekle görüşüldü.

  12. Muğla'da 2000 denekle görüşüldü.

    Muğla'da 2000 denekle görüşüldü.

  13. Mersin'de 3500 denekle görüşüldü.

    Mersin'de 3500 denekle görüşüldü.

  14. Kayseri'de 3750 denekle görüşüldü.

    Kayseri'de 3750 denekle görüşüldü.

  15. Trabzon'da 2200 denekle görüşüldü.

    Trabzon'da 2200 denekle görüşüldü.