17 Aralık Operasyonu Sonrası Yapılan En Kapsamlı Anket

17 Aralık operasyonları sonrası yapılan en kapsamlı anket

  1. Siyaseti hedef alan ve emniyet destekli yargı darbesi girişimine dönüşen 17 Aralık operasyonundan sonra yapılan kapsamlı saha araştırmasından çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

    Siyaseti hedef alan ve emniyet destekli yargı darbesi girişimine dönüşen 17 Aralık operasyonundan sonra yapılan kapsamlı saha araştırmasından çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

  2. Denge Araştırma'nın 4-8 Ocak 2014 tarihleri arasında 25 ilde 3 bin 738 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ankete göre, halkın yüzde 53'ü 17 Aralık süreci ve sonrasında yaşananların arkasında Gülen Hareketi'nin olduğu görüşünde.

    Denge Araştırma'nın 4-8 Ocak 2014 tarihleri arasında 25 ilde 3 bin 738 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ankete göre, halkın yüzde 53'ü 17 Aralık süreci ve sonrasında yaşananların arkasında Gülen Hareketi'nin olduğu görüşünde.

  3. Yüzde 44,4 operasyonların AK Parti hükümetine karşı dış destekli bir komplo olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre, devletin birçok kademesine sızmış olan 'paralel yapı' da halkın gündeminde. Ankete katılanların yüzde 68,6'sı devlet içinde 'paralel devlet' kurulmaya çalışıldığına inanıyor.

    Yüzde 44,4 operasyonların AK Parti hükümetine karşı dış destekli bir komplo olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre, devletin birçok kademesine sızmış olan 'paralel yapı' da halkın gündeminde. Ankete katılanların yüzde 68,6'sı devlet içinde 'paralel devlet' kurulmaya çalışıldığına inanıyor.

  4. 04 - 08 Ocak 2014 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde yapılan araştırmaya 3 bin 738 kişi katıldı.

    04 - 08 Ocak 2014 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde yapılan araştırmaya 3 bin 738 kişi katıldı.

  5. Yüz yüze yapılan görüşmede deneklerden; 17 Aralık süreci ve siyasetteki yansımaları, olası milletvekili seçimleri, 30 Mart yerel seçimleri, Başbakan ve hükümetin başarı profili, Türkiye'nin ekonomik durumu ve Türkiye'nin en önemli sorunlarını ele almaları istendi.

    Yüz yüze yapılan görüşmede deneklerden; 17 Aralık süreci ve siyasetteki yansımaları, olası milletvekili seçimleri, 30 Mart yerel seçimleri, Başbakan ve hükümetin başarı profili, Türkiye'nin ekonomik durumu ve Türkiye'nin en önemli sorunlarını ele almaları istendi.