17 Aralık AK Parti'ye Ne Kaybettirdi?

Gezici Araştırma´nın 36 ilde 5 bin 292 katılımcıyla gerçekleştirdiği anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

  1. Gezici Araştırma´nın 36 ilde 5 bin 292 katılımcıyla gerçekleştirdiği anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

    Gezici Araştırma´nın 36 ilde 5 bin 292 katılımcıyla gerçekleştirdiği anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

  2. 2011 Genel seçimlerini dikkate alarak tabloya baktığımızda AKP ciddi oy kayıpları yaşamıştır, 17 Aralık operasyonların ardından yine AKP oy kaybettiğini görmekteyiz, AKP'nin oy kayıpları bölgelere göre baktığımızda iç Anadolu, Akdeniz, Batı karadeniz ve Marmara bölgelerinde daha fazla kayıplara uğramıştır.

    2011 Genel seçimlerini dikkate alarak tabloya baktığımızda AKP ciddi oy kayıpları yaşamıştır, 17 Aralık operasyonların ardından yine AKP oy kaybettiğini görmekteyiz, AKP'nin oy kayıpları bölgelere göre baktığımızda iç Anadolu, Akdeniz, Batı karadeniz ve Marmara bölgelerinde daha fazla kayıplara uğramıştır.

  3. <p>Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, yerel seçimlerde AKP´nin bir çok ilde, özellikle büyükşehirlerde çok küçük farklarla kaybetme ihtimali oldukça yüksektir görüşünde.</p>  Bölgesel olarak bakarsak; özellikle İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz ve Güneydoğuda. Ankara ve İstanbul'u çok küçük farklarla kaybetme ihtimali oldukça yüksektir.  <p>Halkın Hükümeti başarılı bulma oranı önceki yıllara göre kıyasla başarılı bulma oranı oldukça düştüğünü görmekteyiz, Başarısız diyenlerin oranı 56.8   Halkın geçinemiyorum diyenlerin oranı son 7 yılın en üst seviyesinde halkın 42.5'i geçinemiyorum demektedir. </p>  Çalışan işçilerin hayatlarından memnuniyetsizlik oranı son 10 yılın en üst seviyesinde olduğunu görmekteyiz 3 işçiden 2 si hayatından memnun değil gerek çalışma şartları gerek maaşlarının azlığından yakınmaktadır.

    Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, yerel seçimlerde AKP´nin bir çok ilde, özellikle büyükşehirlerde çok küçük farklarla kaybetme ihtimali oldukça yüksektir görüşünde.

    Bölgesel olarak bakarsak; özellikle İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz ve Güneydoğuda. Ankara ve İstanbul'u çok küçük farklarla kaybetme ihtimali oldukça yüksektir.

    Halkın Hükümeti başarılı bulma oranı önceki yıllara göre kıyasla başarılı bulma oranı oldukça düştüğünü görmekteyiz, Başarısız diyenlerin oranı 56.8 Halkın geçinemiyorum diyenlerin oranı son 7 yılın en üst seviyesinde halkın 42.5'i geçinemiyorum demektedir.

    Çalışan işçilerin hayatlarından memnuniyetsizlik oranı son 10 yılın en üst seviyesinde olduğunu görmekteyiz 3 işçiden 2 si hayatından memnun değil gerek çalışma şartları gerek maaşlarının azlığından yakınmaktadır.

  4. BDP seçmenini işsizlik olduğu görüşünde. MHP Seçmenin 68.6'sı ise terör. Eğitim diyenlerin 71.4'ü CHP seçmenidir. AKP Seçmeni İşsizlik görüşünde. AKP seçmeni diğer siyasi parti seçmenine göre ekonomik durumları daha kötü ve geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Son 18 aya baktığımızda gün geçtikçe ak parti seçmeni geçinemiyorum demekte. Yolsuzluk diyenlerin 'sı AKP seçmeni.   Yolsuzluk Türkiye'nin 5. veya 6. Sıralarında yer alan sorun iken hızla Türkiye'nin önde gelen sorunları arasında girmiştir.

    BDP seçmenini işsizlik olduğu görüşünde. MHP Seçmenin 68.6'sı ise terör. Eğitim diyenlerin 71.4'ü CHP seçmenidir. AKP Seçmeni İşsizlik görüşünde. AKP seçmeni diğer siyasi parti seçmenine göre ekonomik durumları daha kötü ve geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Son 18 aya baktığımızda gün geçtikçe ak parti seçmeni geçinemiyorum demekte. Yolsuzluk diyenlerin 'sı AKP seçmeni. Yolsuzluk Türkiye'nin 5. veya 6. Sıralarında yer alan sorun iken hızla Türkiye'nin önde gelen sorunları arasında girmiştir.

  5. Özel işletme olan dershanelerin hükümet kararıyla kapatılmasının uygun olup olmadığı sorusunda katılımcıların yüzde X.5'i ´Hayır uygun değil´ görüşünde, (.7'si ise ´Evet uygun´ görüşünde, .8?inin ise fikri yok.

    Özel işletme olan dershanelerin hükümet kararıyla kapatılmasının uygun olup olmadığı sorusunda katılımcıların yüzde X.5'i ´Hayır uygun değil´ görüşünde, (.7'si ise ´Evet uygun´ görüşünde, .8?inin ise fikri yok.

  6. <p>AKP seçmenlerin 63'ü Devlet okullarının yetersiz olduğunu düşünüyor. </p>  CHP Seçmenlerinin 75'i Devlet okullarının yetersiz olduğunu düşünüyor.  <p>MHP Seçmenin 68'i Devlet okullarının yetersiz olduğunu düşünüyor. </p>  Parti seçmenlerin dershaneler konusunda düşünceleri parallel.

    AKP seçmenlerin 63'ü Devlet okullarının yetersiz olduğunu düşünüyor.

    CHP Seçmenlerinin 75'i Devlet okullarının yetersiz olduğunu düşünüyor.

    MHP Seçmenin 68'i Devlet okullarının yetersiz olduğunu düşünüyor.

    Parti seçmenlerin dershaneler konusunda düşünceleri parallel.

  7. AKP seçmenin W'si Hayır derken CHP Seçmenin p'i Hayır cevabı vermiştir.

    AKP seçmenin W'si Hayır derken CHP Seçmenin p'i Hayır cevabı vermiştir.

  8. Katılımcıların 72.9'u Hayır demiştir, AKP seçmenin 64'ü Hayır cevabı vermiştir. CHP Seçmenin 78'i Hayır cevabı vermiştir. MHP Seçmenin 70'i hayır cevabı vermiştir.

    Katılımcıların 72.9'u Hayır demiştir, AKP seçmenin 64'ü Hayır cevabı vermiştir. CHP Seçmenin 78'i Hayır cevabı vermiştir. MHP Seçmenin 70'i hayır cevabı vermiştir.

  9. Cevap olarak ´Ne olduğunu anlayamadım´ diyenlerin 65'i AKP seçmeni 0'u BDP seçmenidir. Hükümete karşı bir darbe girişimidir diyenlerin .6'sı AKP seçmenidir. Hiçbir art niyet taşımamaktadır, tamamen yargının yolsuzlukla mücadelesidir diyenlerin 83'ü de CHP seçmeni, 18?i AKP Seçmeni, 70?i MHP Seçmeni, 40'ı da BDP Seçmenidir. Türkiye'de 4.5 Milyon gazete satılmaktadır bunun 3.5 milyonunu CHP Seçmeni almaktadır. 500 bini AKP seçmeni aldığı görülmektedir. AKP ve BDP seçmeni en az gazete okuyan ve haber izleyen seçmen kitlesinden oluşmaktadır.

    Cevap olarak ´Ne olduğunu anlayamadım´ diyenlerin 65'i AKP seçmeni 0'u BDP seçmenidir. Hükümete karşı bir darbe girişimidir diyenlerin .6'sı AKP seçmenidir. Hiçbir art niyet taşımamaktadır, tamamen yargının yolsuzlukla mücadelesidir diyenlerin 83'ü de CHP seçmeni, 18?i AKP Seçmeni, 70?i MHP Seçmeni, 40'ı da BDP Seçmenidir. Türkiye'de 4.5 Milyon gazete satılmaktadır bunun 3.5 milyonunu CHP Seçmeni almaktadır. 500 bini AKP seçmeni aldığı görülmektedir. AKP ve BDP seçmeni en az gazete okuyan ve haber izleyen seçmen kitlesinden oluşmaktadır.

  10. Cemaat - hükümet tartışmasında katılımcıların 32.7´si ´Hükümet´ten yana iken 35.9´u ´Cemaat´ tarafında. 8.4 ikisinin de haklı yönleri olduğunu düşünürken 23´lük bir bölüm ikisinin de haksız olduğunu düşünüyor.

    Cemaat - hükümet tartışmasında katılımcıların 32.7´si ´Hükümet´ten yana iken 35.9´u ´Cemaat´ tarafında. 8.4 ikisinin de haklı yönleri olduğunu düşünürken 23´lük bir bölüm ikisinin de haksız olduğunu düşünüyor.

  11. ´Sizce hükümet rüşvet ve yolsuzlukla mücade etmeli midir?´ sorusuna katılımcıların büyük bir oranı olan 88.3´ü Evet cevabını verirken, 11.7´si Hayır cevabını verdi.

    ´Sizce hükümet rüşvet ve yolsuzlukla mücade etmeli midir?´ sorusuna katılımcıların büyük bir oranı olan 88.3´ü Evet cevabını verirken, 11.7´si Hayır cevabını verdi.

  12. Halkın 70.2'sinin soruşturmanın tarafsız ilerlememesi gibi bir kaygısı var.

    Halkın 70.2'sinin soruşturmanın tarafsız ilerlememesi gibi bir kaygısı var.

  13. AKP seçmeninin 38.5'i Başbakan´ın daha toleranslı ve uzlaşmacı olması gerektiği görüşünde.

    AKP seçmeninin 38.5'i Başbakan´ın daha toleranslı ve uzlaşmacı olması gerektiği görüşünde.

  14. Türkiye'de Kutuplaşma var diyenlerin oranı 67.6'dır. Türkiye'de bir çok konu veya sorun çözüme kavuşmuş ve çözüme kavuşur iken halkın çoğunluğu bir çok konuda destek verir iken bir yandan da Türkiye'nin Kutuplaştığını vatandaş hissediyor veya düşünüyor ise kaygı vericidir.

    Türkiye'de Kutuplaşma var diyenlerin oranı 67.6'dır. Türkiye'de bir çok konu veya sorun çözüme kavuşmuş ve çözüme kavuşur iken halkın çoğunluğu bir çok konuda destek verir iken bir yandan da Türkiye'nin Kutuplaştığını vatandaş hissediyor veya düşünüyor ise kaygı vericidir.

  15. AKP seçmeninin 20.2'si AKP hükümetinin otoriterleştiğini düşünüyor.

    AKP seçmeninin 20.2'si AKP hükümetinin otoriterleştiğini düşünüyor.

  16. AKP'ye oy verenlerin 43'ü, BDP ye oy verenlerin 75'i PKK´nın silah bırakıp yurt dışına çıkacağına inanmıyor.

    AKP'ye oy verenlerin 43'ü, BDP ye oy verenlerin 75'i PKK´nın silah bırakıp yurt dışına çıkacağına inanmıyor.

  17. ´Abdullah Öcalan ile MİT'in PKK Konusunda görüşmelerini onaylıyor musunuz?´ sorusuna AKP seçmeninin 56,3'ü ´Hayır´ derken BDP seçmeninin 9'u ´Hayır´ diyor.

    ´Abdullah Öcalan ile MİT'in PKK Konusunda görüşmelerini onaylıyor musunuz?´ sorusuna AKP seçmeninin 56,3'ü ´Hayır´ derken BDP seçmeninin 9'u ´Hayır´ diyor.

  18. İnsanların yaşam biçimine ve tercihlerine hükümetin müdahalesinin arttığını düşünenlerin oranı i.2 iken düşünmeyenlerin oranı 0.8

    İnsanların yaşam biçimine ve tercihlerine hükümetin müdahalesinin arttığını düşünenlerin oranı i.2 iken düşünmeyenlerin oranı 0.8