Sonar'ın Operasyonlar Sonrası Yaptığı Anket

Sonar Araştırma Şirketinin 17 Aralık operasyonları sonrası bir anket gerçekleştirdi

  1. Siyasi eğilimler üzerine gerçekleştirdiği anketlerle bilinen SONAR, 17 Aralık operasyonu olarak bilinen ve 3 bakanın istifasıyla sonuçlanan yolsuzluk operasyonu sonrası, halkın siyasi baış açısındaki değişmeleri değenlendirmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi.

    Siyasi eğilimler üzerine gerçekleştirdiği anketlerle bilinen SONAR, 17 Aralık operasyonu olarak bilinen ve 3 bakanın istifasıyla sonuçlanan yolsuzluk operasyonu sonrası, halkın siyasi baış açısındaki değişmeleri değenlendirmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi.

  2. Çıkan sonuçlara göre ankete katılanların büyük çoğunluğu operasyonu haklı buluyor. AKP´nin oylarında düşüş gerçekleştiği de gözlemleniyor. Anket sonuçları genel seçimlere yansıdığı takdirde, AKP bir dahaki seçimlerde tek başına iktidar olamayabilir.

    Çıkan sonuçlara göre ankete katılanların büyük çoğunluğu operasyonu haklı buluyor. AKP´nin oylarında düşüş gerçekleştiği de gözlemleniyor. Anket sonuçları genel seçimlere yansıdığı takdirde, AKP bir dahaki seçimlerde tek başına iktidar olamayabilir.

  3. Siyasi eğilimler üzerine yaptığı anketlerle bilinen SONAR, 17 Aralık operasyonu ve 3 bakanın istifasını getiren süreçlerin seçimlere etkisini analiz etti.

    Siyasi eğilimler üzerine yaptığı anketlerle bilinen SONAR, 17 Aralık operasyonu ve 3 bakanın istifasını getiren süreçlerin seçimlere etkisini analiz etti.

  4. <p><b>AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDARA GELEMİYOR</b></p>   Araştırmanın en çarpıcı sonucu AK Parti'nin oy oranının seçimlerden tek parti olarak çıkmasına yetmeyeceği yönünde. SONAR'ın ankete katılanlara sorduğu 'Bu pazar bir Genel Seçim yapılsa, hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna ankete katılanların yüzde 42.3'ü AK Parti dedi. CHP'ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 29.8 olarak kayıtlara geçerken, MHP oy oranını yüzde 18.7'ye yükseltti. BDP ise yüzde 5.6 oranında oy aldı. Bu sonuçlara göre, AK Parti, tek başına iktidar olma çoğunluğuna ulaşamadı

    AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDARA GELEMİYOR

    Araştırmanın en çarpıcı sonucu AK Parti'nin oy oranının seçimlerden tek parti olarak çıkmasına yetmeyeceği yönünde. SONAR'ın ankete katılanlara sorduğu 'Bu pazar bir Genel Seçim yapılsa, hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna ankete katılanların yüzde 42.3'ü AK Parti dedi. CHP'ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 29.8 olarak kayıtlara geçerken, MHP oy oranını yüzde 18.7'ye yükseltti. BDP ise yüzde 5.6 oranında oy aldı. Bu sonuçlara göre, AK Parti, tek başına iktidar olma çoğunluğuna ulaşamadı

  5. <p><b>AK PARTİ İÇİN KARARSIZLAR ÇOK ÖNEMLİ</b></p>   Kararsız seçmenin oylarının partilere dağıtılmadığı sonuçlarda ise AK Parti'nin oy oranında büyük bir düşüş gözleniyor. Kararsız seçmenin oyları dağıtılmadığında AK Parti'ye oy vereceklerin oranı yüzde 36.5 'e geriliyor. CHP'nin oyları yüzde 25.7, MHP'nin oyları yüzde 16.1, BDP'nin oyları ise yüzde 4.8 olarak kaydedildi. Kararsız seçmenin oy oranı ise yüzde 7.3.

    AK PARTİ İÇİN KARARSIZLAR ÇOK ÖNEMLİ

    Kararsız seçmenin oylarının partilere dağıtılmadığı sonuçlarda ise AK Parti'nin oy oranında büyük bir düşüş gözleniyor. Kararsız seçmenin oyları dağıtılmadığında AK Parti'ye oy vereceklerin oranı yüzde 36.5 'e geriliyor. CHP'nin oyları yüzde 25.7, MHP'nin oyları yüzde 16.1, BDP'nin oyları ise yüzde 4.8 olarak kaydedildi. Kararsız seçmenin oy oranı ise yüzde 7.3.

  6. <p><b>HAZİRAN 2011'DEN BU YANA AK PARTİ'NİN OY ORANI NASIL DEĞİŞTİ?</b></p>   Haziran 2011'den bu yana SONAR'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre, AK Parti'nin oy oranı yüzde 7'lik bir kayıp var. Haziran 2011'de yüzde 49.8'lik oya sahip olan AK Parti, Ocak 2014'e geldiğinde yüzd

    HAZİRAN 2011'DEN BU YANA AK PARTİ'NİN OY ORANI NASIL DEĞİŞTİ?

    Haziran 2011'den bu yana SONAR'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre, AK Parti'nin oy oranı yüzde 7'lik bir kayıp var. Haziran 2011'de yüzde 49.8'lik oya sahip olan AK Parti, Ocak 2014'e geldiğinde yüzd

  7. <p><b>CHP VE MHP'DE ARTIŞ VAR</b></p>  Yine SONAR'ın anket sonuçlarına göre, CHP ve MHP, Haziran 2011'de bu yana oylarını arttırdı. Haziran 2011'de yüzde 26 oya sahip olan CHP, Ocak 2014'te oylarını yüzde 29.8'e yükseltti. MHP'nin oyları ise yüzde 13.00'den yüzde 18.7'ye çıktı.

    CHP VE MHP'DE ARTIŞ VAR

    Yine SONAR'ın anket sonuçlarına göre, CHP ve MHP, Haziran 2011'de bu yana oylarını arttırdı. Haziran 2011'de yüzde 26 oya sahip olan CHP, Ocak 2014'te oylarını yüzde 29.8'e yükseltti. MHP'nin oyları ise yüzde 13.00'den yüzde 18.7'ye çıktı.