II. Abdülhamit Suikastinin Perde Arkası

109 yıl önce Sultan İkinci Abdulhamit'e düzenlenen bombalı suikastın tahkikat raporları orijinal belgeleriyle yayınlandı.

  1. 109 yıl önce Sultan İkinci Abdulhamit'e düzenlenen bombalı suikastın tahkikat raporları orijinal belgeleriyle yayınlandı.

    109 yıl önce Sultan İkinci Abdulhamit'e düzenlenen bombalı suikastın tahkikat raporları orijinal belgeleriyle yayınlandı.

  2. Kültür AŞ tarafından yayınlanan kitapta, suikast öncesi durum, hazırlıklar, saldırı anı detayları ve soruşturma sürecini içeren tahkikat raporunun Osmanlıca orijinali de yer alıyor.

    Kültür AŞ tarafından yayınlanan kitapta, suikast öncesi durum, hazırlıklar, saldırı anı detayları ve soruşturma sürecini içeren tahkikat raporunun Osmanlıca orijinali de yer alıyor.

  3. Osmanlı Devleti'nin zayıflığından yararlanarak yeni bir devlet kurmak isteyen Ermeni komitecilerin düzenlediği suikastin hazırlanış ve saldırma anına ilişkin detaylara da dikkat çekiyor.

    Osmanlı Devleti'nin zayıflığından yararlanarak yeni bir devlet kurmak isteyen Ermeni komitecilerin düzenlediği suikastin hazırlanış ve saldırma anına ilişkin detaylara da dikkat çekiyor.

  4. Padişahın son derece önem verdiği soruşturmada özel fotoğraf çalışması da yapılıyor.

    Padişahın son derece önem verdiği soruşturmada özel fotoğraf çalışması da yapılıyor.

  5. Orijinali bin sayfada olan arastırma raporu, daha sonra özet halinde hazırlanarak ilgili devlet görevlileri için matbaada oldukça sınırlı sayıda Türkçe ve Fransızca basıldı.

    Orijinali bin sayfada olan arastırma raporu, daha sonra özet halinde hazırlanarak ilgili devlet görevlileri için matbaada oldukça sınırlı sayıda Türkçe ve Fransızca basıldı.

  6. İçeriği gizli tutulan rapor, 67 sayfa ana metin ile 8 sayfa iddianame ve Müstantik Kararnamesi'nden oluşuyor.

    İçeriği gizli tutulan rapor, 67 sayfa ana metin ile 8 sayfa iddianame ve Müstantik Kararnamesi'nden oluşuyor.

  7. Raporun sonunda olayla ilgili 34 adet fotoğraf yer alıyor.

    Raporun sonunda olayla ilgili 34 adet fotoğraf yer alıyor.