CEO'lar Nereden Nereye Geldi

CEO'lar nereden nereye geldi

  1. Kimse doğuştan CEO olarak doğmuyor. Hatta küçük yaşta en alt seviyede çalışıp azimle yükselerek CEO olanlar da oldukça fazla. İşte aralarında istiridye kabuğu soyucusundan, bulaşıkçıya kadar çalışıp günümüzün en büyük şirketlerinin başında olanlar...

    Kimse doğuştan CEO olarak doğmuyor. Hatta küçük yaşta en alt seviyede çalışıp azimle yükselerek CEO olanlar da oldukça fazla. İşte aralarında istiridye kabuğu soyucusundan, bulaşıkçıya kadar çalışıp günümüzün en büyük şirketlerinin başında olanlar...

  2. <p><b>Micheal DELL - DELL şirketi kurucusu </b></p>    12 yaşında bulaşık yıkayarak başladığı iş yaşamına bilgisayar üreticisi DELL'i kurarak devam etti. O yaşlardaki tek amacı pul koleksiyonu için gerekli malzemeleri toplamaktı.

    Micheal DELL - DELL şirketi kurucusu

    12 yaşında bulaşık yıkayarak başladığı iş yaşamına bilgisayar üreticisi DELL'i kurarak devam etti. O yaşlardaki tek amacı pul koleksiyonu için gerekli malzemeleri toplamaktı.

  3. <p><b>Terry Lundgren Macy's CEO'su </b></p>   Bugün büyük bir mağaza zincirinin başında olan sert görünümlü Terry Lundgre'in ilk işi yerel bir lokantada istiridye kabuğu soymaktı. Babasının durumu olmadığı için üniversite masraflarını çıkartmak için başladığı işten sonra şansı oldukça yaver gitti.

    Terry Lundgren Macy's CEO'su

    Bugün büyük bir mağaza zincirinin başında olan sert görünümlü Terry Lundgre'in ilk işi yerel bir lokantada istiridye kabuğu soymaktı. Babasının durumu olmadığı için üniversite masraflarını çıkartmak için başladığı işten sonra şansı oldukça yaver gitti.

  4. <p><b>Lloyd Blankfein - Goldman Sachs (GS) CEO'su</b></p>   Onun da ilk işi Yankee Stadyumu'nda bir gişede çalışmaktı. Daha sonra hukuk okudu.

    Lloyd Blankfein - Goldman Sachs (GS) CEO'su

    Onun da ilk işi Yankee Stadyumu'nda bir gişede çalışmaktı. Daha sonra hukuk okudu.

  5. <p><b>Warren Buffett - Buffett Associates</b></p>   2008 yılında dünyanın en zengin insanı olan Warren Buffet aslında küçüklüğünde bu şekilde yaşamıyordu. İlk olarak çalışma hayatında markette çanta taşıyarak ve gazete dağıtarak başladı.

    Warren Buffett - Buffett Associates

    2008 yılında dünyanın en zengin insanı olan Warren Buffet aslında küçüklüğünde bu şekilde yaşamıyordu. İlk olarak çalışma hayatında markette çanta taşıyarak ve gazete dağıtarak başladı.

  6. <p><b>Michael Bloomberg ? Bloomberg Kurucusu</b></p>   Şu an Amerika'nın en zengin 8. Kişisi olan Micheal Bloomberg orta halli bir ailede büyüdü. Şu anda New York Belediye Başkanı olan Bloomberg, iş yaşantısına otopark görevlisi olarak başladı.

    Michael Bloomberg ? Bloomberg Kurucusu

    Şu an Amerika'nın en zengin 8. Kişisi olan Micheal Bloomberg orta halli bir ailede büyüdü. Şu anda New York Belediye Başkanı olan Bloomberg, iş yaşantısına otopark görevlisi olarak başladı.

  7. <p><b>Marissa Mayer ? Yahoo CEO'su</b></p>   Yahoo'yu eski günlerine döndüren başarılı CEO, bir markette kasa kontrolörü olarak başladı. Mayer bugün bile hala kasadan eksik çıkan fişlerin kendisini rahatsız ettiğini söylüyor.

    Marissa Mayer ? Yahoo CEO'su

    Yahoo'yu eski günlerine döndüren başarılı CEO, bir markette kasa kontrolörü olarak başladı. Mayer bugün bile hala kasadan eksik çıkan fişlerin kendisini rahatsız ettiğini söylüyor.

  8. <p><b>Kevin Plank ? Under Armour CEO'su </b></p>  Amerika'nın en ünlü spor giyim eşyaları mağazasının CEO'su olan Plank küçük yaşta çimleri biçerek para kazanıyordu.

    Kevin Plank ? Under Armour CEO'su

    Amerika'nın en ünlü spor giyim eşyaları mağazasının CEO'su olan Plank küçük yaşta çimleri biçerek para kazanıyordu.

  9. <p><b>Clarence Otis Jr - Darden Restaurants CEO'su </b></p>  Standford'dan hukuk bölümünden mezun olmadan o da bir restaurantta işçi olarak çalışıyordu.

    Clarence Otis Jr - Darden Restaurants CEO'su

    Standford'dan hukuk bölümünden mezun olmadan o da bir restaurantta işçi olarak çalışıyordu.

  10. <p><b>Charles Schwab</b></p>   Maddi durumu iyi olan bir ailede yetişmesine rağmen o küçük yaşlardan itibaren hep girişimci ruhluydu. İlk mesleği ise mahallelerindeki ceviz ağacından topladığı cevizleri satmaktı.

    Charles Schwab

    Maddi durumu iyi olan bir ailede yetişmesine rağmen o küçük yaşlardan itibaren hep girişimci ruhluydu. İlk mesleği ise mahallelerindeki ceviz ağacından topladığı cevizleri satmaktı.

  11. <p><b>Kazuo Hirai ? Sony CEO'su </b></p>  Meslek hayatına garip bir işle başladı. Ülkeye gelen müzik gruplara küçük yaşta çevirmenlik yaptı.

    Kazuo Hirai ? Sony CEO'su

    Meslek hayatına garip bir işle başladı. Ülkeye gelen müzik gruplara küçük yaşta çevirmenlik yaptı.